Hjem >> ernæring >> Bananer:Dette er den verste måten å spise dem på

Bananer:Dette er den verste måten å spise dem på

Det er aldri godt å dømme en bok etter omslaget, men det er ikke tilfelle når det gjelder bananer. Ja, det er det som er på innsiden som teller, men det er det som er på utsiden av denne frukten som lar deg vite hva du får.

Alle bananer er en god kilde til muskelbærende kalium, humørregulerende folat, tryptofan (en forløper for det "lykkelige hormonet" serotonin), og energigivende karbohydrater (blant andre utrolige fordeler), det er derfor de er en av de sunneste karbohydrater.

Til tross for alt det flotte med bananer, det er teknisk sett en verste måte å spise dem på. Det er ikke så ille på noen måte, men la oss bare si at det ikke er like bra for deg som andre.

Avhengig av hvor langt bananer er i modningsprosessen, hvert stadie av banan modenhet har sine egne fordeler-og ulemper-så du ville vært b-a-n-a-n-a-s hvis du ikke brukte vår guide til å forlate matbutikken med en haug som passer best for kostholdet ditt.

Det har forskningen vår funnet ut den verste måten å spise en banan er å spise en som er overmoden og har brune flekker. Når bananer modnes, deres gunstige stivelse begynner å brytes ned og omdannes til sukker.

Under, vi rangerer de tre stadiene av bananmodning fra verste (overmoden og brun) til best. Les videre, og for mer om hvordan du spiser sunt, ikke gå glipp av 7 sunneste matvarer å spise akkurat nå.

3

Verst:Brun

En brun banan er ytterst i modenhetsspekteret og det søteste alternativet. For eksempel, en overmoden, mellomstor banan inneholder 17,4 gram totalt sukker mens en gul banan av samme størrelse bare inneholder 14,4 gram sukker. Det beregner seg til a 3 gram økning i sukker , hovedsakelig fra enkle sukkerarter fruktose og glukose, bare fordi du lot bananen være ute litt lenger før du nappet i den. (For kontekst, sukkerinnholdet i bananer er ikke det at høy. Ett mellomstort eple inneholder 19 gram sukker.)

Grunnen til at sukkerinnholdet øker er at en banan stivelse, som er komplekse karbohydrater, brytes naturlig ned i de enkle sukkerdelene over tid. Som kontekst, en gul banan inneholder 6,35 gram stivelse, og den går helt ned til bare 0,45 gram i overmodne bananer.

Overmodne bananer er også lavere i fordøyelsesbremsende fiber , har bare 1,9 gram fiber (7% av din daglige verdi av fiber) mens gule bananer inneholder 3,1 gram, eller 11% DV fiber (gjør gule bananer til en "god" fiberkilde).

En studie publisert i tidsskriftet Diabetisk medisin fant ut at diabetikere hadde en lavere glykemisk respons-noe som betyr at blodsukkernivået deres ikke steg så mye-til undermodne bananer sammenlignet med overmodne bananer på grunn av høyere stivelsesinnhold. Men før du kaster ut bananene dine, Vær oppmerksom på at å spise overmodne bananer fortsatt er bedre for blodsukkernivået enn å spise hvitt brød.

Til slutt, noen mikronæringsstoffer reduseres i overmodne bananer (som vitamin A, vitamin B6, og vitamin K); derimot, endringsnivået er ubetydelig.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Gul

Shutterstock

Når du er ute og handler, en standard gul banan kan virke som din beste innsats. Grønne og brune kan se skremmende ut eller bare grove, og noen ganger er det bedre å være trygg enn å beklage. Og helt moden, gule bananer er nettopp det - helt godt å spise. Du vil fortsatt høste alle fordelene med bananer med denne fargen.

1

Best:Grønn

Den minst modne av gjengen, grønne bananer er mindre kjent for sukkerinnholdet og mer for sin resistente stivelse. Men motstandsdyktig mot hva, nøyaktig? Fordøyelse. Siden resistent stivelse ikke kan brytes ned av mageenzymer, denne fordøyelsesbestandige stivelsen holder deg mett. Når kroppen din jobber med den fiberlignende stivelsen, du føler deg fyldigere lenger, noe som betyr at du vil unngå de tankeløse munchies senere.

EN British Journal of Nutrition Studien fant at den resistente stivelsen i bananer virker for å øke produksjonen av kortkjedede fettsyrer (SCFA). Disse SCFAene spiller en nøkkelrolle for å fremme god tarmhelse.

Men fordi grønne bananer er ganske vanskelige å spise, du må være kreativ med hvordan du legger dem til kostholdet ditt for å høste fordelene. Den tidligere nevnte studien fremhevet bruk av grønt bananmel for å få fordelene, og du kan også prøve å legge dem til en blandet smoothie. Det betyr bare litt mer innsats for mye belønning.

Hva er den endelige dommen?

Shutterstock

Alt dette blir sagt, ikke glem at en mellomstor banan av noe slag har 105 kalorier og fortsatt er bra for deg om den er myk eller fast, prikket eller solid.

Som vi sa tidligere, resistent stivelse og lavt sukkerinnhold av grønne bananer gjør dem til det beste alternativet for suksess for vekttap; derimot, fordi de er mye vanskeligere å spise i hverdagen din, gule bananer er virkelig det ideelle alternativet. Når bananene dine blir overmodne, de kan inneholde sukker, men ved å koble dem sammen med en lite fordøyelig mat, for eksempel peanøttsmør, nøtter, fullkornsbrød, proteinpulver i en smoothie, havre, eller yoghurt, de kan fortsatt være en sunn mat. For mer, se Overraskende bivirkninger av å spise bananer, I følge Science.