Hjem >> ernæring >> 11 beste immunforsterkende matvarer for å bekjempe COVID-19,

11 beste immunforsterkende matvarer for å bekjempe COVID-19,

Si leger

Dessverre, koronaviruspandemien er fortsatt i full gang - og som et resultat, Centers for Disease Control &Prevention (CDC) opprettholder sine anbefalinger om å vaske hendene ofte, ha et ansiktsdeksel når du er rundt andre, trene sosial distanse, og desinfiser regelmessig husflater for å beskytte deg selv. Men kroppen din har også sitt eget forsvarssystem, også:immunsystemet. Heldigvis, leger sier at det er visse matvarer som kan forbedre dette komplekse nettverkets evne til å bekjempe infeksjoner som koronaviruset. Den beste immunforsterkende maten for å bekjempe COVID-19 spenner fra frukt og grønnsaker til krydder og skalldyr-men det alle har til felles er at de gir de viktigste næringsstoffene kroppen din trenger.

Antioksidanter, vitaminer, og mineraler spiller en stor rolle for hvor effektivt immunsystemet ditt kan reagere på inntrengere - som viruspartikler som kommer inn i systemet. Derfor er en av de beste måtene å avverge sykdom på å holde seg til en sunn, mangfoldig kosthold.

"Med både pandemien og influensa som ble mer alvorlige i de kaldere månedene, Det er spesielt viktig å sikre at immunsystemet ditt er i en god posisjon til å bekjempe viruset hvis du får COVID-19 eller annen sykdom, "sier Dr. Nate Favini, MD, MS, og medisinsk leder for den forebyggende primærhelsetjenesten Fremover. "Det er mange faktorer som spiller en rolle for å styrke immunforsvaret ditt - men kostholdet ditt, treningen din, hvor mye søvn du får, og stressnivået ditt er de største faktorene som er under din kontroll. Du bør spise et godt balansert kosthold som er rikt på grønnsaker og sunne oljer, og lite sukker og bearbeidet mat. "

Her er noen matvarer og drikkevarer du vil fylle på statistikk for å sikre at immunsystemet ditt er i toppform blant pandemien. Og for flere sunne tips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Beinbuljong

Shutterstock

Ifølge Dr. Josh Ax, D.N.M., C.N.S, grunnlegger av Ancient Nutrition og forfatter av den kommende boken Gamle rettsmidler , beinbuljong øker immunsystemet ved å støtte tarmens helse og redusere betennelse. Den inneholder kollagen og aminosyrer, som begge spiller en avgjørende rolle for tarmhelsen - som det viser seg, er knyttet til immunhelsen. Noen av aminosyrene som beinbuljongen inneholder, inkluderer:

  • Glutamin , som bidrar til å øke stoffskiftet slik at immunsystemet ditt kan fungere mer effektivt
  • Glycin , som forbedrer søvnkvaliteten din, et vesentlig aspekt ved immunhelsen
  • Arginin , som er avgjørende for leverens og immunsystemets funksjon

Selv om du kan finne kommersielt tilberedte benbuljonger i mange helsekostbutikker, Dr. Axe anbefaler på det sterkeste å lage din egen hjemme-ved å bruke en kombinasjon av beitefôr, og hormon- og antibiotikafrie animalske produkter samt grønnsaker- for å maksimere de potensielle fordelene.

Her er 11 sunne vaner for å gjøre immunsystemet ditt sterkere.

2

Sitrusfrukter

Shutterstock

Dette burde ikke komme som en overraskelse, men eksperter anbefaler på det sterkeste å legge til litt sitrusfrukter i kostholdet ditt. Disse fruktene er fullpakket med vitamin C - som ifølge Dr. Ax, kan styrke immunsystemet.

"Noen studier har vist at for mennesker med økt stress på kroppen (idrettsutøvere som maratonløpere eller skiløpere og soldater under subarktiske forhold), vitamin C kan være nyttig for å redusere risikoen for forkjølelse, kanskje kutte infeksjonsraten med så mye som 50%, "sier Dr. Favini." Andre studier i befolkningen generelt har vist at vitamin C også kan forkorte varigheten av forkjølelse. "

Det er verdt å merke seg at appelsiner og grapefrukt er bedre kilder til vitamin C enn sitroner og lime.

Her er hva å ta vitamin C hver dag gjør med kroppen din.

3

Ingefær

Shutterstock

Har du noen gang lagt merke til hvor mange grønne juicer og andre såkalte helsedrikker som har ingefær i dem? Vi vil, det er en god grunn til dette.

Dr. Axe sier at denne kraftige planten kan hjelpe til med å rense lymfesystemet, og støtter dermed kroppens evne til å eliminere giftstoffer. Ingefær er også kjent for sine antioksidative og antiinflammatoriske egenskaper, takket være forbindelser som shogaol, paradol, og zingerone. Dette er bemerkelsesverdig gitt at kronisk betennelse har vist seg å potensielt øke sjansene for å bli syk.

Å drikke te med fersk ingefærrot er en fin måte å dra fordel av disse fordelene på - eller du kan piske opp et skudd med ingefærjuice, tilsetning av honning og sitronsaft for ekstra antibakterielle og antivirale effekter.

Her er den beste måten å lagre ingefær på.

4

kål

Shutterstock

"Bladgrønt er noen av verdens mest næringsrike matvarer, "sier Dr. Axe." De inneholder flere typer flavonoide antioksidanter, og de er rike på vitamin A og C. "

Nærmere bestemt, forskning har funnet ut at næringsstoffene i korsblomstret grønnsaker som rucola, kål, og sennepsgrønt bidrar til å sikre at viktige immunceller i tarmen og huden kjent som IEL (intraepiteliale lymfocytter) fungerer som de skal.

5

paprika

Shutterstock

Visste du at paprika inneholder mer vitamin C enn appelsiner? En servering på 1 kopp inneholder 152 milligram-eller 169% av din anbefalte daglige verdi for dette vitaminet. Det er ganske imponerende når du tenker på at en kopp appelsiner inneholder 96 milligram.

Ikke bare det, men Dr. Axe påpeker at den gule, oransje, og rød paprika er fullpakket med betakaroten, som bidrar til å fremme immunsystemets helse ved å bekjempe oksidativt stress i kroppen.

6

Skalldyr

Shutterstock

En av grunnene til at Dr. Favini anbefaler å spise skalldyr er det store utvalget av mineraler de inneholder, inkludert jern, magnesium, kalium, og fosfor. Nærmere bestemt, sink spiller en super viktig rolle i immunfunksjonen din, og om du vet det eller ikke, østers inneholder mer sink per porsjon enn noen annen mat. Selen, i mellomtiden-som skalldyr er proppfulle av-kan redusere betennelse og øke immuniteten ved å senke oksidativt stressnivå i kroppen

Skalldyr tilbyr også en rekke B -vitaminer, som bidrar til å både regulere betennelse og fremme utviklingen av røde og hvite blodlegemer for å holde oksygenet i hele kroppen mens det bekjemper sykdom. mens han kjemper mot sykdom. Ikke bare det, men immunsystemet er avhengig av et velfungerende stoffskifte for å fungere skikkelig, og jodbrensel i utgangspunktet all metabolsk aktivitet - og reker, hummer, og kamskjell er alle stappfulle av dette essensielle mineralet.

Her er 43 sunne sjømatoppskrifter som er overraskende enkle å lage.

7

Ananas

Shutterstock

Dr. Axe sier at ananas er et utmerket valg for å hjelpe kroppen din til å øke forsvaret mot sykdom fordi den har en høy konsentrasjon av vitamin C. Faktisk 1 kopp ferske ananasbiter inneholder nesten 79 milligram vitamin C, ifølge United States Department of Agriculture - som overskrider RDA for voksne kvinner og nesten oppfyller RDA for voksne menn.

Selv om denne frukten inneholder en rekke fordelaktige vitaminer og mineraler, Det ser ut til at enzymet bromelain kan være mest fordelaktig for å øke immuniteten samtidig som det reduserer betennelse.

Det er forskning som støtter dette, også:En 2019 -studie av 98 friske barn fant at deltakere som spiste ananas på boks i løpet av ni uker, hadde en betydelig lavere risiko for både virus- og bakterieinfeksjoner enn de som ikke spiste den. Videre, barna som spiste mest ananas (280 gram daglig) hadde nær fire ganger flere hvite blodlegemer, som beskytter kroppen mot infeksjon, enn de som bare spiste 140 gram daglig eller ingen i det hele tatt.

8

Gulrøtter

Shutterstock

Forskning har antydet at beta-karoten, en antioksidant som omdannes til vitamin A, kan forbedre immuncellens funksjon - og gulrøtter er fylt med det. Betakaroten er faktisk det som gir denne grønnsaken sin tydelige oransje nyanse. Dr. Axe anbefaler å drikke gulrotjuice for å høste disse sykdomsbekjempende belønningene-mens det kan miste noen av kostfiberene ved å nippe til saften i motsetning til å bite i hele grønnsaken, det kan være verdt det siden du får mer betakaroten på denne måten. Selv om 1 kopp kokte gulrøtter inneholder 12, 998 mikrogram betakaroten (som er 120% av RDA), 6 oz. av 100% gulrotjuice inneholder hele 16, 740 mikrogram.

Plus, gulrotjuice er også rik på vitamin C og vitamin B6 - noe som er avgjørende for optimal immunrespons. Faktisk, studier har funnet ut at det er en sammenheng mellom vitamin B6 -mangel og svekket immunitet.

Kom i gang med våre 41+ beste gulrotoppskrifter.

9

Kefir

Shutterstock

"Gjæret mat forsyner kroppen med gunstige probiotiske bakterier som forbedrer tarmhelsen, styrker dermed immunsystemet, "sier Dr. Axe, og legger til at noen av de best gjærede matvarene inkluderer kefir, kombucha, surkål, og kimchi.

Kefir - en sur drink laget ved å tilsette kefirkorn i melk - tilbyr et stort utvalg av kraftige syrer, peptider, og forbindelser som kan øke kroppens forsvar. Og mens yoghurt er en av de bedre kjente probiotiske matvarene, kefir kan faktisk være en overlegen kilde til disse vennlige helsefremmende bakteriene-som inneholder opptil 61 forskjellige stammer.

I tillegg, Den probiotiske Lactobacillus kefiri - som er unik for kefir - har vist seg å hemme veksten av visse skadelige bakterier. Kefir har også en bestemt type karbohydrat, kefiran, som er kjent for sine antibakterielle egenskaper.

Du kan enten kjøpe kefir på ditt lokale marked eller lage det selv hjemme ved å kombinere kefirkorn med melken du velger - uansett, det er et fantastisk tillegg til smoothies, havre over natten, proteinshakes, og dressinger og marinader.

Her er 6 grunner til å begynne å drikke Kefir.

10

Laks

Shutterstock

Ifølge Dr. Favini, Det er en økende mengde foreløpig forskning som tyder på at vitamin D kan spille en kritisk rolle i å modulere måten immunsystemet reagerer på COVID-19. Laks er en rik kilde til dette vitaminet, det er derfor han anbefaler å legge fet fisk som laks til dagligvarelisten din. Forskning har vist at vitamin D -mangel er forbundet med økt mottakelighet for infeksjon (spesielt luftveisinfeksjoner).

Husk at om fisken ble oppdrettet eller fanget vill kan gjøre en vesentlig forskjell:En studie fra 2007 fant at oppdrettslaks bare hadde omtrent 25% av vitamin D -innholdet som villaks hadde.

Og hvis du fortsatt leter etter grunner til å øke inntaket av dette næringsstoffet, Det er blitt antatt at vitamin D kan være ekstremt viktig for å forhindre "cytokin storm" og akutt respiratorisk nødsyndrom som vanligvis er dødsårsak hos COVID-19 pasienter.

11

Hvitløk

Shutterstock

En av grunnene til at hvitløk er blant Dr. Favinis beste matvalg for å øke immunforsvaret, er at det kan skryte av antiseptisk, antibakteriell, og soppdrepende egenskaper - som kan hjelpe kroppen til å motstå eller ødelegge virus. Mer spesifikt, denne grønnsaken inneholder allicin, en kraftig forbindelse som ikke bare gir hvitløk sin unike skarpe lukt og smak, men antas også å øke immunresistensen.

FYI, en studie fra 2007 som analyserte effekten av sitron, ingefær, hvitløk, og honningekstrakter på en bestemt bakterie (Streptococcus mutans) bestemte at hvitløk viste størst antimikrobiell aktivitet.

Nå som du vet hvilken mat du skal spise, du bør også sjekke ut disse matvarene som kan svekke COVID-19, Ny studie sier.