Hjem >> ernæring >> En matbit for et lengre liv

En matbit for et lengre liv

Det er absolutt mange matvarer der ute som kan hjelpe med lang levetid. Og fortsatt, mens det er mange matvarer du kan spise for et lengre liv, det er en snackmat, spesielt, som bør være i din vanlige måltidsrotasjon, og det er blåbær. Blåbær er en mindre frukt sammenlignet med de fleste, men når du ser på helsemessige fordeler av blåbær, de kan enkelt kategoriseres som den beste snackmat å spise for lengre liv. Her er hvorfor, og for flere sunne spisetips, sørg for å sjekke ut vår liste over 21 beste sunne matlagingshacks noensinne.

Hvorfor blåbær er den beste snacken

For å forstå hvorfor blåbær er den beste snackmat, vi må se nærmere på helsemessige fordeler - spesielt antioksidanter. Blåbær har faktisk den høyeste mengden antioksidanter sammenlignet med annen mat, og ifølge en studie av Prosedyrer fra National Academy of Sciences i USA, mat som er rik på antioksidanter hjelper med lang levetid. Spesielt, å ha en diett rik på antioksidanter - som vanligvis finnes i frukt og grønnsaker - har vist seg å bremse aldringsprosessen og avverge "degenerative sykdommer ved aldring som kreft, hjerte-og karsykdommer, nedsatt immunsystem, hjernedysfunksjon, og grå stær. "

En studie av Journal of Agricultural and Food Chemistry konkluderte med at blåbær er en av de beste fruktene når det gjelder antioksidanter, sammen med bjørnebær, bringebær, og granatepler. Så ved å bare spise blåbær som en matbit, du kan høste fordelene med høye antioksidanter for bare 85 kalorier i koppen.

Plus, på grunn av antioksidanter, blåbær kan bidra til å nøytralisere frie radikaler som forårsaker DNA -skade i kroppen din. DNA -skader skjer når du blir eldre, men ved å konsumere en god mengde antioksidanter, du kan redusere skaden, som studier viser, fører til sykdom som kreft.

Til slutt, disse antioksidantene kan til og med bidra til å senke LDL "dårlige" kolesterolnivåer gjennom en oksidasjonsprosess. En studie av Journal of Nutrition viste hvordan blåbær kunne senke kolesterolnivået for overvektige med 27% på bare åtte uker! Dette skyldes polyfenolene i blåbær - kalt antocyaniner og flavonoider - som er viktige for å fremme kardiovaskulær helse og begrense effekten av aldring av cellene dine, ifølge en studie publisert i tidsskriftet Næringsstoffer .

Sammen med å være rik på antioksidanter, blåbær er fulle av alle andre typer næringsstoffer som er gode for kroppen din og for lang levetid. En kopp blåbær inneholder 4 gram kostfiber, 24% av dine daglige vitamin C -behov, 36% av vitamin K -behovet ditt, samt 25% av manganbehovet ditt - som er et viktig mineral for kroppens generelle funksjon.

Snacks å lage med blåbær

Hvis du bare vil spise en bolle med blåbær som mellommåltid, det er ingenting som hindrer deg i å gjøre det! Derimot, hvis du ønsker å legge til mer i snacken din som vil gjøre den til et mettende måltid, her er noen av våre favorittmåter for å nyte blåbær til en matbit.

 • Dryss dem på ren gresk yoghurt med litt honning.
 • Ha dem på en riskake med nøttesmør.
 • Nyt dem på toppen av disse proteinpannekakene eller vaflene.
 • Eller bake dem til disse proteinmuffinsene!
 • Legg dem i en krukke med kanel havre over natten.
 • Eller en chiafrøpudding over natten.
 • Bland dem sammen til en smoothie.
 • Dypp dem i mørk sjokolade eller yoghurt og frys ned for en søt godbit senere.
 • Lag en blåbærkompott og ha på pannekaker eller toast.
 • Fordel ricottaost på ristet brød og topp med blåbær og honning.
 • Stek dem i sunne scones for å nyte med en ettermiddagskopp te.
 • Dryss dem på toppen av en acai -bolle med nøtter og frø.

Leter du etter enda flere snacks? Her er noen av våre favoritt sunne snacks for å komme i gang.