Hjem >> ernæring >> Overraskende bivirkninger av å ta multivitaminer etter 50,

Overraskende bivirkninger av å ta multivitaminer etter 50,

Si eksperter

Det er bevist at når du blir eldre, du spiser ofte færre nødvendige vitaminer og næringsstoffer. Dette har å gjøre med en endring i hvordan kroppen absorberer næringsstoffer, samt en vanlig endring i matlyst.

Den gode nyheten er at kosttilskudd er en enkel måte å få tilbake noen av næringsstoffene du kan ha mangel på, og multivitaminer kan hjelpe deg med å konsumere en håndfull forskjellige næringsstoffer på bare en gang.

Og selv om multivitaminer har vist seg å bidra til å redusere risikoen for aldersrelaterte kroniske sykdommer, det er viktig å være klar over noen av de potensielle bivirkningene av å ta dem, spesielt etter fylte 50 år. Les videre for å lære mer om disse bivirkningene, og ikke gå glipp av disse bivirkningene av å ta kosttilskudd mot aldring etter 50, Si eksperter.

1

Det vil gi deg næringsstoffene du kan ha mangel på

Shutterstock

Når du blir eldre, kroppens evne til å absorbere vitaminer og næringsstoffer endres naturlig, derfor kan multivitaminer noen ganger hjelpe deg med å supplere de du trenger.

"Kvinner har større risiko for mangel på vitamin B6, B12, og D når de blir eldre, som er næringsstoffer som vanligvis finnes i multivitaminer, " sier Amy Goodson, MS, RD, CSSD, LD forfatter av The Sports Nutrition Playbook og medlem av vårt ekspertmedisinske styre.

Et annet problem som folk kan møte når de blir eldre, er nedsatt appetitt. "Å miste appetitten på lang sikt kan bidra til at du ikke får i deg nok næringsstoffer, "sier Goodson, "og multivitaminer kan bidra til at enkeltpersoner dekker behovene til mikronæringsstoffer når kostholdet deres mangler."

I SLEKT :Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

De kan samhandle med noen medisiner

Grace Cary/ Getty Images

Selv om multivitaminer kan gi nyttige næringsstoffer for de som kan oppleve noen mangler, Det er også viktig å sørge for at multivitaminen din ikke forstyrrer andre medisiner du tar.

"Noen medisiner interagerer med visse vitaminer og mineraler, "sier Goodson, "så de over 50 år på medisiner bør rådføre seg med legen sin før de begynner å ta multivitaminer eller kosttilskudd for å sikre sikkerhet og ingen negative interaksjoner."

I SLEKT :Farlige ting som kan skje hvis du tar et multivitamin hver dag

3

kan oppleve forstoppelse

Shutterstock

I følge Megan Wong, RD på AlgaeCal, eldre voksne er mer utsatt for forstoppelse på grunn av ting som redusert væskeinntak og visse medisiner som forårsaker forstoppelse og andre fordøyelsesproblemer som en bivirkning.

"To vanlige næringsstoffer som finnes i multivitaminer er jern og kalsium, som har vært kjent for å forårsake forstoppelse, "sier Wong, "så sjekk at multivitaminen din ikke bringer deg over det anbefalte daglige inntaket (ca. 8 milligram jern per dag for voksne over 50 år, og 1, 000 milligram kalsium). "

For å unngå forstoppelse med kalsiuminntak, "Du kan sjekke om multivitaminen din gir tilstrekkelige mengder vitamin D3, magnesium, og vitamin K2 for å hjelpe kroppen din til å absorbere og bruke kalsium på riktig måte, "sier Wong.

4

Du kan ha mer energi

Shutterstock

"Multivitaminer kan også gi den enkelte over 50 år en kilde til B -vitaminer for å forbedre energi og humør, samt dempe tretthet gjennom dagen, " sier Trista Best, MPH, RD, LD på Balance One Supplements.

I følge Harvard Health , mennesker som opplever en mangel på B -vitaminer, vil føle et kraftig energiløft etter at de begynner å ta et supplement på grunn av måten disse vitaminene kan hjelpe kroppen din til å skape sunnere celler i blodet ditt.

Les disse neste:

  • Den beste og verste maten for kvinner over 50 år
  • Populære matvarer som sakte eldes etter 50
  • Beste kosttilskudd for folk over 50 år, Ernæringseksperter sier