Hjem >> ernæring >> Den ene drinken for å nippe til for å øke immuniteten din,

Den ene drinken for å nippe til for å øke immuniteten din,

Sier diettist

Enten du ofte blir plaget av forkjølelse og andre virus eller bare er ivrig etter å gi kroppen en sjanse til å avverge bakterier når du kommer tilbake til kontoret og andre innendørsaktiviteter i vinter, Det er mange grunner til at du vil forbedre immunhelsen din. Mens du spiser et sunt og balansert kosthold, får mye søvn, trener regelmessig, og å ta visse kosttilskudd kan bidra til å styrke immunresponsen din, det er ikke de eneste måtene å forbedre immunhelsen din i en hast. Faktisk, ifølge registrert diettist Sophie Lauver, MS, RD, LDN, NBC-HWC av plantebasert perspektiv, det er enda en måte du kan sikre en robust immunrespons: drikker smoothies .

I SLEKT: Det beste supplementet å ta for immunitet, Sier Science

"Smoothies av hele frukt kan være et godt valg for immunhelse, "sier Lauver." Med omtrent 70% av immunsystemet vårt i tarmen, vi kan best øke immunresponsen vår ved å fokusere på det vi spiser og drikker. Hvis vi øker frukten vår, grønnsak, og fullkornsinntak, vi gir mer næring til våre gode tarmbakterier. "

"I tillegg til å gi drivstoff til immunsystemet vårt, ved å inkludere grønnsaker som grønnkål i smoothiene dine, du kan øke antistoffproduksjonen og bevæpne kroppen din for bedre å bekjempe utenlandske inntrengere, "sier Lauver.

Hvilke frukter kan forbedre immunhelsen din?

Shutterstock

Det er ikke grønnsaker alene du bør legge til i smoothiene dine for å gi immunsystemet et bein opp, derimot. En studie fra 2018 publisert i Ernæringsanmeldelser fant at forbruk av bær hadde en gunstig effekt på immunsystemet når det gjelder både gastrointestinale og immunhelseproblemer.

På samme måte, en studie fra 2014 publisert i Journal of Nutrition and Metabolism fant det, blant en gruppe på 98 skolealder, de som spiste enten 140 eller 280 gram hermetisk ananas i løpet av en ni ukers periode, hadde lavere forekomst av både bakterielle og virusinfeksjoner enn medlemmer av en kontrollgruppe som ikke spiste ananas.

I SLEKT: Denne supersmoothien vil øke immuniteten din umiddelbart i høst

Det samme gjelder praktisk talt enhver frukt rik på vitamin C, som papaya, guava, appelsiner, kirsebær, kiwi, og litchi:en metaanalyse publisert i Grenser i immunologi avslører at økt inntak av vitamin C kan bidra til å redusere varigheten av symptomer på øvre luftveisinfeksjon hvis de er infisert og kan bidra til en sunn funksjon av naturlige drepeceller, som kan bidra til å avverge infeksjon.

Hvilke andre smoothie -ingredienser kan være til nytte for din immunhelse?

Hvis du leter etter flere flotte ingredienser å legge til i smoothien din, probiotisk forbedret yoghurt er et flott sted å starte.

En studie fra 2017 publisert i Næringsstoffer fant at personer som spiste yoghurt forsterket med probiotiske bakterier hadde forbedret immunfunksjon, inkludert økt effekt av naturlige drepeceller.

For flere gode måter å forbedre helsen din, sjekk ut disse populære matvarene som øker immunsystemet ditt, Sier diettist, og for de siste immunforsterkende tipsene som er levert i innboksen din, Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Les mer:

  • Disse matvarene kan svekke immunsystemet ditt, Si eksperter
  • Beste måten å øke immuniteten din nå, Sier Science
  • Diettister sier at dette er den beste dietten for å øke immuniteten din