Hjem >> ernæring >> 5 matvarer du aldri bør spise hvis du vil leve et langt liv

5 matvarer du aldri bør spise hvis du vil leve et langt liv

Selv om det kan komme som en overraskelse for noen, ikke alle "bearbeidede" matvarer er skapt like. Det er minimalt bearbeidet mat, for eksempel hermetiske grønnsaker og frosset kjøtt, og så er det sterkt bearbeidet mat, som masseprodusert, brød kjøpt i butikken, TV -middager, og andre ting som er fylt med mettet fett, tilsatt sukker, og praktisk talt null fiber. (For mer om dem, se vår komplette liste over de 100 usunneste matvarene på planeten.)

"Ernæringsmessig sett, minimalt bearbeidede matvarer gir generelt lignende ernæringsmessige fordeler - vitaminer, mineraler, fytonæringsstoffer, og fiber - som de naturlige ubehandlede versjonene gjør, "skriver Katherine Zeratsky, R.D., L.D., en diettist ved Mayo Clinic. "Ultraforedlet mat kan ha naturlig forekommende eller tilsatte næringsstoffer ... Imidlertid, ultraforedlet mat gir ofte flere kalorier enn næringsstoffer. "

Dette er bare en av de dårlige kostvanene som Mayo Clinic har notert gjennom årene som kan ha innvirkning på helsen din og levetiden din. For flere spisevaner anbefaler Mayo Clinic deg å kutte ned på helsen din og levetiden din, Les videre, fordi vi har listet dem opp her. Og for flere helseråd fra ekspertene ved Mayo Clinic, her er de stygge bivirkningene av å drikke kaffe hver dag, Ifølge Mayo Clinic.

1

Spise ultraforedlede matvarer

Shutterstock

Ifølge en studie publisert i tidsskriftet Mayo Clinic Proceedings , et "høyere forbruk av ultraforedlet mat var forbundet med høyere dødelighet i befolkningen generelt."

2

Spise behandlet, Rødt kjøtt

Shutterstock

"En nylig gjennomgang av forskningen om forbruk av rødt kjøtt så på seks studier som sporet mer enn 1,5 millioner mennesker i 5,5 til 28 år, "skriver Liza Torborg, fra The Mayo Clinic. "Gjennomgangen fant at regelmessig inntak av bearbeidet kjøtt er forbundet med økt risiko for hjertesykdom, kreft - spesielt tykktarmskreft - og tidlig død. Bearbeidet kjøtt inkluderer bacon; pølse; pølser; skinke; kjøttpålegg; hermetikk; dustete; og kjøtt som bearbeides, helbredet, gjæret, eller saltet. Disse kjøttene har en tendens til å være høy i mettet fett, natrium, og nitrater eller nitritter, som antas å være involvert i de tilhørende risikoene. "

Relatert:Bestill vårt siste Spis dette, Ikke det! bestill nå for de siste rådene om den beste og verste maten å spise!

3

Å spise stekt mat

Shutterstock

"Forskere har knyttet stekt mat til diabetes type 2 og hjerteproblemer, men studier viser også at å spise stekt mat hver dag kan forkorte livet ditt, "bemerker Mayo Clinic Minute. Ifølge Stephen Kopecky, M.D., en kardiolog ved Mayo Clinic, Kroppene våre var bare ikke laget for å spise mengden stekt mat som finnes i dag. "Hvis du har en dieselmotor, du legger ikke bensin i dieseltanken, " han sier.

4

Lagt til sukker

Shutterstock

Ifølge en studie publisert i tidsskriftet Mayo Clinic Proceedings , unngå tilsatt sukker - ingredienser som brukes i matvarer for å gi ekstra sødme og kalorier, fra den mye malignede majssirupen med høy fruktose til sunnere høres ut som agave, dadelsirup, og rørsirup - er en av de viktigste tingene du kan gjøre for helsen din.

"Det eksisterende grunnleggende vitenskapelige beviset, observasjonsdata, og funn fra kliniske studier tyder på at redusert forbruk av tilsatt sukker, spesielt tilsatt fruktose, kan oversette til redusert diabetesrelatert sykelighet og potensielt tidlig dødelighet, "avslutter studien." På individnivå, begrense forbruket av mat og drikke som inneholder tilsatt sukker, spesielt tilsatt fruktose, kan være en av de mest effektive strategiene for å sikre ens robuste fremtidige helse. "

5

Overforbruk av alkohol

Shutterstock

"Husk at selv moderat alkoholbruk ikke er risikofritt, "skriver Mayo Clinic Staff." For eksempel, selv lette drikkere (de som ikke har mer enn en drink om dagen) har en liten, men ekte, økt risiko for noen kreftformer, slik som spiserørskreft. "

Overdreven drikking, i mellomtiden, kan føre til et monster med vannhoder, inkludert pankreatitt, plutselig død "hvis du allerede har kardiovaskulær sykdom, "hjertemuskelskade som fører til hjertesvikt, leversykdom, slag, selvmord, og hjerneskade. Og selv om du er en lett drikker, sørg for at du unngår den verste alkoholholdige drikken for kroppen din, Ifølge eksperter.

Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

Les mer:

23 beste og verste frosne forretter på butikkhyller

Beste og verste baconmerker - rangert!

De usunneste snacksene på planeten