Hjem >> ernæring >> Bivirkninger av å gi opp karbohydrater,

Bivirkninger av å gi opp karbohydrater,

Ifølge eksperter

Enten du prøver å gå ned kiloene du legger på deg i karantene eller er ivrig etter å dempe din vedvarende sult, Det er sannsynlig at du har hørt om - eller prøvd - å redusere karbohydratinntaket. Og for mange som er ny på lavkarbo eller ketogen diett, tanken på å kunne spise biff, egg, bacon, og smør mens du går ned i vekt virker som et ganske tiltalende prospekt. Derimot, vekttap er kanskje ikke det eneste du får når du slipper karbohydrater i kostholdet ditt. Les videre for å oppdage bivirkningene av å gi opp karbohydrater, ifølge eksperter. Og før du kaster bort tiden din i supermarkedet, sjekk disse dagligvaremanglene du kan forvente i 2021, Ifølge eksperter.

1

Du kan bli irritabel.

Shutterstock

Hvis du plutselig føler deg grusom, men ikke vet hvorfor, din nylig karbofrie diett kan være skylden.

"Å kutte karbohydrater helt kan senke blodsukkernivået. Når kroppen har en lav glukosetilstand, binyrene frigjør disse hormonene som forteller kroppen at den er i en stresset tilstand, og kroppen oppfatter det som livstruende, '"forklarer internmedisinsk lege Sheneen Lalani , GJØRE. Lalani forklarer at dette kan føre til symptomer inkludert angst, irritabilitet, og konsentrasjonsvansker.

RELATERT:Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Du kan utvikle en vedvarende hodepine.

Shutterstock

Den plutselige hodepine som OTC -medisiner ikke kan berøre, kan stamme fra din beslutning om å slippe karbohydrater fra kostholdet ditt.

"Når du ikke spiser nok sukker og blodsukkernivået synker, det kan forårsake ekstrem hodepine, "sier Lalani, som anbefaler å legge til ekstra vann i din daglige rutine hvis du velger å redusere karboinntaket for å avverge disse symptomene. Tenker du å endre spiseplanen din? Oppdag de 20 beste matene for Keto -dietten.

3

Du kan bli forstoppet.

Shutterstock

Å gå fra et karbohydratrikt kosthold til et som er tungt på protein og fett kan gjøre en rekke på fordøyelsessystemet, fører ofte til forstoppelse.

"Dette er fordi kostfiber finnes i karbohydrater, som er avgjørende for eliminering, "forklarer Amanda Terillo , MS, RD, IFNCP.

Enda verre, det kan føre til enda farligere fordøyelsesproblemer. Ifølge Lalani, magekramper og tarmblokkering kan skyldes diett med lavt karbohydratinnhold, også. Og hvis du tenker på å kutte karboinntaket, sjekk ut disse 8 store feilene du gjør på Keto -dietten.

4

Du kan føle deg svak.

Shutterstock

Å gi opp karbohydrater betyr at du slipper en viktig drivstoffkilde kroppen din er vant til å stole på - og det kan kutte energien din raskt.

"Når en person gir opp karbohydrater, kroppen begynner å føle svakhet og tretthet, "sier ernæringsfysiolog Arianna Foster , redaksjonell direktør i Carnivore Style. Og hvis du vil vite hvor karbohydrater lurer i kostholdet ditt, sjekk ut disse 21 skjulte kildene til karbohydrater du ikke vil tro.

5

Du kan ha lyst på mat.

Shutterstock

Det er forståelig at du kan savne noen av de karbohydratrike matene du pleide å spise når du begynner å kutte dem fra kostholdet ditt. I noen tilfeller, du kan til og med utvikle alvorlige trang til dem som er vanskelig å ignorere.

Å eliminere praktisk talt alle karbohydrater fra kostholdet ditt "fører til høy risiko for mangel på næringsstoffer, som får deg til å føle deg sulten og ha lyst på mer mat, "sier Foster.

6

Du kan utvikle "ketofluenza".

iStock

Selv om du kanskje gir opp karbohydrater i et forsøk på å føle deg bedre, du kan føle deg betydelig verre på kort sikt.

"En av de vanligste bivirkningene av å eliminere karbohydrater er influensalignende symptomer, "sier en registrert ernæringsfysiolog Jay Corwin , direktør for formuleringer i ASYSTEM. "Kroppen din detoxer, og du må drikke mye vann og overvåke kroppen din for å se om symptomene forsvinner."