Hjem >> ernæring >> Dette er den farligste alderen for å drikke alkohol,

Dette er den farligste alderen for å drikke alkohol,

Forskere sier

Nesten alle av oss har gjort noen feil med alkohol i våre liv, vanligvis da vi var unge og først fikk en følelse av hvordan det påvirket oss. Du tror kanskje at når du blir eldre, du er ganske mye ute av skogen. Vi vil, Tenk om igjen:en ny studie publisert i det medisinske tidsskriftet BMJ har funnet ut at overdreven drikking i eldre voksen alder (65 år og oppover) kan være utrolig skadelig for hjernen din.

Hva mer, eldre voksne er spesielt utsatt for disse negative effektene under pandemien. Studie medforfatter og alderdomspsykiater Tony Rao skriver i Uavhengig , "Hvis vi tar med virkningen av Covid-19-pandemien, eldre i aldersgruppen 65-74 år har vist den høyeste økningen i [sannsynlig alkoholavhengighet]. "I utgangspunktet vi har sett en økning i overdreven drikking blant eldre voksne i år, og det kan påvirke hjernefunksjonen alvorlig. Rao legger til, "Hva mer, alkohol er nå sammen med røyking og høyt blodtrykk som en risikofaktor for demens som kan forebygges. "(Relatert:The One Vitamin Doctors oppfordrer alle til å ta akkurat nå.)

Hvorfor risikoen? Eldre voksen alder er en av tre "perioder med dynamiske hjerneforandringer" identifisert av studien - aka øyeblikk i livet når hjernen din endrer seg og alkohol kan gjøre mest skade. Når du går inn i alderdommen, hjernen din begynner å atrofi raskere ettersom nevronene blir mindre og komponentdelene brytes ned. Når dette skjer, drikking kan begynne å skade din erkjennelse uopprettelig. Og det er ikke bare drikking - studien påpeker at "selv moderat drikking har vist seg å være knyttet til et lite, men betydelig tap av hjernevolum."

En annen av periodene med dynamiske hjerneforandringer er sen ungdom i alderen 15-19 år. Å drikke når du er tenåring er ikke bare en dårlig idé fordi du vil skade leveren og ta dumme beslutninger; Det kan faktisk føre til at du tar enda dummere beslutninger i fremtiden. Forskerne forklarer, "Overgangen til overdreven drikking i ungdomsårene er forbundet med redusert hjernevolum, dårligere utvikling av hvitt materiale (kritisk for effektiv hjernefunksjon), og små til moderate underskudd i en rekke kognitive funksjoner. "Så i utgangspunktet, å stjele pappas fest whisky da du var ung kunne ha hatt en konsekvens utover å bli jordet.

Endelig, vi vet alle at å bli utsatt for alkohol i livmoren kan gjøre noen alvorlige skader, derfor den tredje, risikofylt levetid nevnt i studien er svangerskap. Det er ikke bare historiene du har hørt om fosters alkoholspekterforstyrrelser fra overdreven drikking mens du er gravid. Selv litt alkohol kan gjøre skade:"Nylige bevis indikerer at selv lavt eller moderat alkoholforbruk under graviditet er signifikant forbundet med dårligere psykologiske og atferdsmessige utfall hos avkom."

Så, for nå, hvis du vil drikke, beholde imbibing mellom 21 og 64 år, og unngå alkohol mens du er gravid.

For mer informasjon om hvordan du drikker smartere, sjekk ut disse 10 alkoholmytene du bare bør slutte å tro, og sørg for å melde deg på vårt nyhetsbrev for de siste nyhetene.