Hjem >> ernæring >> Stygge bivirkninger av å drikke alkohol hver dag,

Stygge bivirkninger av å drikke alkohol hver dag,

Ifølge Mayo Clinic

Det er ikke uvanlig å slappe av en kveld med et glass vin eller åpne en øl for å dele med venner i en helg. Og mesteparten av tiden, du trenger ikke tenke to ganger om dette forbruket. Selv om å drikke alkohol i moderate mengder generelt ikke er grunn til bekymring (og kan ha fordeler), når alkoholvanen din begynner å bli en daglig vane, Leger fra Mayo Clinic advarer om at du kanskje vil se nærmere på hvor mye du drikker og hvordan alkoholen kan påvirke helsen din.

"Noen ganger øl eller vin til middag, eller en drink om kvelden, er ikke et helseproblem for de fleste. Når drikking blir en daglig aktivitet, selv om, det kan representere progresjon av forbruket og sette deg i økt helsefare, "sier Terry Schneekloth, MD, en lege i psykiatri og avhengighet ved Mayo Clinic i et spørsmål og svar.

Selv om det bare er et glass vin (5 gram) eller øl (12 gram) eller cocktail (1,5 gram) eller hard malt seltzer (8 gram) hver kveld, i noen tilfeller, det regnes som "tung drikking".

Ifølge Mayo Clinic, "Sterk eller høy risiko drikking er definert som mer enn tre drinker på en dag eller mer enn sju drinker i uken for kvinner og for menn eldre enn 65 år (det er bare en drink om dagen)." For menn under 65 år, tung drikking er definert som "mer enn fire drinker på en dag eller mer enn 14 drinker i uken."

"Alkohol kan skade kroppens organer og føre til ulike helseproblemer. For kvinner, denne skaden skjer med lavere doser alkohol, fordi kroppene deres har lavere vanninnhold enn menn. Derfor er retningslinjene for moderat drikke for kvinner og menn så forskjellige, "sier Dr. Schneekloth.

Før du heller en annen drink, du bør sannsynligvis være klar over de vanlige helseeffektene Dr. Schneekloth refererer til. Derfor har vi gjennomgått all informasjon Mayo Clinic gir om bivirkninger av å drikke alkohol hver dag. Hvis noen av disse symptomene høres kjent ut, vet at det kan være på tide å kutte ned på alkohol. Les videre, og for mer om sunt kosthold, ikke gå glipp av det som skjer med kroppen din når du gir opp alkohol.

1

Du kan skade hjernen din

Shutterstock

Å drikke for mye alkohol setter deg i fare for flere nevrologiske problemer, av flere årsaker. For nybegynnere, "alkohol er et nevrotoksin som kan forstyrre kommunikasjon av hjernen, "sier Mayo Clinic." Det påvirker også funksjonene til hjerneceller direkte og indirekte gjennom forskjellig organdysfunksjon fra alkoholbruk og vitaminmangel. Misbruk av alkohol kan føre til anfall, slag, og demens, for å nevne noen betingelser. I tillegg alkohol er giftig for en utviklende hjerne under graviditet og kan forårsake fosterskader, inkludert utviklingsforstyrrelser med livslang påvirkning. "For flere måter å beskytte hjernen din, i tillegg til å redusere inntaket av alkohol, Du kan også vurdere å slippe disse 5 verste matvarene for hjernen din, Ifølge leger.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Du kan ha leverproblemer

Shutterstock

Alkohol metaboliseres av leveren, hvor et enzym kjent som alkoholdehydrogenase (ADH) bryter det ned. På grunn av belastningen ved behandling på dette organet, inntak av overdreven alkohol kan føre til mange leverproblemer. I tillegg til å øke risikoen for leverkreft, leveren din er utsatt for andre helseproblemer fra å drikke for mye alkohol hver dag. Å drikke for mye "øker risikoen for skrumplever - en alvorlig leversykdom, "sier Donald Hensrud, MD, en lege i forebyggende medisin ved Mayo Clinic.

3

Du kan øke risikoen for kreft

Shutterstock

"Å drikke for mye kan øke risikoen for en rekke kreftformer, inkludert lever, mage, bryst, tykktarm, og kreft i munnen, "ifølge Dr. Hensrud.

4

Du kan oppleve problemer med bukspyttkjertelen og magen

iStock

Alkohol får bukspyttkjertelen til å produsere giftige stoffer, og som et resultat, "[drikker for mye] øker sannsynligheten for at du kan utvikle betennelse i bukspyttkjertelen [kjent som pankreatitt] og i slimhinnen i magen, "ifølge Dr. Hensrud.

5

Du kan øke risikoen for død

Shutterstock

"Alt fortalt, å drikke for mye alkohol er den tredje ledende årsaken til død som kan forebygges i USA, "sier Dr. Hensrud.

6

Du kan ha høyere blodtrykk

Shutterstock

"Å drikke for mye alkohol kan øke blodtrykket til usunne nivåer, "sier Sheldon G. Sheps, MD, emeritus professor i medisin og tidligere leder for divisjonen for nefrologi og hypertensjon ved Institutt for medisin ved Mayo Clinic. "Å ha mer enn tre drinker i en sittende øker blodtrykket midlertidig, men gjentatt overdreven drikking kan føre til langsiktig økning. "Alkohol kan også øke blodtrykket ditt gjennom andre tiltak på lengre sikt:" Husk at alkohol inneholder kalorier og kan bidra til uønsket vektøkning-en risikofaktor for høyt blodtrykk . "

7

Du kan utvikle en alkoholavhengighet

Shutterstock

Når du drikker alkohol hver dag, du setter deg selv i fare for å utvikle en avhengighet. Når det gjelder alkohol, denne avhengigheten er kjent som alkoholbruksforstyrrelse, "som inkluderer et nivå som noen ganger kalles alkoholisme, "forklarer Mayo Clinic.

"Alkoholisme utvikler seg over tid etter hvert som folk får en vane. Etter hvert som toleransen for alkohol øker, forbruket stiger ofte også. Du må være forsiktig så du ikke kommer til dårlige vaner med alkohol, fordi konsekvensene kan være alvorlige, "sier Dr. Hensrud." Jeg foreslår for folk jeg ser i min praksis at de går minst et par dager i uken uten alkohol, eller at de tar en pause fra alkohol i perioder, som en realitetskontroll for å sikre at de ikke blir avhengige av det. "

Relatert:5 subtile tegn du drikker for mye vin

8

Du kan belaste hjertet ditt

Shutterstock

Mayo Clinic bemerker at overdreven drikking kan føre til hjertemuskelskade (alkoholisk kardiomyopati) som kan føre til hjertesvikt. Dr. Hensrud legger til at "for mye alkohol kan øke blodtrykket og triglyseridnivået. Begge deler kan føre til høyere risiko for hjertesykdom." Ta en belastning på hjertet ditt, og gi opp disse 50 matvarene som kan forårsake hjertesykdom.