Hjem >> ernæring >> En viktig effekt av vitamin C har på tarmen din,

En viktig effekt av vitamin C har på tarmen din,

Sier Science

De fleste av oss kjenner vitamin C som et populært forkjølelsesmiddel. Derimot, Å styrke immunsystemet ditt er ikke den eneste måten kroppen din kan dra nytte av vitamin C.Det hjelper deg faktisk på måter du kanskje ikke skjønner ennå. Antioksidantkraften til vitamin C bidrar til å redusere risikoen for kreft og andre alvorlige sykdommer, samt øke kollagennivået og forhindre synstap. Og de siste årene, flere viktige studier har funnet ut at vitamin c også er knyttet til tarmhelsen.

En av de viktigste effektene vitamin C har på tarmen er bidrar til å opprettholde en balanse mellom gode og dårlige bakterier i tarmmikrobiomet. Her er hvorfor, og for flere sunne spisetips, sørg for å sjekke ut de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.

Litt om vitamin C

Ifølge Mayo Clinic, du trenger vitamin C for å helbrede og danne viktige deler av kroppen din som muskler, brusk, kollagen, og blodårer. Dette viktige vitaminet har også vist seg å bidra til å redusere de negative effektene av frie radikaler i kroppen din - som er kjent for å føre til hjertesykdom og kreft.

Fordi kroppen din ikke naturlig kan lage vitamin C alene, det må hentes fra mat eller kosttilskudd. Noen vanlige vitamin C-rike matvarer er appelsiner, kiwi, jordbær, kål, Rosenkål, og paprika.

Det anbefales at voksne kvinner får i seg rundt 75 milligram vitamin C per dag, og voksne menn omtrent 90 milligram. Hvis du er gravid eller ammer, dette tallet øker til mellom 85 og 120 milligram om dagen.

Hvordan vitamin C kan hjelpe tarmen din

Shutterstock

En studie fra 2019 publisert i Redox Biology fant ut at vitamin C kan brukes til å forbedre tarmbarrieren, som hjelper kroppen din til å absorbere næringsstoffer og beskytte deg mot visse giftstoffer.

Sammen med å forbedre tarmbarrieren din, vitamin C har vært kjent for å balansere de gode og dårlige bakteriene i tarmen. I følge Tarmmikrober , vitamin C hadde den største innvirkningen på tarmhelsen sammenlignet med vitamin B og D og viste seg å bidra til å øke det mikrobielle mangfoldet, som er nødvendig for å opprettholde en sunn tarm.

Selv om vitamin C har positive effekter på tarmhelsen din, du kan oppleve noen ubehagelige fordøyelsesproblemer hvis du tar for mye.

Hvordan for mye vitamin C kan påvirke tarmen din

Ifølge Nasjonalt helseinstitutt , store mengder vitamin C kan forårsake tarmrelaterte problemer som diaré, kramper, og kvalme, som oppstår på grunn av måten mage -tarmkanalen reagerer på det uabsorberte (eller overflødige) vitamin C.

Selv om disse bivirkningene er ubehagelige, det tar ganske mye vitamin C for å nå dette punktet. NIH sier at den tolerable øvre grensen for voksne er 2, 000 milligram om dagen, som er nesten umulig å nå bare med matvarer som inneholder vitamin C.

Selv om du mest sannsynlig ikke når 2, 000 milligram med daglig mat, du kan ved et uhell ta for mange vitamin C -tilskudd. For eksempel, det er 1, 000 milligram i en naturprodusert vitamin C -tablett, så å ta mer enn en per dag kan potensielt føre til noen av disse uønskede fordøyelsesproblemene.

For enda flere tips, les disse neste:

  • Hva det å ta vitamin C hver dag gjør med kroppen din
  • Denne juicen inneholder mer enn 300% av vitamin C du trenger hver dag
  • En stor bivirkning av å ikke få nok vitamin C, Si eksperter