Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du spiser smør

Hva skjer med kroppen din når du spiser smør

Interessen for smør har virkelig vært en berg-og-dal-bane for forbrukerne. Først, smør var helt greit. Deretter, smør ble sett ned på for å være "for fet" og ikke bra for deg. Nå legger folk til smør i kaffen og sverger til det for et lavkarbo-diett. Så hva er avtalen? Er smør virkelig så ille for deg, og hva skjer med kroppen din når du spiser smør?

For endelig å finne svaret, vi snakket med Vanessa Rissetto MS, RD, CDN og medgründer av Culina Health, om fordelene og risikoen ved å ha smør i kostholdet ditt - og hvor mye er en god mengde smør å faktisk konsumere.

Her er hva som skjer med kroppen din når du spiser smør.

1

Det gir kroppen viktige vitaminer.

Shutterstock

Ja virkelig! Smør har faktisk mange flotte helsemessige fordeler som du enkelt kan dra nytte av når du lager mat med det.

"Smør har selvfølgelig noen sunne kvaliteter, "sier Risetto." Den er superrik på vitamin A, og inneholder laurinsyre - som er viktig for behandling av infeksjoner og candida. "

Ifølge Healthline, en spiseskje smør vil faktisk gi deg 11% av ditt anbefalte daglige inntak, og det er bare 100 kalorier. Den inneholder også litt vitamin E, Vitamin B12, og vitamin K.

2

Det kan bidra til å redusere kroppsfett.

Shutterstock

Smør inneholder konjugerte linolsyre (CLA), som er typen fett du vanligvis finner i kjøtt og meieriprodukter. Selv om dette kan virke som en dårlig ting, det er faktisk flott når det gjelder å redusere kroppsfettet. En studie viser når en testet gruppe mennesker spiste minst 3,4 gram CLA på en dag, kroppsfettet falt generelt og de så mindre betennelse.

3

Det kan muligens bekjempe kreft.

Shutterstock

CLA kan også være en kreftbekjempende eiendom! Studier viser at CLA -produkter også potensielt kan bidra til å redusere brystvekst, tykktarm, tykktarm, mage, prostata, og leverkreft.

4

Det kan forbedre fordøyelseshelsen.

Shutterstock

Healthline sier også at smør er rikt på butyrat, som er en kortkjedet fettsyre som kan hjelpe med bakteriene i tarmen. Studier viser at butyrat også kan redusere tarmbetennelse og til og med hjelpe til med å behandle irritabel tarm. Det kan til og med øke stoffskiftet og støtte vektkontroll!

5

Det legger raskt opp ditt daglige mettede fett.

Shutterstock

Selv om det helt klart er helsemessige fordeler ved å ha smør som en del av kostholdet ditt, hvis du ikke er forsiktig med porsjonsstørrelsene, det kan også forårsake noen risiko. I følge Rissetto, smør inneholder mye mettet fett (ca. 7 gram per 1 spiseskje), noe som er mye sammenlignet med den anbefalte daglige mengden, som er omtrent 20-22 gram mettet fett.

"Dette betyr at bare en spiseskje smør inneholder omtrent 35% av ditt daglige anbefalte inntak av mettet fett, "sier Rissetto." Mengden mettet fett i smør kan øke LDL -kolesterol ("dårlig" kolesterol), og øke risikoen for hjertesykdom. "

Her er hvor mye du skal ha

Shutterstock

Basert på disse studiene, og poengene Rissetto bringer til bordet, vi avslutter med følgende:Smør er helt fint i moderate mengder.

"Her er min oppfatning, Jeg spiser smør. Jeg bruker den i matlagingen min av og til. Og jeg stresser ikke med det, "sier Rissetto." Men, Jeg spiser også et veldig sunt og variert kosthold mesteparten av tiden. Så mengden smør i kostholdet mitt er ikke nok til å ha negative helseeffekter eller forårsake stress. "

Rissetto anbefaler å fokusere på de andre 95% av kostholdet ditt, som bør være rik på magre proteiner, grønnsaker, og fullkorn.

"Hvis du bruker en spiseskje smør her eller der, du kommer til å ha det bra, "sier Risetto." Og hvis du tror du bruker for mye smør, Prøv å erstatte den en eller to ganger om dagen med en sunnere kilde til fett - som avokado, oliven olje, eller avokadoolje. "

For flere sunne spisetips, Meld deg på vårt nyhetsbrev.