Hjem >> ernæring >> 5 ting å vite om ren mat

5 ting å vite om ren mat

Ti år siden, "Ren spising" innebar ganske enkelt å observere fem-sekunders regelen. Nå refererer begrepet til en av de største trendene innen mat og ernæring.

Jeg liker den generelle følelsen bak det:Søker frisk, sunn mat og ta hensyn til ingrediensene. Men jeg tror begrepet også har noen alvorlige feil-for ikke å snakke om mange misoppfatninger og misforståelser rundt det.

Så her er noen ting du må vite om rent å spise:

  • "Ren spising" har ikke en definisjon. I motsetning til "organisk" eller "fettfattig", Begrepet "ren" har ikke en offisiell definisjon fra FDA eller en annen gruppe. Det er et vagt paraplybegrep som ser ut til å bety noe annerledes avhengig av hvem du spør. For en person, det kan bety vegansk. For en annen, Det er forbeholdt produkter med få ingredienser. Noen andre tror kanskje bare gluten- og melkefrie oppskrifter virkelig er "rene".
  • "Ren spising" er ikke lik "sunt". Jeg ser at begrepet brukes om hverandre med sunt og næringsrikt, men det er ikke nødvendigvis tilfelle. Er en "ren" batch med brownies som inneholder en halv kopp lønnesirup i dem sunn? Er “rene” potetgull, lokalt laget med kokosolje og havsalt, en god matbit? "Ren" er en enkel måte for markedsførere (og online oppskriftsutviklere) å tilby maten sin som næringsrik. Det kan føre til at folk bruker mer penger enn de trenger-eller blir lurt til å tro at noe er mer ernæringsmessig dydig enn det egentlig er.
  • Alt er et kjemikalie. Noen ganger ser jeg at "ren" mat forklares som "fri for kjemikalier". Men alt er et kjemikalie, inkludert vann. Hvis det du virkelig vil unngå er syntetiske plantevernmidler eller ugressmidler, velg sertifisert økologisk mat (husk at økologisk landbruk bruker plantevernmidler og ugressmidler også).
  • Ikke alle ingredienser som er vanskelig å uttale er dårlige for deg. Selv om det alltid er betryggende å se enkelt, kjente ingredienser på en etikett, Husk at noen grunnleggende pantry har skremmende navn, også - som natriumbikarbonat (natron) og eddiksyre (eddik).
  • Ren mat er ikke moralsk overlegen. Et av de største problemene jeg har med den rene spisebevegelsen, er implikasjonen av at å spise på en bestemt måte (ofte strengt definert og vanskelig eller dyrt å håndtere) gjør deg renere, bedre, og mer ren-og at de som ikke har midler eller ikke vil spise på den måten på en eller annen måte er mindre enn. Mat skal aldri sidestilles med moral. Du er ikke god eller dårlig, avhengig av hva du spiste, og ingen mat er god eller dårlig heller.

Så neste gang du ser et produkt eller en oppskrift merket "ren", ta et øyeblikk for å finne ut hvorfor de kommer med denne påstanden og om forskjellen virkelig er meningsfull før du bruker tid og penger på det.