Hjem >> ernæring >> Den eneste diettendringen du vil gjøre etter bedre søvn,

Den eneste diettendringen du vil gjøre etter bedre søvn,

Ny studie foreslår

Tidligere forskning har antydet at søvnen din kan saboteres ved å drikke alkohol eller spise for mye når du er nær sengetid, men en nylig studie indikerer at forbindelsen også går i den andre retningen - Kvalitetssøvn kan hjelpe deg med å drikke mindre og gjøre bedre matvalg generelt.

En studie publisert i Journal of Occupational Medicine så på 252 overvektige mennesker som rapporterte psykisk lidelse og sporet deres spiseadferd, inkludert diettkvalitet og alkoholforbruk.

Forskere så også på pulsvariabiliteten under søvn. Dette gir et øyeblikksbilde av hvor godt det autonome nervesystemet - den som var ansvarlig for "kamp eller flukt" stressrespons - fungerte mens de sov.

Sammenhengen mellom søvnkvalitet og gode livsstilsvaner var sterk, de oppdaget. De bedre deltakerne sov i løpet av studien, jo mindre stress de presenterte i nervesystemet, og jo bedre kostholdet ble. Når søvnkvaliteten var dårlig, deltakerne hadde en tendens til å spise av følelsesmessige snarere enn fysiske årsaker, og de hadde også et høyere alkoholforbruk.

Shutterstock

På grunn av den toveis naturen til denne forbindelsen, forskere la til at de ikke kunne konkludere om bedre søvngjenoppretting fører til et sunnere kosthold eller om et sunt kosthold støtter bedre søvn.

Mest sannsynlig, det er begge deler, fordi de bygger på hverandre, og det kan ha en effekt på din følelse av motstandskraft så vel som din følelse av ro, sier Alexander Scott, Ph.D., en helsepsykologisk forsker ved Keele University i Storbritannia, som spesialiserer seg på rollen søvn spiller i psykisk helse.

For eksempel, de i den nylige studien som forbedret både søvn og kosthold i løpet av forskningen rapporterte lavere stressnivå og mindre emosjonell lidelse generelt. Med andre ord, fysiologisk bedring styrket deres psykologiske helse.

"Søvn og mental helse går hånd i hånd, "sier han." Fra alt vi har sett i tidligere undersøkelser, fokus på søvn av høy kvalitet kan ha en dyp effekt i andre deler av livet ditt, inkludert din følelsesmessige velvære. "

Å sette gode vaner som bygger på hverandre kan være nøkkelen for dette, han legger til. Det betyr ikke bare å implementere god søvnhygiene - å legge seg til samme tid hver kveld, slå av skjermen en time før sengetid, gjør noen dype puste for å forberede - men også å være klar over hvordan søvn og kosthold kan være mer forbundet enn du tror.

For flere tips, husk å lese De 5 absolutt beste matene du kan spise for bedre søvn.