Hjem >> ernæring >> 9 måter å spise bedre kan forbedre din psykiske helse

9 måter å spise bedre kan forbedre din psykiske helse

Selv om pommes frites og is ofte gjør det på listen over grub å grave i når vi er nede, ekte komfortmat kommer fra en sunnere mengde. Trenger du bevis? Vi vil, Spanske forskere som fulgte 15, 000 unge voksne i løpet av ni år fant ut at de som spiste flere nøtter, frukt, grønnsaker, og fisk hadde en 30 prosent lavere forekomst av depresjon enn de som slukte søtsaker eller bearbeidet mat.

Å sikre at kostholdet ditt er fullt av tilstrekkelige mengder sunne næringsstoffer, kan forbedre din mentale klarhet, gi et mer balansert humør, og beskytter tankene dine mot tidlig mental tilbakegang. Oppdag alle måtene å spise bedre kan bidra til å forbedre din mentale helse - og når du endelig er overbevist om at det er på tide å gjøre endringen, legg til disse beste matvarene som øker humøret ditt på dagligvarelisten din for å komme i gang!

1

Du sparer penger

Shutterstock

Tenk på alle de pengene du blåser på brus, ta takeaway på restauranter, plukke ut en matbit hvert par timer, og bestille dessert etter hvert måltid. Det er ikke bare mat du vil spare penger på når du begynner å spise bedre. De som klokker inn med en sunn vekt bruker forbløffende 42 prosent mindre penger på medisinske regninger og helseutgifter enn sine overvektige jevnaldrende, ifølge a Helse rapportere. Høres ganske bra ut så langt, men få dette:du vil ikke bare være mindre stresset økonomisk, men en studie publisert i The Journals of Gerontology:Psychological Sciences and Social Sciences sier at økonomisk belastning er en sterk risikofaktor for og prediktor for forverret psykisk helse. Klart sinn, full lommebok, kan ikke tape.

2

Å fyre opp på riktig måte betyr at du ikke vil være henge så mye

Shutterstock

Enten du stadig mumler under pusten om kollegers minuttfeil eller snapper på sjåfører i rushtiden, du går om livet med en kort sikring. Snarere enn å se etter dårlig sinnehåndtering eller humørsykdommer, se til din rumlende mage. Du kan faktisk være henry! En av grunnene til at du alltid er sulten, og dermed, alltid henger, er kanskje på grunn av et ineffektivt kosthold som består av tomme karbohydrater. Denne maten brenner raskt opp i kroppen din, som får kroppen din til å kreve stoff raskere.

Når du fratar deg selv mat mens kroppen skriker til deg om å spise, kroppen din går i en tilstand av nød. Resultatet er lave dopaminnivåer - noe som betyr mindre kontroll over følelsene dine og ofte opplever irritabilitet, angst, mental forvirring, og treghet i tankene. Hvis du velger å fylle på med sakte brennende energikilder som komplekse karbohydrater, protein, og sunt fett, du vil begynne å se din sinne avta på kort tid.

3

Bekjempelse av ernæringsmessige mangler kan forbedre humøret ditt

Shutterstock

Studier viser at en rekke næringsstoffer er forbundet med hjernens helse, og mangler av disse næringsstoffene har utallige blitt knyttet til depresjon. Det bør ikke være noen overraskelse at mange av disse mikronæringsstoffene er rikelig i "sunne" matvarer og M.I.A. i søppelmat. Noen av dem inkluderer omega-3 (laks, lin- og chiafrø, valnøtter), folat (asparges, kikerter, linser), vitamin B12 (tunfisk, reke, melk), kolin (eggeplommer, brokkoli, rosenkål), magnesium (spinat, yoghurt, svarte bønner), vitamin D (fet fisk, egg). Rådfør deg alltid med legen din før du går av noen antidepressiva, men det kan være lurt å få utført blodarbeid for å se om årsaken til at humøret ditt er blitt dårligere, er fordi du opplever noen ernæringsmessige mangler.

I SLEKT: Din ultimate restaurant og supermarked overlevelsesguide er her!

4

Å spise antioksidanter kan hjelpe deg til å føle deg mer optimistisk om fremtiden

Shutterstock

Enten du er nyutdannet høyskole eller nettopp gikk på det siste barns høyskoleeksamen, fremtiden kan sikkert virke skremmende til tider - og det kan forårsake alvorlig angst. Det er enda mer tilfelle hvis du ikke spiser nok gulrøtter. Hvorfor? En studie publisert i tidsskriftet Psykosomatisk medisin fant ut at individer med høyere nivåer av karotenoider (en type antioksidant) hadde en tendens til å være mer optimistiske om fremtiden, en indikator på positiv helse. Med mindre du alltid bestiller søtpotetfries når du spiser ute, du går sannsynligvis glipp av disse fordelaktige antioksidantene. På den andre siden, et sunt kosthold inneholder lett mange av de viktigste kildene:gulrøtter, tomater, søte poteter, og grønnkål.

5

Kjemikalier i fastfood-blokkerende humørforbedrende næringsabsorpsjon

Shutterstock

Det kan være vanskelig å uttale, men ftalater (thāl-ates) er en gruppe hormonforstyrrende kjemiske toksiner du trenger å vite om. Akkurat som BPA, ftalater brukes i plastinnpakninger for mat og drikke som er beryktet på gatekjøkken, men giftstoffene holder seg ikke bare på innpakningen.

En studie koblet mennesker som spiste hurtigmat med doseavhengige høyere nivåer av ftalatmetabolitter enn sjeldne spisere. Og det er dårlige nyheter for elskere av frokost hele dagen siden en egen studie publisert i Journal of Clinical Endocrinology &Metabolism fant at eksponering for BPA og ftalater kan redusere voksnes vitamin D -nivå - et vitamin hvis lave nivåer i blodet har vært knyttet til mental tilbakegang hos eldre voksne og kronisk migrene hos unge mennesker. Bunnlinjen:legg av hurtigmat, og ikke bare vil skalaen tippe til din fordel, men du kan også ha mer mental klarhet!

6

Du vil sparke den useriøse maten som forverrer stress

Shutterstock

Tro det eller ei, men maten som forverrer stress er også de som er knyttet til vektøkning. Verst av alt, de er ofte våre småretter når vi føler oss spesielt engstelige (tenk:chips og iskrem), som bare kaster kroppene våre inn i en endeløs syklus av stress. På den andre siden, Det er mange alternativer som har blitt vitenskapelig bevist å endre både hjernens kjemi og hormoner for å hjelpe kroppen din til å håndtere stress lettere. Og du gjettet det:de er alle matvarer som er gode for deg.

7

Du kan øke effekten av medisinen din

Shutterstock

Tar du antidepressiva? En studie publisert i American Journal of Psychiatry fant ut at det å supplere kostholdet ditt med visse næringsstoffer som finnes i sunn mat-omega-3 fettsyrer, folat, og vitamin D - kan være effektive for å øke de positive effektene av antidepressiva medisiner.

8

Du vil sove bedre

Shutterstock

Du har kanskje aldri tenkt på hvordan-eller om-dietten din styrer hvor lett du sovner og hvor hvile du er når du våkner. Når du spiser et dårlig kosthold sentrert om mat som fordøyes raskt og ofte lar deg sulten, du kan forstyrre søvnsyklusen din ved å gjøre deg sulten midt på natten. Når du forbedrer kostholdet ditt og går ned i vekt, vil du sannsynligvis kunne legge soveproblemer som søvnapné til sengs. Ved å gjøre det, du vil forbedre din mentale helse i mellomtiden.

Utallige studier har funnet ut at søvnproblemer ofte går foran psykiske lidelser som angstlidelser og depresjon. I en utbredt studie av 1, 000 voksne, forskere fant at de som rapporterte søvnløshet i løpet av et intervju, var fire ganger så sannsynlig å utvikle alvorlig depresjon innen et annet intervju tre år senere. For å finne ut hvilken mat du skal spise om natten og som forstyrrer skjønnhetshvilen din, vi avrundet de beste og verste matvarene for bedre søvn.

9

Du vil føle deg mer energisk

Shutterstock

Noen ganger, du trenger bare et boost av energi for å få deg til å føle deg bedre, og mat som inneholder mye C -vitamin er perfekt. Faktisk, en studie i Psykofarmakologi fant at vitamin C -tilskudd bidro til å øke mental kraft og forbedret kognitiv ytelse, stressnivå, og generell psykisk helse.