Hjem >> ernæring >> 20 helseproblemer som er tegn på et dårlig kosthold

20 helseproblemer som er tegn på et dårlig kosthold

Vi forbinder vanligvis et "dårlig kosthold" med magefett, men det er en overflod av alvorlige helseproblemer som er nært knyttet til ernæringsmessige mangler. Sikker, du kan legge merke til at tallet på skalaen din går opp etter å ha gravd ned i en for mange bacon-osteburgere og iskrem; derimot, du trenger kanskje et legekontor for å ille ut de mer lumske plagene. Andre problemer - for eksempel risikoen for kardiovaskulær sykdom - er ikke like visuelt alarmerende som muffinsplaten, men krever medisinsk bekreftelse.

For å få kontroll på helsen din og finne ut hvilke diettavledede problemer du bør holde øye med, vi snakket med eksperter innen helse og velvære om de beste helsekomplikasjonene som signaliserer et dårlig kosthold. Og mens du leser deg opp, Sørg for å prøve disse 21 beste sunne matlagingshakkene noensinne.

1

Osteoporose

iStock

"Osteoporose oppstår fordi beinene blir sprø og svake og har større risiko for å bryte. Det er noen forskjellige risikofaktorer som kan forårsake osteoporose. Noen av dem er diettrelaterte, for eksempel utilstrekkelig kalsium og vitamin D-inntak, samt en økning i å drikke alkohol. De beste kildene til kalsium finnes i grønnsaker, men kan også finnes i ting som fettfattig melk [og] yoghurt. Avhengig av hvor lavt kalsium- og vitamin D-nivået er, vitamintilskudd kan også være nødvendig. "

- Shannon Cook, NP-C

2

Spiseforstyrrelser

Shutterstock

"En feilaktig diett kan utløse symptomer på en spiseforstyrrelse. Alvorlig matrestriksjon kan utløse tvangstanker og atferd som kan føre til et økt ønske om tynnhet, resulterer i anoreksi. Sulting av hjernen av essensielle næringsstoffer kan utløse en besettelse av mat som kan føre til binging, med den resulterende skammen som utløser et ønske om å rense. Lengre, en binge kan utløse betennelse i kroppen og hjernen, som kroppen sender ut stresshormoner for å motvirke, som resulterer i en vanedannende syklus. Hver gang kroppen blir fratatt spesifikke næringsstoffer som trengs for optimal funksjon, kroppen og hjernen vil gå i en selvbeskyttende modus. Kroppen har naturlige kompenserende mekanismer mot matbegrensning og overdreven vekttap, så enhver diett som er gått galt kan ha skadelige effekter på kroppen og hjernen. "

- Dr. Angela Grace, PhD

3

Kronisk forstoppelse

Shutterstock

"Forstoppelse høres kanskje ikke ut som en alvorlig helsekomplikasjon, men kronisk forstoppelse påvirker mange mennesker og kan være ganske ubehagelig og påvirke livskvaliteten. Mange faktorer bidrar til forstoppelse, inkludert ikke å få nok fiber og/eller vann i kosten. Plantebasert mat som frukt, grønnsaker, helkorn, og pulser er fylt med vitaminer, mineraler, fytonæringsstoffer, og fiber. Det anbefales å sikte på 25-30 gram fiber per dag, men den gjennomsnittlige amerikaneren får bare 15 gram, og mange mindre enn det. Øk fiberinntaket gradvis for å unngå gass og oppblåsthet. Vann er avgjørende for å flytte fiber gjennom GI -kanalen, så når du øker fiber, sørg for å også øke vanninntaket. Å spise vannet ditt er en god taktikk, også-tenk suppebaserte supper, og visse frukt og grønnsaker med høyt vann, som agurker, salat, tomater, grønn paprika, vannmelon, grapefrukt, og cantaloupe. "

- Rachel Begun, MS, RDN

4

Fedme

Shutterstock

"Det er viktig for kroppen å ha den rette balansen mellom makronæringsstoffer (protein, fett, og karbohydrater) samt mikronæringsstoffer og elektrolytter for deres individuelle metabolske behov. Hvis kroppen ikke har riktig balanse eller type drivstoff, det kan resultere i systemiske underskudd samt vektkontrollproblemer som fedme. Metabolisme er en komplisert interaksjon av cellulære reaksjoner, hvis disse næringsstoffene ikke er der for å fungere som ko-faktorer (hjelpere i reaksjonene), en dominoeffekt skjer i den metabolske banen som fører til en mengde helsemessige forhold. Det betyr alt - beløp, type og kvalitet på næringsinntaket. "

- Monique Richard MS, RDN, LDN

5

Mørk, Stikkende urin

Shutterstock

Hvis du opplever "tørst, mindre hyppig vannlating, mer konsentrert urin (mørkere farge, sterkere lukt), "Du trenger kanskje mer væske, hevder Kerkenbush. "Hvor mye? Institutt for medisin anbefaler at kvinner får omtrent 11 kopper vann fra mat og drikke hver dag, og menn får omtrent 16 kopper daglig. Hopp over brus, sukkerholdig kaffe, og energidrikker til fordel for vann, fettfri melk eller usøtet te. "

6

Økt risiko for brystkreft

Shutterstock

"De aller fleste kroniske sykdommer som rammer amerikanere - hjerte- og karsykdommer, type 2 diabetes og mange typer kreft - er et resultat av tiår med dårlig kosthold og utilstrekkelig mosjon. Faktisk, nasjonal helsestatistikk anslår at to tredjedeler av kroniske sykdommer som rammer amerikanere er knyttet tilbake til livsstilsfaktorer, inkludert spise- og treningsmønstre. Alkohol- og brystkreftrisiko er forbundet med kvinner som har en spesifikk genetisk disposisjon. Faktisk, de fleste helsepersonell sier til kvinner som er utsatt for brystkreft, for å unngå å drikke alkohol. "

- Julie Upton, MS, RD, og medgründer av Appetite for Health

7

GERD

Shutterstock

"Noen matvarer kan svekke" døren "mellom spiserøret og magen, og dermed gjøre tilbakestrømning av mageinnhold til spiserøret mer sannsynlig. Disse matvarene er sjokolade, koffein, mynte. Sure matvarer kan også gjøre GERD verre fordi høyere syreinnhold [tilsvarer] mer brenning. Mangel på B -vitaminer kan påvirke veksten av spiserøret (og magen) og gjøre den mer skjør. "

—Susan L. Besser MD, FAAFP, Diplomate American Board of Obesity Medicine

8

Økt risiko for hjertesykdom

Shutterstock

"Et dårlig kosthold med mye sukker og mettet fett er konsekvent knyttet til plakk i arteriene som fører til hjerteinfarkt, slag, unormale blodlipider eller åreforkalkning, "Upton forteller oss. For å holde tickeren din i toppform, lagre på disse 20 beste matvarene for ditt hjerte.

9

Diabetes

Shutterstock

"All mat blir til slutt omdannet til sukker (kroppens energikilde), bortsett fra rent protein som brukes på en annen måte. Og dermed, for mye inntak av mat kan gjøre diabetes verre. Derimot, rent sukker kan forårsake de mest dramatiske sukkersvingningene i kroppen og brukes raskest. Komplekse karbohydrater og andre matvarer (ja, inkludert grønnsaker) absorberes saktere, som gir kroppen mer tid til å fordøye/bruke dem. "

—Susan L. Besser MD, FAAFP, Diplomate American Board of Obesity Medicine

10

Depresjon

Shutterstock

"Jeg tror det er viktig å snakke om en diett rik på sunt fett, omega-3 fettsyrer, særlig. Når vi mangler omega-3 og andre næringsstoffer som magnesium, vi har en tendens til å se en økning i depressive stemninger, humørsvingninger, og generell dysterhet. Hjernen trives med at disse fettsyrene fungerer som de skal og forbedrer hjernefunksjonen, spesielt når det gjelder å kontrollere humøret. Gode ​​kilder til omega-3 inkluderer laks, torsk, fiskeolje, valnøtter, chiafrø, eller lin. Fokuser på å spise en diett som er balansert i komplekse karbohydrater som fullkorn, søte poteter, eller stivelsesholdige grønnsaker; protein som magert kjøtt, bønner, egg, og yoghurt; og sunt fett inkludert avokado, oliven olje, nøtter, og frø. "

—Carrie Moody, RDN

11

Hårtap

Shutterstock

"Utilstrekkelig inntak av protein kan føre til skadet hårsekkestruktur og hårtap. Jernmangel kan også føre til hårtap, "Moody -aksjer. For å holde låsene lange og sterke, oppdag disse 23 legenes egne tips for sunt hår.

12

Ikke-alkoholholdig fet leversykdom

Shutterstock

"NAFLD eller NASH, ellers kjent som fettlever hos barn, ungdom, og voksne [skyldes] dårlige kostholdsvalg knyttet til overflødig sukkerholdig drikke, bekvemmelighetsmat, og mat som inneholder mye mettet fett. "

- Monique Richard, RDN, LDN

I SLEKT: Din guide til det antiinflammatoriske kostholdet som helbreder tarmen din, senker tegn på aldring, og hjelper deg å gå ned i vekt.

1. 3

Dårlig sårheling

Shutterstock

"Utilstrekkelig protein (egg, meieri, magert kjøtt, nøtter, frø, fisk, bønner, og belgfrukter), utilstrekkelige kalorier, og utilstrekkelig inntak av vitamin C "kan føre til sakte helbredende sår, ifølge Becky Kerkenbush, RD-AP, CD-medlem av Wisconsin Academy of Nutrition &Dietetics. I tillegg til å nose på tilstrekkelig magert protein, sørg for at du får det daglige inntaket av vitamin C via matvarer som guava, rød paprika, og rosenkål.

14

Anemi

Shutterstock

For å forhindre anemi, "Jeg vil anbefale å inkludere jernrike matvarer som spinat, magert protein, bønner, svisker, linser, og tofu i et balansert kosthold. Hvis jerntilskudd er nødvendig, Jeg anbefalte å jobbe med en lege for å gi anbefalte sikre mengder. Jeg vil også anbefale å spise mindre hurtigmat, søppelmat uten kalorier, og fokuserer på å øke frukt, grønnsaker, helkorn, og magert protein. Sørg for at du drikker tilstrekkelige mengder vann også! "

—Haley Hughes MS, RD, CDE

15

Svake immunsystemer

Shutterstock

"Svake immunsystemer har vært knyttet til dårlige dietter. Uten tilstrekkelig ernæring, det er vanskeligere for kroppen din å reagere på infeksjoner eller bekjempe sykdom. Protein, sink, vitamin A, C, og E er viktige næringsstoffer å inkludere i kostholdet ditt ved å velge næringstett mat regelmessig. Magre proteineksempler er fjærfe uten hud, egg, magert biff eller svinekjøtt, fisk, og tofu. For sink, prøve å inkludere sjømat to til tre ganger i uken, nøtter og frø, spinat, og magert biff. For vitamin A, se etter den fargerike oransje maten som gulrøtter og søte poteter. For vitamin C, [se etter] sitrus, rød paprika, kål. Grønne grønnsaker, nøtter, frø, og avokado [er gode kilder til vitamin E]. "

- Haley Hughes, RD, CDE

16

Sprø negler

Shutterstock

Hvis du lider av splitting, sprø negler, "Det handler vanligvis om at folk ikke inkluderer nok frukt og grønnsaker i kostholdet. Forskning viser, bare 12,2 prosent av amerikanske voksne spiste den anbefalte daglige dosen frukt i 2015, og bare 9,3 prosent spiste den foreslåtte mengden grønnsaker det året, ifølge en rapport fra U.S. Centers for Disease Control and Prevention. Kostholdsretningslinjene for 2015-2020 for amerikanere råder voksne til å spise tilsvarende en og en halv til to kopper frukt og to til tre kopper grønnsaker daglig. "

- Haley Hughes, RD, CDE

17

Voksen acne

Shutterstock

"Forskning har vist at mat i det vestlige kostholdet (svært bearbeidet og sukkerholdig) kan spille en stor rolle i voksen kviser fordi de fremmer betennelse. Noen av de største synderne inkluderer kumelk, søppelmat, og bearbeidede matvarer. Begrens hvitt brød, hvite poteter, og junk food og i stedet spise fullkorn, søte poteter, bønner, og grønnsaker. Begrens kumelk (hormoner i melk sannsynligvis synderen bak hudbetennelse/kviser) og prøv et melkealternativ som usøtet mandelmelk eller cashewmelk. Mat som inneholder mye omega-3 fettsyrer som fisk, og de som inneholder mye antioksidanter og vitamin C kan bidra til å bekjempe betennelse i huden og i hele kroppen. "

—Carrie Moody, RDN

18

Gikt

Shutterstock

"Gikt forverres av matvarer med mye purin som rødt kjøtt, og alkohol det er også bemerket at ting som asparges også er høye i puriner. Mat som rødt kjøtt eller alkohol forårsaker også betennelse, så det er en dobbel whammy. "

- Vanessa Rissetto, RD

19

Magesår

Shutterstock

"Magesår er åpne sår som utvikler seg på innsiden av magen og den øvre delen av tynntarmen, 'ifølge Mayo Clinic. Å ta visse medisiner regelmessig, for eksempel ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID), kan være direkte årsaker til sår. Eksempler på disse medisinene inkluderer ibuprofen, aspirin, og Aleve. Selv om sår ikke er forårsaket av dårlige kostholdsvalg, de kan forverres av dem. Magen er allerede et surt miljø. Visse matvarer og kostvaner som kan føre til en økning i syreoppbyggingen - og bør, derfor, være begrenset - inkludere koffein, stekt mat, krydret mat, røyking, og alkohol. "

- Shannon Cook, NP-C

20

Dårlig tannhelse

Shutterstock

"Når jeg undersøker en pasient med tannråte i tenner og tannkjøtt, hulrom, gingival betennelse (betent tannkjøtt), hypokalsifisering av emaljen (hvite flekker på tennene og lesjoner ved tannkjøttlinjen), og periodontal sykdom, det første spørsmålet jeg stiller er 'Hva er kostholdet ditt?' Det typiske svaret jeg får er 'chips, soda, sportsdrikker, og godteri. ' Mange pasienter som viser disse symptomene og har et dårlig kosthold, ikke ta vare på tennene sine heller. Slutt å drikke brus, energidrikker, og sportsdrikker. Disse drikkene har et høyt sukkerinnhold og hos våre pasienter, Vi ser på disse drikkene som en kobling til dårlig tannhelse. "

- Brian Simone, DDS

"Spis et godt balansert kosthold som inneholder mer ikke-behandlet, ikke-sukkerholdig mat. Frukt, grønnsaker, og magert protein er best. Dette betyr ikke at du aldri mer kan spise sterkt bearbeidet, sukkerrik mat. Det er greit innimellom, men du må fokusere på måtehold. Få regelmessige tannkontroller og rengjøringer. Munnen din er døren til din generelle helse. "

- Kyle Lowe, DDS