Hjem >> ernæring >> Jeg er en RD,

Jeg er en RD,

og dette er det du lengter etter når du gir opp alkohol

Nøktern oktober begynte i Storbritannia som en innsamlingsaksjon for å støtte mennesker som lever med kreft. I tillegg til å være en måte å støtte veldedige midler på, utfordringen oppmuntret deltakerne til å tenke på forholdet deres til alkohol.

I løpet av årene, denne utfordringen har spredd seg over hele verden og ligner den mer kjente, "tørr januar" er regelen enkel:gi opp alkohol for oktober måned. Selv om noen deltar i denne måneden med avholdenhet for veldedighet, mange bestemmer seg for å delta av mer personlige årsaker.

Å ta en pause fra alkohol er alltid en positiv idé, men spesielt etter de siste 18 månedene, folk trenger kanskje en pause nå mer enn noen gang. The American Psychological Association's undersøkelse av voksne i USA som ble gjennomført i februar 2021 fant at nesten 1 av 4 voksne (23%) rapporterte å ha drukket mer alkohol for å takle stresset.

Hva er noen potensielle helsemessige fordeler ved å ta en pause fra alkohol?

Å ta en måneds pause fra sprit kan gjøre underverker for helsen din. Når temperaturen synker og forkjølelse/influensasesongen lurer, avstå fra alkohol kan forbedre immunsystemet. Hvis søvn er et problem for deg, å bytte kveldsdrink med en kopp urtete kan forbedre søvnkvaliteten din drastisk. Selvfølgelig, en annen positiv av edru oktober er en potensiell utgivelse på noen få kilo. Som en som ikke har drukket på over fire år, Jeg personlig kan vitne om forbedret søvn, humør, og generell vitalitet.

Shutterstock

Fordelene med å nøle opp i en måned er utrolige, og likevel, Det er en bivirkning som kanskje ikke får nok sendetid: sukkerbehov. Årsakene til økt sukkersug er ennå ikke fullstendig forstått, og mange av årsakene som for øyeblikket aksepteres er relatert til de med diagnosen alkoholforstyrrelser. Avhengig av hvor mye du drikker, suget ditt etter sukker den første uken kan være relatert til abstinens og blodsukkerfall.

Hva er noen andre måter alkohol kan føre til at sukkertrang øker?

Sukkerbehov kan også øke etter overdrevne drikkepisoder. Når store mengder alkohol inntas samtidig, det kan forstyrre normal behandling av glukose i kroppen, noe som kan føre til lave blodsukkernivåer. I henhold til CDC, en av seks amerikanske voksne drikker alkohol omtrent fire ganger i måneden, bruker omtrent syv drinker per binge. Anekdotisk, det er vanlig at enkeltpersoner bruker mer alkohol enn normalt før de begynner på en måneds nøkternhet, derimot, de ekstra cocktailene kan sette deg opp for en hard tur med cravings.

Hvis du føler at sukkertrang i perioder med alkoholavhold er alt i hodet ditt, du kan ha rett. Alkoholforbruk lyser opp hjernens senter og frigjør dopamin, belønning neurotransmitter. Når signalet for frigivelse av dopamin fjernes (alkohol), du vil sannsynligvis lete etter noe annet som kan ta stedet, og denne plassholderen kan være sukker. Sukkerholdig mat, eller matvarer som brytes raskt ned til sukker, sannsynligvis gi samme effekt som alkohol, så etter lang tid, stressende dag, det er fornuftig at du kanskje vil ha en cupcake hvis glasset ditt ikke lenger er et alternativ.

I tillegg til kjemikaliene som driver sukkerbehov, en siste årsak til et økt sukkerlyst er en vanlig tro på å bruke mat som belønning. Jeg hører denne uttalelsen ofte med klienter, "Jeg drikker ikke, så jeg fortjene å spise is, "eller" Jeg drikker ikke, så jeg kan få kaken. "Denne glatte veien med belønningsbasert tenkning kan føre til sukkerdrevne vaner som tar bort helsemessige fordeler ved å ikke drikke.

Den gode nyheten er at du ikke trenger å knuse dine søte ønsker og stole utelukkende på viljestyrke. Her er fem, søte bytter du kan gjøre som vil holde ditt totale sukkerinntak lavt mens du fortsatt tilfredsstiller suget. For flere tips, sørg for å sjekke ut 9 beste iskrem med lavt sukkerinnhold, Ifølge diettister.

1

Bytt halvliter iskrem mot kremaktig gresk yoghurt.

Shutterstock

Din klassiske halvliter is kan inneholde opptil 30 gram tilsatt sukker per porsjon, som er mer enn daglig anbefalt mengde tilsatt sukker i bare en bolle iskrem! I stedet for å sende blodsukkeret på en vill berg- og dalbane, Prøv å lage din egen kremete godbit. Velg hell fettfri gresk yoghurt, tilsett en teskje honning, og deretter kaste inn noen kakaonibs og frosne mørke kirsebær.

2

I stedet for en popsicle, Prøv frossen frukt.

Shutterstock

Sukker, vann, og smak på en pinne? Nei takk! Bytt disse popene for den virkelige avtalen - frossen frukt. Du kan enten kjøpe fersk frukt og fryse den selv, eller spar tid og penger ved å kjøpe allerede frossen frukt. Like næringsrik som når den er i frisk tilstand, frossen frukt gir en god matbit, og vil tilfredsstille ditt sug etter noe søtt (og kaldt) mens du nærer kroppen din med fiber, vitaminer, og mineraler.

Ikke gå glipp av å spise denne frukten daglig, reduserer risikoen for hjertesykdom, Ny studie finner!

3

Gi hjernen din ro og ro din lyst med mørk sjokolade.

Shutterstock

Melkesjokolade kan være velsmakende, men den har ofte dobbel mengde sukker som mørk, men knapt noen ernæringsmessige fordeler. Se etter sjokoladeplater som er minst 70% kakao (jo høyere prosentandel, jo større er næringsverdien). Å nyte mørk sjokolade vil ikke bare berolige suget, men vil også gi deg antioksidanter, magnesium, sink, og jern.

4

Prøv en energiball for å balansere blodsukkernivået.

Shutterstock

Energiballer er en utrolig måte å pakke massevis av ernæring (og sødme) i en enkelt bit. Lyst på en peanøttsmørkake? Prøv å lage en energiball med fem ingredienser med havregryn, peanøttsmør, kakao, et snev av honning, og havsalt. Energibitt er en enkel måte å lage noe søtt og nærende uten å lage mat eller bake.

5

Lag en søt og velsmakende matbit med mørk sjokolade og økologisk popcorn.

Shutterstock

Si farvel til snacks som er tom for næringsstoffer, for eksempel sjokolade-dekket kringler som gjør at du føler deg oppblåst og irritert, og hils på den sunnere byttet:popcorn og sjokolade. Jeg vet, hvordan er dette sunnere? Vi vil, organisk popcorn er en rik kilde til fiber, og mørk sjokolade pakker et slag med mineraler og antioksidanter. Ha din egen popcorn i en antiinflammatorisk olje, som avokado, tilsett en klype salt, og bland inn din favoritt mørke sjokolade.

Hvis du er interessert i flere tips og anbefalinger som støttes av eksperter, sørg for å melde deg på vårt nyhetsbrev!