Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du spiser jordbær

Hva skjer med kroppen din når du spiser jordbær

Å spise sunt innebærer alltid å spise et utvalg frukt, og en av de mest populære å bite i er jordbæret. Den lyse røde frukten, som dyrkes over hele verden, er kjent for sin saftighet og sødme - og en favoritt blant mange som elsker å spise jordbær.

Som andre frukter, det er mange helsemessige fordeler ved å spise jordbær, inkludert vitaminer og næringsstoffer i bæret. Selv om det er noen fordeler, Det er også usunne assosiasjoner som diskuteres når folk spiser jordbær, inkludert sukkerinnholdet i frukten.

Nedenfor har vi fremhevet fem fordeler og fallgruver når du bestemmer deg for å spise jordbær, og for flere sunne tips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Du kan føle deg mindre stresset.

Shutterstock

Med mindre du bruker livet ditt på å veksle mellom å meditere og sove, det er en god sjanse for at du føler deg stresset. Selv om stress kan være en følelsesmessig spenning, det kan manifestere seg på fysiske måter og kan bidra til langsiktige hjerteproblemer. Heldigvis, Det er enkle måter å redusere stress som ikke innebærer å gå til et massasjestudio eller dra til en strand et sted - inkludert når du spiser jordbær.

"Mat som jordbær er rik på vitamin C, som ikke bare hjelper immunsystemet, men det kan bidra til lavere nivåer av kortisol, kjent som stresshormonet, "sier sertifisert ernæringsfysiolog Philip Goglia, medgründer av G-Plans.

Sammen med jordbær, her er 21 beste matvarer å spise når du er stresset, Ifølge diettister.

2

Jordbær kan være vert for plantevernmidler.

Shutterstock

Plantevernmidler er nyttige for å bli kvitt insekter eller andre skadelige organismer som kan produseres når det vokser, men når produktene kommer til butikken, du vil ikke at plantevernmidlene kommer inn i kroppen din. Ved inntak, plantevernmidler kan føre til en rekke sykdommer, inkludert hjertesykdom, diabetes, og leddgikt.

Megan Wong, RD ved AlgeaCal sier at dessverre, jordbær er en av de hyppigste fruktene som er forurenset.

"Jordbær er beryktet for å være forurenset med plantevernmidler, "Sier Wong." Faktisk, de har vært på EWGs Dirty Dozen -liste flere ganger, holdt nummer 1 de siste 5 årene. "

Wong anbefaler å vaske jordbær grundig før du spiser dem og kjøpe organiske bær når det er mulig. Og for andre matvarer bør du vaske grundig før du spiser, Dette er matvarer med flest plantevernmidler.

Derimot, antall jordbær som må konsumeres for at disse kjemikaliene faktisk skal ha en negativ effekt på kroppen din, ville være et utrolig høyt tall, ifølge en analyse fra Alliance for Food and Farming (AFF). Likevel, det er fortsatt godt å vite hva du spiser og vaske råvarer før du tar en matbit.

3

De kan forhindre kreft.

Shutterstock

Mens dødsfallene av COVID-19 skyter i været i USA, kreft er fortsatt den viktigste dødsårsaken nummer to i hele landet, med 599, 274 amerikanere dør av kreftsykdommer i 2018. Selv om det nesten helt sikkert er måter å øke sjansen for å få kreft, som å røyke, Det er også måter å redusere risikoen for det, som å spise jordbær ifølge Reda Elmardi, en ernæringsfysiolog og eier av StrongChap.com.

"Å ha jordbær senker oksidativt stress og reduserer kronisk betennelse som er knyttet til dannelse og progresjon av kreftceller, sier Elmardi.

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

4

Immunsystemet ditt forbedres.

Shutterstock

Vitamin C er ikke bare navnet på sangeren til den ikoniske sangen fra 1999 "Graduation (Friends Forever), "Det er også et viktig vitamin som bidrar til å styrke immunsystemet og bekjempe infeksjoner. Heldigvis for jordbærelskere, frukten er fullpakket med dem.

"Vitamin C virker for å øke produksjonen av hvite blodlegemer, og det reduserer også betennelse, "sier Megan Byrd, RD fra The Oregon Dietitian. "Dette tillater kroppens organsystemer, inkludert immunsystemet, å jobbe mer effektivt. "

5

Du vil være mer vanlig.

Shutterstock

Jordbær er fullpakket med næringsrik fiber, med 0,2 gram fiber i bare ett mellomstort jordbær. En vanlig servering av frukten pakker i gjennomsnitt rundt fire gram på fiber. Alt dette fiber bidrar til å forbedre kroppens fordøyelsessystem.

Med det forbedrede fordøyelsessystemet kommer også, vi vil, du vet. Å ha god fordøyelse bidrar alltid til å gjøre kroppen mer regelmessig, "Jordbær er et næringsrikt kraftverk - høyt i vitamin C og fiber, som begge er avgjørende for god helse, et sterkt immunsystem og sunn tarm, "sier Lynell Ross, ernæringsfysiolog og sertifisert helse- og velvære -trener.

Nå som vi har overbevist deg om å spise mer jordbær, her er hvordan du enkelt kan hale en jordbær på sekunder.