Hjem >> ernæring >> Den uventede måten hjernen din kan få deg til å overspise,

Den uventede måten hjernen din kan få deg til å overspise,

Sier Research

Omtrent 42,4% av voksne i USA har fedme, betyr at de har et BMI på 30 eller høyere. Overvekt er en risikofaktor for ulike kroniske sykdommer og til og med noen typer kreft. Selv om det er mange årsaker til fedme, ingen av dem skjer over natten, rutinemessig overspising er absolutt i forkant.

Registrerte diettister og andre helseeksperter kan ta opp overspising gjennom atferdsendringer, for eksempel å spise mindre porsjonsstørrelser eller spise langsommere og mer bevisst. Nå, ny forskning sier at årsaken til at du overspiser kanskje ikke har noe å gjøre med vanene dine. Faktisk, hjernen din kan ha skylden. (Relatert:De 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå)

Et team av forskere ledet av University of Florida i Gainesville oppdaget nylig at en region i hjernen kjent som infralimbic cortex (IL) kan forklare hvorfor amerikanere har tendenser til å overspise. Mer spesifikt, det spiller en rolle i den innledende læringen av matsøkende og selvadministrerende atferd, Medisinske nyheter i dag rapporter.

Her er vitenskapen bak det:Noen miljøtegn som minner oss om godbiter, kan få oss til å overspise. For eksempel, hvorfor har vi tilsynelatende alltid plass til en skål med is eller en håndfull kaker etter en veldig mettende middag? Bare ved å se på desserten, du kan bli overtalt til å unne deg selv etter å ha utropet at du var det fylt bare øyeblikk siden.

Forskerne eksperimenterte med rotter og fant at de kunne redusere overspising ved å slå av aktivitet i IL, en del av den mediale prefrontale cortex som ligger nær hjernens front. Dette er viktig fordi hjernens prefrontale cortex spiller en nøkkelrolle i de innledende stadiene av å lære å søke mat.

Hva de oppdaget i eksperimentet? Ved å blokkere aktiviteten til spesifikke nevroner i gruppen av mus (som nettopp hadde lært at de ville få en godbit ved å trykke ned en spak), gnagere ble mindre sannsynlig å trykke på spaken for å motta mat.

Selv om dette ikke var poenget med forskningen - som vises i journalen eNeuro - det kan fungere som et springbrett for forskere for å utvikle kliniske applikasjoner for å redusere overspising hos mennesker. Derimot, mer forskning er nødvendig.

Nå, sørg for å sjekke ut 3 overraskende advarselsskilt du spiser for mye.