Hjem >> ernæring >> Legene til den ene maten oppfordrer alle til å spise akkurat nå

Legene til den ene maten oppfordrer alle til å spise akkurat nå

Ikke bare trenger du å bekymre deg for forkjølelse og influensa i vinter, men du må også ta med i koronaviruset, som gjør det enda viktigere å ta ekstra tiltak for å holde immunsystemet sterkt. Selv om det er mange måter du kan støtte immunfunksjon på, å spise en diett full av vitamin- og mineralrike matvarer står høyt på den listen.

Lauren Powell, MD, Ekspertstyret for objektiv velvære, og Dr. Dyan Hess, Medisinsk direktør for Gramercy Pediatrics, begge vet en ting eller to om hvilke matvarer som er fylt med næringsstoffer som bør prioriteres høyt i måltidspreparatet akkurat nå. Mens de hver valgte en annen mat å sette søkelyset på, begge valgene har en felles ting:de er rike på vitaminer som er kjent for å støtte immunfunksjonen.

Under, du vil se den beste næringsrike maten Dr. Powell og Dr. Dyan Hess foreslår at du spiser for å avverge sykdom denne vintersesongen. Og etter at du har lagt til de mat anbefalte legene på handlelisten din, ikke glem å lese om 21 beste sunne matlagingshackene noensinne.

Hvilken mat bør folk spise akkurat nå for å bekjempe virus?

Dr. Powell sier at hennes favorittmat å spise for å støtte et sunt immunsystem i løpet av høsten og vinteren kål . Ikke bare er det grønne i sesongen akkurat nå, men det er også billig og lite kalorier. Som Powell påpeker, "Du får en god smell for pengene når det gjelder næringsstoffer fordi den er fullpakket med antioksidanter, vitamin B, C, og D, er en stor kilde til folat og jern, pluss et bredt spekter av andre mineraler og næringsstoffer som kan bidra til å forhindre ulike helseproblemer. "

Hvilke vitamin B, C, og D alle felles er at de hver spiller en rolle i å støtte immunsystemet, og hjelpe disse cellene til å fungere med topp ytelse. For eksempel vitamin B, "jobber med å bekjempe bakterier og insekter ved å gi et boost til kroppens forsvarssystem og holde energinivået oppe, som er nøkkelen til å opprettholde et sunt immunsystem, "Powell forklarer. (Relatert:Vitamin B -mangel kan være grunnen til at du er sliten hele tiden.)

Noe annet å huske på? Søvn, og hvordan det er avgjørende for å opprettholde et sunt immunsystem fordi du er mest utsatt for insekter og infeksjoner når du føler deg utslitt og lite energi. Vitamin C er også avgjørende for å fremme immunitet mot visse virus fordi det bidrar til å beskytte kroppen din mot skadelige frie radikaler, som kan skade celler i kroppen og til slutt forårsake sykdom. Til slutt, ingen cocktail av immun-støttende vitaminer er komplett uten vitamin D. Dr. Dyan Hes sier at vitamin D antas å ha antivirale egenskaper, det er derfor hun sier at mat nummer én bør spise denne vinteren er laks .

Hver 3,5 ounce porsjon laks inneholder omtrent 500 IE vitamin D som, praktisk, er den anbefalte daglige mengden. Det er selvfølgelig andre matvarer som inneholder vitamin D, som eggeplommer, sild sardiner, og sopp, men de inneholder ikke så mye som laks per porsjon. En annen rute er å ta et vitamin D -tilskudd, men Hes sier å sørge for at det er tydelig merket vitamin D3, cholecalciferol.

"Noen studier viser at personer med lavt vitamin D er mer utsatt for alvorlige covid -infeksjoner, så det ville ikke skade å sørge for at vitamin D -nivåene er innenfor det normale området, "sier Hes." En dose på 1000 IE daglig vil hjelpe til med lave vitamin D -nivåer. Mange av oss mangler vitamin D fordi vi ikke får nok sollys, som er nødvendig av kroppen for å syntetisere vitamin D. "(Relatert:Svarte kvinner med større risiko for denne vitaminmangel, Studien sier.)

Apropos kosttilskudd, er det noen andre folk bør vurdere å ta akkurat nå?

Vi vet at vitamin D er det vitaminet mange leger oppfordrer alle til å ta akkurat nå, derimot, Powell har også noen andre anbefalinger for å hjelpe deg med å komme deg gjennom vintersesongen.

"Jeg elsker virkelig hver dag C -gummier og Immune + Wellness -gummier fra Objective Wellness, "sier hun." Min nåværende tilleggsrutine er å ta Hver dag C annenhver dag for et ekstra løft av vitamin C [og] for å fremme og støtte sunn immunfunksjon. Plus, du får antioksidantfordelene med vitamin E fra disse som hjelper til med å bygge og støtte immunceller. "

På de to fridagene, hun tar Immune + Wellness -gummiene for en mindre dose vitamin C på bare 70 milligram, i sammenligning med 250 milligram i Every Day C -gummiene. Disse gummiene pakker også hyllebær, som lenge har blitt brukt medisinsk for å bekjempe infeksjoner. Derimot, nyere studier indikerer at frukten kanskje ikke er så effektiv til å behandle eller forhindre virale plager som tidligere antatt, så det er viktig at du ikke bare stoler på urtemedisinen denne sesongen.

Powell understreker også å ikke overdrive det på kosttilskuddene. Hun oppfordrer til å forske på hvilke typer kosttilskudd du tar eller tenker på å ta, også.

"Overdosering av systemet ditt med vitaminer kommer ikke til å beskytte deg mer enn å ta den anbefalte mengden. Du vil ikke tro hvor ofte jeg hører pasienter fortelle meg at de tar noe for å øke immunsystemet, men de vet ikke hva [det er], hva er det i den, eller hvor mye er i det, " hun sier.

Du vil ikke doble på visse vitaminer, spesielt fettløselige, inkludert vitamin A, D, E, K, som er lagret i kroppen og giftige nivåer kan bygge seg opp over tid. Vannløselige vitaminer som B-vitaminer og vitamin C lagres ikke så lett i kroppen, og overflødig mengde forbruk skilles vanligvis ut gjennom urinen.

"Til slutt, og kanskje viktigst, folk bør besøke legene sine og få foretatt riktig testing for å vite om de har nærings- eller vitaminmangel og hva de er, "sier Powell." Hvis du mangler vitamin D, du blir pålagt å ta en annen mengde enn den foreslåtte dosen eller milligram. "

For mer, sørg for å sjekke ut 16 matvarer leger oppfordrer kvinner til å spise.