Hjem >> ernæring >> FDA ga nettopp ut denne nye sjekklisten for matsikkerhet for COVID

FDA ga nettopp ut denne nye sjekklisten for matsikkerhet for COVID

CDC sier koronaviruset kan ikke bli ført gjennom mat (selv om noen importerte kyllinger testet positivt nylig). Men en ny sjekkliste for hvordan du skal håndtere ting som sjømat, kjøtt, melk, egg, produsere, og mer er nå tilgjengelig.

FDA, sammen med Occupational Safety and Health Administration (OSHA), ga ut listen for "personer som vokser, høsting, pakking, produksjon, behandling, eller holde mat fra mennesker og dyr. "Vi deler ned alt du trenger å vite i hver seksjon nedenfor!

1

For arbeidsgivere

Den nye listen har klare forskrifter som er utformet for å holde ansatte trygge. Så, noen spørsmål som arbeidsgivere blir stilt om inkluderer "Har du utviklet en plan for vurdering og kontroll av COVID-19?" og "Har du gitt de ansatte et tydelig kontaktpunkt" kalt en COVID-19-koordinator på arbeidsplassen.

Pandemiske regler har ikke gledet noen arbeidere, selv om. For eksempel, Handler Joe's ansatte misfornøyd med kjøpmannens svar på koronaviruset.

2

For fasiliteter

To spørsmål til fasiliteter dekker å sørge for at området er fritt for helse- og helsefare, og sørge for at eventuelle farer blir ivaretatt i tilfelle det er en avstengning og før den åpnes igjen.

Flere anlegg med store navn har stengt nylig. Her er 6 emballerte matfirmaer med arbeidere som har testet positivt for COVID-19.

3

For alle ansatte

Victoria Ditkovsky/Shutterstock

I tillegg til å sørge for at sikkerhetstiltak i opplæringsvideoer og oppført på plakater og flygeblad er på de riktige språkene, denne delen av FDAs nye sjekkliste spør om det er prosedyrer for sosial distansering og flere desinfiseringsmetoder.

"Har du analysert dine sykefraværspolicyer som beskrevet av CDC og OSHA for å sikre at syke arbeidere, inkludert asymptomatiske arbeidere smittet med SARS-CoV-2, ikke er på arbeidsplassen og for å sikre at ansatte ikke blir straffet for å ha sykmeldt seg hvis de har COVID-19? "spør sjekklisten også.

RELATERT:7 hemmeligheter Matleveringsarbeidere vil at du skal vite akkurat nå

4

For personer med symptomer

Shutterstock

Hvis noen på arbeidsplassen føler seg symptomatiske eller begynner å føle symptomer, sjekklisten har spesifikke handlinger å utføre. For eksempel, den spør om det er et sted arbeiderne som føler seg syke kan gå for å bli isolert fra andre. Den spør også om det finnes prosedyrer for å nå kontaktene deres og informere andre ansatte.

For ett anlegg, arbeidere som tester positivt har vært et stort problem. 10, 000 ansatte i denne matgiganten har fått COVID-19.

5

For arbeidstest

Shutterstock

Handlinger for testing av ansatte som er lagt ut i FDAs nye sjekkliste, inkluderer å spørre om det er en prosedyre for prioritetstesting for de som kan ha større risiko for å bli utsatt. Den spør også om det er en plan for å "ta opp de spesifikke prosedyrene for testing av arbeidere (f.eks. type test, hvem vil utføre testene, og hvor de vil bli utført) når testing er berettiget, og hvilke handlinger kan iverksettes basert på testresultater? "

Endelig, Det må også være en plan for å bringe tilbake ansatte som testet positivt når de er ferdige med karantene.

RELATERT:Folk i denne alderen kan være "stille spredere" av COVID

6

For arbeidsmiljøkonfigurasjon

For å skape det tryggeste miljøet for ansatte og kunder, FDAs sjekkliste spør om det er noen steder sosial distansering kanskje ikke er mulig. Hvis det er, deretter må omkonfigurering gjøres.

Det tar også for seg ventilasjon og vifter på arbeidsplassen, som kan spre COVID-19-dråpene. Hvis noen blir fjernet, den sier at det bør settes i verk andre tiltak fordi det kan endre risikoen for varmesykdom.

7

For matsikkerhet

Shutterstock

Denne delen fokuserer spesielt på mat. Den spør om det har vært noen endringer i leverandørene, menyer, operasjoner, timing, og alt annet som har å gjøre med selve maten og hvem som håndterer den. Hvis det har vært, da må potensielle farer tas opp.

Menyendringer har ikke vært sjeldne under pandemien. Her er 5 kjære restauranter som debuterer nye menyelementer mens du kutter andre.

8

For matpersonell

Shutterstock

Sjekklisten har spørsmål om endringer i ansattes plikter som kan påvirke matsikkerheten. Den spør også om det er en plan "å drive og produsere trygg mat med redusert arbeidsstyrke hvis ansatte er syke?"

Plus, "Har du sikkerhetskopier hvis nøkkelpersonene ikke klarer å komme på jobb?"

9

For matvarer

Mihai Andritoiu/Shutterstock

FDA sier at restauranter og dagligvarebutikker må se på hvor maten kommer fra. Eventuelle endringer i etiketter, nye ingredienser, eller noe annet nytt bør godkjennes før det selges.

RELATERT:Ny USDA -kjennelse tillater at kylling kan produseres fra syke fugler

10

For produksjon

For høsting av mat, arbeidsgivere må spørre seg selv om planter og begrunnelse har blitt vurdert for sikkerheten. Mange av de andre spørsmålene i denne delen dekker produksjonsanleggets virksomhet etter en nedleggelse. For eksempel, hvis en nedleggelse har skjedd, vann og rørleggerarbeid må ses på, og håndvask og hånddesinfeksjonsstasjoner må settes på plass.

Spesifikke ting som antall redskaper tilgjengelig for ansatte, slik at de ikke trenger å dele, og problemer med forsyninger av mat og inventar blir også behandlet i FDAs nye sjekkliste.

For flere restauranter og dagligvare nyheter, Meld deg på vårt nyhetsbrev!