Hjem >> ernæring >> Hvis du mangler dette personlighetstrekket,

Hvis du mangler dette personlighetstrekket,

Din risiko for tidlig død skyter i været

Forskere har lenge visst at det er en kobling mellom din personlighet og din levetid. I 2004, for eksempel, et team av forskere som studerte livet til mer enn 800 katolske geistlige medlemmer oppdaget at de som hadde en "høy nevrotisk score" hadde en risiko for tidlig død som var nesten det dobbelte av dem med en "lav nevrotisk score". I mellomtiden, de som ble ansett som samvittighetsfulle? De hadde mye, mye lavere risiko for tidlig død. Denne uka, en ny studie publisert i tidsskriftet Hjerne, Oppførsel, og immunitet tilbyr minst en vitenskapelig støttet forklaring på hvordan din personlighet påvirker helsen din - og det har alt å gjøre med immunsystemet ditt.

"Det har blitt vist at mennesker som scorer lavere på personlighetstrekket samvittighetsfullhet (en tendens til å være ansvarlig, organisert, og i stand til selvkontroll) kan ha en 40% økt risiko for fremtidig død sammenlignet med sine høyere poengsummer , "observerer Dr. Páraic Ó Súilleabháin, en foreleser i psykologi og en forskningskoordinator på doktorgradsprogrammet i klinisk psykologi ved Irlands University of Limerick, som ledet studien med hjelp fra forskere ved amerikanske og tyske universiteter. "Det som ikke er klart er hvordan dette kan skje, og viktigst, hvilken biologisk vei som kan være ansvarlig for denne lenken. "

Forskerne fokuserte på to biologiske markører som "er sentrale i immunsystemet"-interleukin-6 og c-reaktivt protein-som er kjent for å være viktige faktorer for aldring. Forskerteamene analyserte data fra nesten 1, 000 voksne som "ble undersøkt over en 14-års periode, "og de var i stand til å knytte de med høye samvittighetsgrader og en av disse biomarkørene.

" Vi fant ut at en del av grunnen til at folk som scorer høyere på personlighetstrekket samvittighetsfullhet lever lenger er et resultat av deres immunsystem, spesielt på grunn av lavere nivåer av interleukin-6 , "forklarte Ó Súilleabháin." Det er sannsynligvis ytterligere biologiske mekanismer som ennå ikke er oppdaget som vil gi et klarere bilde av alle de forskjellige måtene våre personligheter er så kritiske for vår langsiktige helse. "

Hvis du er bekymret for at du ikke oppfører deg så samvittighetsfullt sent, ikke bekymre deg - noen mennesker er naturlig slik, men andre kan ta skritt for å forbedre seg. Derfor har vi listet opp fire av måtene du kan være en mer samvittighetsfull person her , alt ifølge de ledende helseeksperter ved Harvard Medical School. Så les videre, og leve lenge og ha det godt! Og for flere viktige helsenyheter du kan bruke, sørg for at du er klar over Den store bivirkningen av å sitte for mye på sofaen, Ifølge en ny studie.

1

Fokuser på små og spesifikke oppgaver.

Shutterstock

"Å bestemme deg for å være mer samvittighetsfull kommer nok ikke til å komme veldig langt, "skriv ekspertene ved Harvard." Men hvis du tenker på å være punktlig eller organisere skrivebordet ditt, du kan ha mer suksess. "

2

Hold deg til dine daglige planer.

Shutterstock

"Å sette din egen timeplan og deretter følge den oppmuntrer til organisering og selvdisiplin, "sier Harvard.

For mer, registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din .

3

Bruk alltid påminnelser til din fordel.

Paul Hanaoka/Unsplash

"Hvis du ikke er naturlig samvittighetsfull, det kan være lett å avvike fra kurs. Datamaskiner og smarttelefoner har påminnelsesverktøy. "

4

Hold et sunt sosialt liv.

Shutterstock

"Samvittighet er grunnleggende sosialt, så å holde kontakten med familien og ha venner kan oppmuntre til samvittighetsfull oppførsel som å være i tide og uttrykke takknemlighet. "Og hvis du leter etter et sunnere syn på verden, ikke gå glipp av listen over 50 matvarer som får deg til å føle deg bedre umiddelbart.