Hjem >> ernæring >> 20 tegn på at kostholdet ditt reduserer levetiden din,

20 tegn på at kostholdet ditt reduserer levetiden din,

I følge Science

Det er en svimlende statistikk. Nesten halvparten av alle amerikanske voksne har minst en kronisk sykdom som kan forebygges, for eksempel hjertesykdom, kreft, og diabetes. De fleste av disse sykdommene som kan forebygges - som, forresten, er de viktigste dødsårsakene i USA - er relatert til dårlig kostholdskvalitet og spisemønstre, ifølge USDA. Senter for vitenskap i offentlig interesse anslår at et usunt kosthold bidrar til omtrent 678, 000 dødsfall hvert år i USA

Kostholdet ditt bør ikke skade deg; det burde hjelpe deg. Å spise sunt, balansert kosthold vanligvis gjør at kroppen din føles fantastisk. Å få riktig ernæring fordeler ikke bare din fysiske helse, men også din mentale og følelsesmessige helse. Og når dietten din er tom, kroppen din har måter å fortelle deg at noe ikke er riktig.

Hvordan kan du fortelle at kostholdet ditt forkortes i stedet for å forlenge levetiden din? Vi banket på kostholds- og medisinske eksperter for å identifisere de subtile tegnene du bør se etter. Følgende symptomer er ikke bare tegn på større helseproblemer, men enda verre, disse problemene er også knyttet til en høyere risiko for tidlig død.

Her er 20 symptomer som kan signalisere et alvorlig helseproblem, og hvordan du kan justere kostholdet ditt for å løse problemet. Les videre, og for mer om sunt kosthold, ikke gå glipp av 7 sunneste matvarer å spise akkurat nå.

1

Du kan ikke slutte å ha sukker.

Shutterstock

Din sukkerbehov kan være et tegn på et større helseproblem enn du trodde. Jo mer sukker du har, jo mer du vil, forklarer Kristin Kirkpatrick, RD, en registrert diettist ved Cleveland Clinic Wellness. For mye sukkersøtet drikke kan føre til tidlig død ifølge en studie fra 2019, som undersøkte sukkerholdige drikker og drikkevaner når det gjelder økt risiko for død av alle årsaker. Å ha to eller flere sukkerholdige drikker per dag, som brus, hadde en 31% økt risiko.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Du merker ofte humørsvingninger.

Shutterstock

Flere studier har undersøkt sammenhengen mellom mental helse og lang levetid. Det er fastslått at de med et mer positivt humør har en tendens til å leve lenger statistisk, deler Rebekah Blakely, RDN, registrert diettist for The Vitamin Shoppe. Selv om noe av det kan være genetisk, mange mennesker skjønner ikke hvor stor innvirkning mat kan ha på følelsene våre, legger hun til.

For eksempel, mange av hjernens nevrotransmittere som regulerer følelser (som serotonin, dopamin, og GABA) stole på inntaket av visse aminosyrer for produksjon. Aminosyrer kommer fra matvarer med protein, Derfor er det viktig å få i seg nok protein for å støtte et positivt humør. I tillegg andre næringsstoffer støtter humør som B -vitaminer og magnesium. Disse finnes i matvarer som kjøtt, helkorn, belgfrukter, nøtter, frø, og løvrike greener. For å støtte et mer positivt humør, sørg for at du får en proteinbasert mat til hvert måltid (kjøtt, fjærfe, fisk, bønner, linser, nøtter, frø) sammen med en til to porsjoner andre matvarer med mye magnesium og B -vitaminer.

3

Du føler deg konstant oppblåst.

Shutterstock

Konsekvent inntak av sterkt bearbeidede matvarer, som har en tendens til å være høy i natrium (chips, kjeks, mange merker av kommersielle nøttesmør, hermetikk, de fleste merker av matbutikkbrød - til og med full hvete!), spiser ofte ute, samt et dårlig inntak av frukt, nøtter, frø og grønnsaker, og dårlig væskeinntak, kan bidra til oppblåsthet, deler Monica Auslander Moreno, MS, RD, LD/N, ernæringskonsulent for RSP Nutrition. Og mens oppblåsthet kan være et mindre ubehag i øyeblikket, Det kan også signalisere noe annet langsiktig. En oppblåst mage er et tegn på at dietten din er for høy i natrium og for lav i kalium (på grunn av lavt inntak av frukt og grønnsaker). Dette diettmønsteret kan resultere i et udiagnostisert blodtrykksproblem, noe som absolutt kan forårsake utidig død. Plus, kronisk høyt saltinntak i nærvær av lavt kaliuminntak er en stor risikofaktor for kardiovaskulær sykdom og død.

4

Du føler deg deprimert.

Shutterstock

Depresjon kan skyldes flere faktorer, en av dem er et dårlig kosthold. Kirkpatrick forteller oss at en studie fra 2019 fant at et tøff kosthold uten søppelmat kan gjøre deg mer sannsynlig å oppleve psykisk lidelse. Dette var ikke den første studien som gjorde denne foreningen. Lave nivåer av omega 3 -fettsyrer og folat har også vært forbundet med dårlig psykisk helse. Depresjon er en risikofaktor for tidlig død, så du kan vurdere å gå til legen din for å bli sett på.

5

Du mister (og går opp) i vekt ofte.

Shutterstock

Vektssykling, ofte referert til som jojo-slanking har vært forbundet med mange negative helseutfall, deler Alexis Fissinger, RD, CDN, CSP, en diettist ved Center for Advanced Digestive Care og Phyllis og David Komansky Center for Children's Health ved Weill Cornell Medicine. Gjentatte ganger å miste og gjenvinne så lite som fem til 10 kilo som et resultat av uholdbar vektreduksjon kan øke risikoen for hjertesykdom, forhøyet blodtrykk, og visse typer kreft. Tenk om på kosthold og ha som mål å gjøre livsstilsendringer en om gangen.

6

Du er ikke sulten på frokost.

Shutterstock

"Vi ser vanligvis dette hos mennesker som pleier å spise enorme mengder sent på kvelden, reduserer derfor morgensulten, "forklarer Auslander Moreno. Hvem legger til at dette også fører til at folk spiser for mye til lunsj når de hopper over frokosten. Forskning viser at frokostspisere har en tendens til å ha lavere vekter enn ikke-frokostspisere. Å spise sent på kvelden kan forstyrre stoffskiftet og bidra til metabolske forstyrrelser over tid som kan være risikofaktorer for kroniske syke knyttet til økt risiko for tidlig død, som diabetes og kardiovaskulær sykdom.

7

Du er alltid forstoppet.

Shutterstock

Trøbbel på toalettet? Kostholdet ditt kan mangle fiber, som vi får fra grønnsaker, frukt, og fullkorn. Veronica Guerrero, MD, en generalkirurg ved Northwestern Medicine Huntley Hospital peker på en studie som sier at bare 5 prosent av de voksne får nok fiber i kosten hver dag. Forstoppelse kan gjøre deg elendig og føre til smerte, hemorroider, anal sprekker, og andre spørsmål.

For å holde tarmen i bevegelse, sørg for at halvparten av tallerkenen din er fylt med ikke-stivelsesholdige grønnsaker, og at en fjerdedel av tallerkenen er frukt. National Institutes of Health anbefaler at kvinner får 25 gram fiber om dagen og menn får 38, med en liten reduksjon i disse tallene når vi blir eldre. Drikk mye vann, og vurder å ta et probiotisk supplement for å tilføre sunne bakterier til tarmen. Regelmessig mosjon kan også holde deg regelmessig, så sikte på 30 minutter de fleste dager i uken.

8

Du våkner ofte bakrus.

Shutterstock

Å drikke for mye for ofte kan være helseskadelig - og kan til og med føre til tidlig død. Gabrielle Siragusa, RD, CDN, CDE, fra Ambulatory Care Network Weill Cornell Internal Medicine Associates (WCIMA) forklarer at overdreven bruk av alkohol kan føre til utvikling av kroniske sykdommer, inkludert hypertensjon, hjertesykdom, slag, leversykdom, fordøyelsesproblemer, og visse typer kreft. Usunt alkoholforbruk kan også øke risikoen for mangel på næringsstoffer som kan føre til underernæring og en rekke helseproblemer. Kostholdsretningslinjene for amerikanerne 2015-2020 sier at moderat drikking er opptil 1 drink per dag for kvinner og opptil 2 drinker per dag for menn.

9

Du opplever uregelmessige hjerteslag.

Shutterstock

Koffein, fra brus, kaffe eller energidrikker kan forårsake uregelmessige hjerteslag kjent som arytmier. En og annen arytmi er sannsynligvis ufarlig, men Guerrero advarer om at takykardi - et hjerteslag som er for raskt i lengre tid - kan påvirke hjertets evne til å sirkulere blod, resulterer i hjertestans. Arytmi kan også forårsake atrieflimmer, som forstyrrer måten hjertets kamre synkroniserer når de pumper blod. Dette kan føre til at livstruende blodpropper dannes og føre til slag.

Hvis du opplever uregelmessige hjerteslag, finn nye drikker som er tryggere for hjertet ditt, og avtal en avtale med legen din. "Jeg sier til pasientene mine å slippe energidrikker, å begrense mengden koffeinholdig kaffe og te de drikker og å vurdere andre kaloriinnholdsfrie alternativer, "deler Guerrero.

10

Urinen din er gjennomgående mørk gul.

Shutterstock

Mørk urin er et tegn på kronisk dehydrering og dårlig vanninntak, bemerker Auslander Moreno. "Dette kan føre til overspising (vi tar ofte sult for hva det egentlig er - tørst), ubalanser i elektrolytt, dårlig tarmhelse, dårlig nyrehelse, og redusert sannsynligheten for å trene, som alle er forbundet med dårlige helseutfall, "legger hun til. De nasjonale vitenskapsakademier, Engineering, og medisin anbefaler et daglig væskeinntak som 15,5 kopper (3,7 liter) væske for menn, og 11,5 kopper (2,7 liter) væske om dagen for kvinner.

11

Tannkjøttet er hovent og betent.

Shutterstock

"Et vanlig ernæringsrelatert munnhelseproblem er hovent eller betent tannkjøtt, "bemerker Kirkpatrick. Studier viser at hovent eller blødende tannkjøtt kan være forbundet med et lavt inntak av vitamin C, et vitamin som er rikt på plantebaserte matvarer som jordbær, tomater, grønne bladgrønnsaker, og rød paprika.

12

Du er sulten hele tiden.

Shutterstock

Hvis du alltid er sulten, Guerrero antyder at kostholdet ditt kan mangle protein og sunt fett. Proteiner er byggesteinene i muskler, som du trenger for å holde deg sterk og smidig når du blir eldre. Proteiner kan også hjelpe deg med å opprettholde en sunn vekt ved å dempe sult og forhindre overspising, en hovedårsak til fedme. Sunt fett som omega 3 -fettsyrer har vist seg å redusere risikoen for slag og hjertesykdom, og de reduserer også blodtrykk og LDL, som er det "dårlige" kolesterolet.

Å føle seg fornøyd etter måltidene, Guerrero anbefaler å kombinere sunne proteiner med ikke-stivelsesholdige grønnsaker og sunt fett som olivenolje eller avokadoskiver. En salat med grillet kyllingbryst eller biff, avokado skiver, tomater, rødløk, og en rask hjemmelaget vinaigrette er perfekt i sommermånedene. Jeg blander en syre som sitronsaft eller rødvineddik med olivenolje og litt salt og pepper for å lage en sunn dressing som er god over salater eller grillede grønnsaker og kjøtt.

1. 3

Du føler deg sliten eller sliten.

Shutterstock

Å føle seg sliten hele tiden kan være et subtilt tegn på at du ikke spiser nok jernrik mat. Det anslås at jernmangelanemi rammer over 12% av verdens befolkning. "Hvis den ikke blir diagnostisert og ubehandlet, jernmangelanemi kan føre til hjerteproblemer som arytmier eller til og med hjertesvikt fordi hjertet må jobbe hardere for å flytte oksygenrikt blod gjennom kroppen, "Francesca Maglione, RD, CDN, CSO, Infusjonssentre for Stich Radiation og Starr, Onkologi -tjenester forteller oss.

Menn trenger 8 mg jern per dag og kvinner (19-50 år) krever 18 mg jern per dag.

Å spise mye jernrik mat kan bidra til at du får nok jern i kostholdet ditt. Jernrik mat inkluderer:

  • Beriket frokostblanding:18 mg per 1 porsjon, 100% DV
  • Østers:8 mg per 3 gram, 44% DV
  • Hvite bønner:4 mg per ½ kopp (hermetikk), 22% DV
  • Linser:3 mg per 1/2 kopp (kokt), 17% DV
  • Spinat:3 mg per 1/2 kopp (kokt), 17% DV
  • Tofu:3 mg per 1/2 kopp (fast), 17% DV
  • Biff:2 mg per 3 gram, 11% DV

Unngå å drikke te eller kaffe til måltider for å forbedre jernabsorpsjonen. Tilsett mat som er rik på vitamin C til måltider og snacks for å øke absorpsjonen.

14

Du har magesmerter og fordøyelsesproblemer.

iStock

Magesmerter og fordøyelsesproblemer er tegn på divertikulitt, en akutt infeksjon, Auslander Moreno aksjer. Divertikulose (en mer kronisk form for divertikulitt), legger hun til, er også forbundet med fiberfattig, høyt raffinert karbohydrat, høy alkohol, og diett med lite væske. Disse diettene bidrar ikke bare til smertefull divertikulitt, men er også forbundet med dårlige helseutfall og dødelighet over tid.

15

Du får hver forkjølelse som kommer din vei.

iStock

"Risikoen for smittsomme sykdommer kan øke når immuniteten din blir svekket, "Kirkpatrick advarer. Studier viser at dårlig ernæring (en som begrenser mengden næringstett frukt og grønnsaker, helkorn, sunt fett og magre proteinkilder) kan føre til forverret immunitet, som igjen øker risikoen for utvikling av smittsomme sykdommer.

16

Huden og håret ditt er tørt og sprøtt.

Shutterstock

"En tilnærming til vekttap er et fettfattig kosthold. Imidlertid, begrensning av diettfett for vekttap fungerer ofte ikke, "bemerker Stacy Stern, MS, RD, CDN, Senter for avansert fordøyelsespleie GI Metabolisk og bariatrisk kirurgi.

Ikke bare vil du være mindre sannsynlig å gå ned i vekt etter et fettfattig kosthold, men du er også mer sannsynlig å oppleve flere helseproblemer.

"Huden og håret ditt er noen av de første stedene som utad viser at du mangler sunt fett i kostholdet ditt, "legger Tiffanie Young til, MS, RD, LDN, diettist og direktør for samfunnshelsetjenester ved Northwestern Medicine Woodstock Hospital. "Hvis huden din er tørr og kløende og håret ditt mister glansen, vurdere måter å forbedre kostholdet ditt og innlemme fettet du trenger for å holde deg frisk inne og ute, "forklarer hun.

Det sunne fettet i fisk, nøtter, olivenolje og avokado holder hjertet sunt, stoffskiftet økte, og hjelpe kroppen din til å absorbere viktige vitaminer og også øke hjernekraften. "Hvis du ikke får i deg nok fett i kostholdet ditt, er hår og hud blant de første som lider, "bemerker Young. Prøv å dryppe olivenolje på stekte grønnsaker og salater, og spis skiver avokado med chiliflager og salt. Fett er et deilig og sunt tillegg til enhver diett når du spiser riktig type.

17

Maten din gjør deg tørst.

Shutterstock

Hvis du bruker salt som krydder, spise bearbeidet mat, eller spiser ofte ute, overskrider du sannsynligvis anbefalingene for natriuminntak, advarer Maglione. Dette øker risikoen for høyt blodtrykk, hjertesykdom, og slag. Forskning har vist at et høyt inntak av natrium er forbundet med kardiometabolisk dødelighet. American Heart Association anbefaler mindre enn 2, 300 mg natrium daglig (1 teskje salt); derimot, det er foretrukket å konsumere mindre enn 1, 500 mg/dag.

Handle smart! Prøv å spise hele ubehandlede matvarer. Les etiketten om ernæringsfakta og velg alternativer med redusert eller lavt natriuminnhold. Når du lager mat, erstatt salt med krydder og urter for å lage smakfulle retter.

18

Du sulter midt på morgenen, selv etter frokost.

Shutterstock

"Vi ser dette i fiberfattig, høyt karbohydrat, frokost med lite protein og lite fett (selv en "organisk" frokostblanding og mandelmelk kan ha svært lite protein. Eller verre, når folk bare har en juice om morgenen, men tradisjonelt noe som bagel eller brødristerdeig, "bemerker Auslander Moreno.

Når du angriper systemet med sukker og raffinerte karbohydrater om morgenen, spesielt fordi dette er når mange mennesker har en tendens til å ha høyt blodsukkernivå til å begynne med, det er en rask økning og fall i blodsukkeret og derfor insulin, som kan føre til behovet for en mellommåltid (som ofte fører til dårlige impulsive valg). I tillegg den typen insulinaktivitet kan føre til fettlagring og til slutt kan det uberegnelige mønsteret bidra til utvikling av diabetes.

19

Hendene dine er oppblåste eller anklene dine er hovne ved slutten av dagen.

Shutterstock

"Kostholdet ditt kan inneholde for mange bearbeidede matvarer, "foreslår Guerrero, "som er høyere i natrium og kan forårsake væskeretensjon." Hvis du av og til opplever hevelse, en endring i kostholdet ditt kan løse problemet. Voksne bør bare spise mellom 1, 500 og 2, 300 milligram salt per dag, i henhold til retningslinjer fra American Heart Association. Hvis du regelmessig har hovne ankler, en lege kan utelukke mer alvorlige problemer som problemer med hjerte eller nyrer.

Nøkkelen til å holde seg frisk, ingredienser til hele maten som grunnlag for hvert måltid? Ha ferdig mat tilberedt på forhånd og pakk lunsj når du skal på jobb eller reise. Ha velsmakende snacks i kjøleskapet, også, og du vil være mer sannsynlig å nå dem i stedet for mindre sunne "bekvemmeligheter" når du er på farten.

20

Øynene dine er røde og oppblåste med mørke ringer under.

Shutterstock

"Dette er et av de mest åpenbare fysiske tegnene på søvnmangel, "noterer Blakely." Kroppen din bruker de kritiske timene mens du sover om natten for å reparere celler og muskler, konsolidere minner, og regulere hormoner. Selv om vi trenger tilstrekkelig søvn for å se og ha det bra hver dag, Whitehall II -studien viste at de som er søvnfattige faktisk kan ha en økt risiko for å dø av kardiovaskulær sykdom, "legger hun til.

De som drikker mye koffeinholdige drikker, eller som drikker koffein etter midten av ettermiddagen, kan oppleve søvnvarighet og kvalitet å lide. For å støtte bedre søvn, kutte koffein senest seks timer før sengetid (bytte til kaffe/te og vann uten koffein), behold den til 400 milligram eller mindre per dag totalt. Du bør også unngå alkohol minst to timer før sengetid, og hold deg til de anbefalte to drikkene per dag for menn og en for kvinner. Apropos, du bør lese deg opp på disse stygge bivirkningene av å drikke alkohol hver dag, Ifølge Mayo Clinic.