Hjem >> ernæring >> Ta aldri vitamin D uten å spise dette,

Ta aldri vitamin D uten å spise dette,

Diettist sier

Handlingen med å ta et multivitamin eller en liten håndfull kosttilskudd føles som en slik egenomsorgsseier hver dag. Det kan være spesielt sant hvis du teller D -vitamin som en del av dietten din, siden det gir så mange fordeler for å holde seg frisk akkurat nå. Derimot, sier en registrert diettist, hvis du ikke kobler vitamin D -tilskuddet til en viktig gruppe matvarer, du lar sannsynligvis ikke kroppen din absorbere vitaminets store fordeler fullt ut.

En rask ernæringsopplæring:Ifølge Mayo Clinic, alle mellom ett år og 70 år bør få 600 internasjonale enheter (IE) vitamin D hver dag. Etter 70 år, dette beløpet bør øke til 800 IE.

Hvis du tar D -vitamin for å nå det ideelle daglige inntaket for deg, det er klokt - men vitenskapen foreslår at du bør ta den kapslen med litt mer.

Som MindBodyGreen påpeker, Vitamin D er et fettløselig vitamin. Dette betyr at i motsetning til noen andre vitaminer, Vitamin D oppløses ikke når det ledsages av vann. I stedet, det må kobles sammen med fett for å distribueres riktig, og absorberes av, kroppen.

En viktig nøkkel til dette, sa Whitney Crouch, RDN, CLT, er at fettet du bruker sammen med D -vitaminet ditt, bør være et "gunstig fett". Crouch heter olivenolje, avokado, og lin som eksempler på sunt fett.

Hvor mye fett trenger du for å følge vitamin D? En studie fra 2013 antydet at mat med rundt 10 gram fett kan støtte ideell absorpsjon av vitamin D. Et par skiver røkt laks, en liten håndfull nøtter, eller en spiseskje helt naturlig nøttesmør blandet inn i morgensmoothien din, kan også være enkle forslag for å hjelpe deg med å oppnå dette.

Registrer deg for Spis dette, Ikke det! nyhetsbrev.

Få mer av det siste:

  • En stor effekt av vitamin D på blæren din, Ny studie sier
  • Den største løgnen om stoffskiftet ditt Kvinner må slutte å tro, Ny studie sier
  • Amerikas største bryggeri kunngjorde nettopp verdens første nullkarbo-øl
  • Amerikas tredje største pizzakjede åpner dusinvis av nye steder