Hjem >> ernæring >> 7 feriematvarer som kan gi deg matforgiftning,

7 feriematvarer som kan gi deg matforgiftning,

Ekspert advarer

Ferien er en fråtsingstid for de fleste av oss. Når vi kommer i kontakt med mat, lager vi ikke eller spiser ofte, Det er flere fallgruver for mattrygghet å vurdere.

Tilfeller av matforgiftning stiger vanligvis i november og desember, fordi mange av våre favoritt festlige matvarer inneholder råvarer som egg, kjøtt, eller upasteurisert melk.

Vi tappet på matsikkerhets- og ernæringsekspert Toby Amidor, MS, RD, CDN, FUNG for å hjelpe oss med å identifisere noen risikable feriematvarer - og gi oss tips om hvordan du kan spise dem mer trygt.

For mer, sjekk ut The One Vitamin Leger oppfordrer alle til å ta akkurat nå.

1

Eggnog

Shutterstock

I tillegg til å være full av kalorier, fett, og tilsatt sukker, eggnog kan være skadelig for helsen din ved å utgjøre en matforgiftningsrisiko. Fordi den er laget med rå egg, det er alltid mulighet for Salmonella -infeksjon, som kan være spesielt farlig for eldre, barn, gravide kvinner, og alle med nedsatt immunforsvar. For å nyte eggnoggen din trygt, hoppe over den hjemmelagde versjonen. I stedet, ta en kjøpt eggnog, som er pasteurisert for å drepe bakterier.

Ikke glem å melde deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste restaurantnyhetene levert rett i innboksen din.

2

Eplecider

Shutterstock

Eplecider er en favoritt i kaldt vær, og det selges overalt fra gårdsstativer til supermarkeder når det er jul. Men dette er en annen feriedrik som ofte kommer upasteurisert, som gjør den mer utsatt for bakterier.

"Mange mindre gårder eller noen supermarkeder som lager sin egen eplecider hjemme, kan velge å ikke pasteurisere eplecideren sin, "Amidor sier." Dette setter personen i fare for E. Coli. "

Og du vil virkelig ikke bli smittet med E. Coli, som kan gi deg symptomer som en blodig eller rennende avføring og noen ganger til og med føre til nyresvikt. Når du kjøper eplecider fra supermarkedet, se etter etiketten "pasteurisert", eller spør den vennlige eplebonden om de har pasteurisert sin hjemmelagde versjon.

3

Rått kjøtt

Shutterstock

Råbiff kan dukke opp på feriebord i flere forskjellige former. Biff tartare og "kannibalsmørbrød" er ikke uvanlige tillegg til julesmørbrød i Midtvesten og utover. Men å spise rått kjøtt er aldri uten risiko, og det utgjør en trussel mot sykdom fra campylobacter, E coli, listeria, og salmonella, som alle potensielt kan føre deg på sykehuset, ifølge Wisconsin Department of Health. Så vær trygg og kok biffen din!

4

Østers

Shutterstock

Hvis du velger å ikke spise kjøtt på julaften, som mange katolikker gjør, Du kan velge å servere enten kokte eller rå østers. Vi anbefaler å holde deg til kokte østers, si i en gryte, i stedet for å servere dem rå. Østers kan bære Vibrio -bakteriene, som kan forårsake vibriose hos mennesker, en infeksjon preget av alvorlige fordøyelsesproblemer, feber, og frysninger. Omtrent 80, 000 amerikanere får vibrio hvert år - du er ikke en av dem.

5

Hjemmelaget hermetikk

Ivana Lalicki/Shutterstock

Det er ingenting som en DIY -gave av hjemmelagde pickles eller syltetøy - det er både personlig og deilig. Men hermetikk hjemme kan også ha giftige konsekvenser hvis det gjøres feil.

"Problemet er botulisme forårsaket av giftstoffer som vokser under forhold uten oksygen, "Amidor sier." Giften de etterlater seg kan potensielt være dødelig. "

Hvis du er den som gjør hermetikken, Sørg for å følge oppskriftens mattrygghets- og steriliseringsprotokoller til T. "Og hvis du er i tvil, kast boksen ut, "Amidor gir råd.

6

Oster

Shutterstock

Ostebrett er alt raseri for ferien, men prøv å unngå upasteuriserte oster som kan infisere deg med listeria, Sier Amidor. De vanlige mistenkte inkluderer myke oster som brie, camembert, feta, geitost, eller blååreost, som er laget av rå eller upasteurisert melk. Selv om det påføres noe varme i produksjonsprosessen av disse ostene, temperaturene blir ikke høye nok til å drepe skadelige bakterier. En gang til, sørg for å se etter en "pasteurisert" etikett på kjøpte oster før du kjøper dem.

7

Mousse

Shutterstock

Hvis din luftige sjokolade -dessert inneholder rå egg, Det er alltid potensial for infeksjon med salmonella. "Alt du lager hjemme med rå egg, om det er en mousse, hollandaisesaus, majones, eller Caesar dressing, bør lages med pasteuriserte egg fra supermarkedet, "Amidor advarer.

Og for mer, sjekk ut disse 100 usunneste matvarene på planeten.