Hjem >> ernæring >> 5 store feil du gjør på et glutenfritt diett

5 store feil du gjør på et glutenfritt diett

Mange mennesker må følge et glutenfritt kosthold av alvorlige helsemessige årsaker, som de som er diagnostisert med cøliaki (en autoimmun sykdom). Men noen går glutenfritt for å gå ned i vekt eller for å teste om de har glutenintoleranse eller sensitivitet. Faktisk, antallet mennesker uten cøliaki som prøvde et glutenfritt kosthold, økte fra 44 til 72 prosent mellom 2009 og 2014.

Gluten er et naturlig forekommende protein som finnes i hvete, bygg, stavet, og rug. Ikke alle karbohydrater som inneholder mat inneholder gluten-for eksempel ris og poteter er naturlig glutenfrie. Den glutenfrie dietten er enkel nok:unngå glutenholdige matvarer, som nå er bredt merket med en glutenfri matetikett.

Selv om det glutenfrie dietten har mange fordeler, hvis det ikke gjøres riktig, du kan også lide av noen alvorlige bivirkninger.

Enten du vurderer å gå glutenfri eller allerede følger det restriktive kostholdet, du bør være klar over disse store feilene du kan gjøre på dietten.

1

Du blir for streng med kostholdet ditt

Shutterstock

En studie publisert i Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics avslørte at unge voksne som verdsatte glutenfrie dietter viste en sterk interesse for generell helse og ernæring-men, de var også mer sannsynlig å være opptatt av vekt og omfavne usunn vektkontrollatferd som røyking, stole på slankepiller, og rensing.

Studien fra 2018 målte verdien som 25- til 36-åringer legger på glutenfri mat, vektmål, vektkontrollatferd, matproduksjon, spise atferd, fysisk aktivitet, og andre kriterier. Forskere bemerket at folk ofte oppfatter at å gå glutenfritt er et sunt valg, men dietten kan ikke nødvendigvis være til nytte for den generelle helsen.

BLIV INFORMERT :Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få de siste matnyhetene levert rett i innboksen din.

2

Du fokuserer bare på det du ikke burde spise

Shutterstock

Robin Foroutan, MS, RDN, en integrert medisinregistrert diettist og talsperson for Academy of Nutrition and Dietetics, forteller oss at glutenfri ikke alltid er lik helse.

"Jeg tror at vi mister en del av meldingen når du merker noe så enkelt som det (glutenfritt), "sier hun." Å unngå eller redusere gluten kan være en god idé for mange mennesker, selv mennesker som ikke har cøliaki. Men det er like viktig, om ikke viktigere, å spise de riktige matvarene som det er for å unngå visse matvarer. "Det betyr at du ikke bør glemme å legge til flere sunne karbohydrater og lavkolhydratkorn i kostholdet ditt, like mye som du burde unngå hveteprodukter.

3

Du tror bare fordi en mat er glutenfri betyr det at den er sunn

Shutterstock

Bare fordi visse bearbeidede snacks er "glutenfrie" betyr ikke at de er gode for deg. Hvorvidt å kutte ut gluten er virkelig sunt og hjelper folk å gå ned i vekt, avhenger av hvilke typer glutenfri mat de spiser. Når folk går glutenfrie, de må være forsiktig så de ikke spiser for mange høyt bearbeidede, pakket glutenfri mat i stedet for naturlig glutenfri mat, Foroutan forteller oss.

For eksempel, Fruity Pebbles er glutenfrie, men betyr det at frokostblandingen er bra for deg? Dessverre, mange mennesker som følger et glutenfritt kosthold, har ikke fått notatet. En studie fra 2013 av Mintel avslørte at 65 prosent av mennesker tror glutenfri mat er sunnere enn andre, og 27 prosent sa at maten ville hjelpe dem å gå ned i vekt. Så vær oppmerksom på at bare fordi en mat har det "GF" seglet, det betyr ikke at du skal overdrive.

4

Du tilskriver vekttapet ditt feil for å unngå gluten

Shutterstock

Noen som prøver et glutenfritt kosthold kan finne ut at de har glutenintoleranse eller sensitivitet, men andre som prøver det har kanskje ikke problemer med gluten i det hele tatt. Og hvis du ikke har problemer med gluten, men du går fortsatt ned i vekt på dietten, Du kan bli villedet til å tro at det er en sammenheng mellom de to.

"Ikke alle vil gå ned i vekt ved å eliminere gluten, "Foroutan sier. Hun forklarer at vekttapskoblingen kan tilskrives betennelse i fordøyelseskanalen som gluten forårsaker for noen mennesker. Så, når noen kutter ut gluten, det reduserer den betennelsen (som kan forårsake væskeansamling) og fører til vekttap.

Alle dietter, inkludert de som begrenser gluten, bør individualiseres. I tillegg til cøliaki, det er et bredt spekter av glutenfølsomhet, og for alle som har et glutenfritt kosthold, "du må virkelig grave deg inn for å se hva de velger [å spise] i stedet." Det kan være andre faktorer i byttet til et glutenfritt diett som faktisk hjelper deg å gå ned i vekt i stedet for å unngå gluten. Å se en registrert diettist kan bidra til å belyse disse fordelaktige endringene.

I SLEKT :10 tegn du bør testes for cøliaki

5

Du spiser ikke nok fullkorn

Shutterstock

I noen tilfeller, kutte ut gluten betyr utilsiktet å senke inntaket av hjerte-sunne fullkorn, som gir kardiovaskulære fordeler, ifølge en studie publisert i BMJ . Det reduserte inntaket av fullkorn kan øke risikoen for kardiovaskulær sykdom, og studiens forskere sa at glutenfrie dietter for mennesker uten cøliaki ikke anbefales.

Å gå glutenfritt er ikke nødvendigvis skadelig, så lenge kosten fokuserer på mange grønnsaker, frukt, proteiner av høy kvalitet, sunt fett, og langsomt brennende karbohydrater fra belgfrukter og stivelsesholdige grønnsaker, og ikke inkluder for mange bearbeidede matvarer, Foroutan minner oss. Hun anbefaler at folk snakker med en diettist eller ernæringsfysiolog for å hjelpe dem med å finne et sunt og hyggelig kosthold.

"Du kan kaste deg ut i en svimmel forsøk på å unngå alle tingene du prøver å unngå, "sier hun. (Som disse 15 overraskende matvarene du ikke visste hadde gluten i dem.)" Men å fokusere på unngåelse er mindre hyggelig enn å fokusere på hva du skal spise mer av, og hvis du ikke er en av de som må unngå gluten 100 prosent av tiden, Det er nyttig å få litt klarhet rundt det. "