Hjem >> ernæring >> Vi prøvde å lage eggkaffe,

Vi prøvde å lage eggkaffe,

og her er hvordan det smaker

Skrevet av Clint Davis for Simplemost og syndikert med tillatelse.


Egg og kaffe er kanskje de viktigste elementene i frokosten - men jeg hadde aldri tenkt å kombinere dem i den samme koppen.

Eggkaffe er tilsynelatende en tradisjon i skandinaviske kjøkken som går tilbake til århundrer. I følge The Spruce Eats, innvandrere fra Sverige tok denne unike måten å lage java med seg til Amerika på slutten av 1800 -tallet, og deres familier har holdt den til å brygge her siden den gang. Tilsynelatende, å tilsette et egg i kaffeprosessen, trekker ut bitterhet fra grunnen og forbedrer koffeinet.

Jeg hadde aldri hørt om eggkaffe før en av redaktørene mine her på Simplemost stilte den med en historieidé, men jeg ble umiddelbart fascinert av å prøve det. Jeg forestilte meg noe som ligner på eggedropssuppe, hvor du bare knekker et egg i en gryte med kaffe, men prosessen var mer nyansert og appetittvekkende enn som så.

Du finner flere oppskrifter på nettet, inkludert en som involverer en fransk presse på Myrecipes.com, men jeg brukte metoden levert av The Spruce Eats for testen min. De eneste verktøyene det krever er en kjele og en sil. Å starte, du heller 9 kopper vann i kjelen og får det koke opp. Jeg brukte filtrert vann fordi tappevannet mitt smaker klor, men det er ikke et krav.

Clint Davis/ Simplemost

Mens vannet kokte, oppskriften ba meg om å kombinere kaffegrut og egg med ytterligere 3/4 kopp vann i en målekopp. Jeg er sikker på at kaffesnobbene som leser dette kommer til å stusse på det faktum at jeg brukte Folgers Classic Roast til testen min, men de eneste håndverksbønnene jeg hadde på kjøkkenet var smaksatt, så dette var mitt beste alternativ for noe nøytralt.

Hver oppskrift jeg fant på nettet sa at jeg skulle bruke hele egget, inkludert skallet, i blandingen, så jeg blandet det hele sammen med en visp, og det endte med å se ut som en tykk brownie -blanding.

Clint Davis/ Simplemost

Hele blandingen ble deretter hellet i kokende vann, hvor jeg ulmet det i noen minutter til det hele steg til toppen i en enkelt masse, slik oppskriften spådde. Jeg hellet deretter i litt kaldt vann og lot alt stå i ca 10 minutter.

Clint Davis/ Simplemost

Jeg brukte masksilen min til å sile det hele i en gallonkanne. Det som ble igjen var et slam av kaffegrut og eggeskall som kunne legges til kompostbeholderen for å befrukt hagen din i hagen.

I mellomtiden, inn i muggen gikk en mengde kaffe som var litt mer brun i fargen enn den typiske svarte kaffen jeg drikker hver morgen. Til slutt, hele prosessen tok omtrent 15 minutter fra start til slutt.

Clint Davis/ Simplemost

Dommen

Jeg helte litt av eggkaffen i mitt favoritt Totoro -krus og ga den en slurk. Jeg drikker vanligvis kaffen min svart, så dette var måten jeg bestemte meg for å drikke eggkaffen min, og jeg må si:Jeg elsket det som møtte tungen min.

Jeg kan ikke si at det var en stor forskjell i måten den smakte på, men det var absolutt ingen antydninger til ettersmaken som noen ganger følger med en kopp svart kaffe. Det var merkbart mykere og lettere å nippe til enn en kopp hjemmelaget kaffe som jeg kan huske å ha hatt under pandemien.

Jeg drakk umiddelbart to kopper rygg mot rygg, en sjelden ting jeg gjør, som er et ytterligere bevis på denne gryten med eggkaffe.

Clint Davis/ Simplemost

Hvis du prøver å lage en batch for deg selv, du vil kanskje oppleve at menneskene du deler frokost med ikke er like eventyrlystne. Oppskriften gjorde en hel pott verdt kaffe, men da jeg spurte kona mi - som så på meg i vantro hele tiden jeg forberedte denne sammensetningen - om hun ville ha en kopp, hun sa, kortfattet, "Jeg drikker ikke det ..."

Hennes tap!