Hjem >> ernæring >> Å spise risiko som skal unngås under COVID,

Å spise risiko som skal unngås under COVID,

Ifølge Mayo Clinic

Selv om CDC bemerker at det ikke er bevis for å støtte overføring av COVID-19 gjennom mat, det betyr ikke at du er trygg fra å bli smittet av det nye koronaviruset når du spiser.

Enten å spise ute, bestiller takeaway eller levering, eller håndtere mat etter dagligvarehandel, det er flere spisevaner som kan sette deg i fare for COVID-19, ifølge Mayo Clinic.

Her er de syv vanligste spiseforholdene du bør unngå under COVID-19-pandemien på grunn av deres koblinger til å smitte med viruset, som forklart av Mayo Clinic. Les videre, og for mer om sunt kosthold, ikke gå glipp av 11 beste tips for trygg dagligvarehandel blant bekymringer med koronaviruset.

1

Ikke ta en rolig lunsj.

Shutterstock

Mayo Clinic oppfordrer til at hvis du går til en restaurant, du burde ikke bli lenge. Jo lenger du er rundt mennesker uten masker, jo lengre eksponeringstid, jo mer av viruset du puster inn, og jo mer det kan bygge opp og infisere deg. The Mayo Clinic rapporterer at hvis du blir utsatt for en infisert person som er innenfor 6 fot i totalt 15 minutter over en 24-timers periode, kan du ha økt risiko for COVID-19.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Ikke gå til restauranter i rushtiden.

Shutterstock

Å gå til en restaurant når det er mest travelt vil øke sannsynligheten for at du kan komme i kontakt med en person som er smittet med COVID-19. Mayo Clinic anbefaler at du unngår å spise ute på travle tider på dagen eller natten.

3

Ikke glem å følge sikkerhetsretningslinjene når du bestiller takeaway eller levering.

Mens du ikke spiser på en restaurant hvor du kan bli utsatt for noen smittet med COVID-19 over lange perioder, det er fortsatt noen risiko forbundet med å komme i kontakt med noen med COVID-19 når du bestiller takeaway eller levering; derimot, å følge de riktige forholdsreglene vil redusere denne risikoen betydelig. Mayo Clinic foreslår at du "prøver å betale online eller over telefon for å begrense kontakten med andre" når du bestiller takeaway.

For levering, "be om at det skal stå utenfor hjemmet ditt på et trygt sted, for eksempel verandaen eller bygningens lobby. "Enten det er takeaway eller levering, Hold deg minst 10 meter unna personen som håndterer maten. Til slutt, "etter å ha fått maten din hjem, vask hendene eller bruk håndsprit. "

4

Ikke glem masken din når du spiser ute.

Shutterstock

Selvfølgelig, du må fjerne ansiktsmasken for å spise mat, men Mayo Clinic oppfordrer til at du fortsatt "bærer et ansiktsdekke så mye som mulig når du ikke spiser aktivt eller drikker aktivt."

5

Ikke drikk for mye alkohol.

Shutterstock

Det er noen stygge bivirkninger av å drikke for mye alkohol - som inkluderer leverproblemer og vektøkning - men det er en ekstra bivirkning av å drikke for mye alkohol å være hypervitende om under COVID:at det kan gjøre deg mindre sannsynlig å følge sikkerhetstiltak, ifølge Mayo Clinic.

6

Ikke spis ut av takeawaybeholdere.

Shutterstock

Mens Mayo Clinic -legen William F. Marshall, III M.D. bemerker at det ikke er tegn på at noen pådro seg viruset som forårsaker COVID-19 etter å ha berørt matbeholdere og matemballasje, den har noen gode fremgangsmåter å følge når du bestiller mat. Disse inkluderer overføring av mat til en ren tallerken med rent kjøkkenutstyr, vaske hendene igjen før du spiser, og rengjøring og desinfisering av alle overflater som hadde takeawaybeholdere på.

7

Ikke glem å vaske frukt og grønnsaker.

Shutterstock

For tiden, det er ingen bevis som støtter overføring av COVID-19 knyttet til mat, I henhold til CDC. Derimot, det er noen bevis for at det er mulig å smitte av COVID-19 ved å berøre en overflate eller gjenstand (som mat) som har viruset på seg og deretter berøre ansiktet ditt; derimot, Dette er ikke den viktigste måten viruset sprer seg på.

"Den største risikoen for å smitte viruset fra mat ville være hvis du berører mat som har blitt avslørt og deretter berører ansiktet ditt, "sier Dr. Abinash Virk, en spesialist på smittsomme sykdommer i Mayo Clinic. "Sånn sett, det er best å vaske hendene før og etter håndtering av mat og vasking av ikke -skrelt frukt og grønnsaker før du spiser dem. "

For å være så trygg som mulig, Mayo Clinic foreslår å følge retningslinjene for god matsikkerhet:vask alle frukt og grønnsaker grundig før du spiser dem, ved å kjøre dem under vann, skrubbeprodukter som har en skall eller tykk hud med en ren børste, og vaske hendene godt med såpe og vann så snart du kommer hjem fra matbutikken. Det er mulig å utnytte kraften til mat for å beskytte deg mot koronaviruset. Se disse 11 beste immunforsterkende matvarene for å bekjempe COVID-19, Si leger.