Hjem >> ernæring >> En grov ting som er i din kopp kaffe,

En grov ting som er i din kopp kaffe,

Advarer topplege

Dr. Karan Rajan, MRCS, MBBS, BSc, er en London-basert kirurg og foreleser som har gjort seg bemerket i Storbritannia som en av Storbritannias mest populære TikTok-stjerner, i stor grad kjent for å legge ut videoer om "vanvittige medisinske fakta" til sine 3 millioner følgere. Han steg til fremtredelse under pandemien da han i april i fjor instruerte folk om at de ikke skulle ha på seg gummihansker når de skulle handle i matbutikken. "Hansken din er nå mer full av bakterier enn hånden din ville ha vært, "sa han." Spred kunnskap, ikke viruset. "Videoen fikk mer enn en million visninger.

I et nylig innlegg som har begynt å egentlig gjør rundene, Rajan har avslørt et spesielt urovekkende "gal faktum" som gjelder din daglige henting.

@dr.karanrKaffe og kakerlakker #kaffe #bug #learnontiktok #schoolwithdrkaran #sciencefacts ♬ Steven Universe - L.Dre

"Bare så du vet:hvis du drikker kaffe, du bruker også kakerlakker, "forklarer han i videoen som har blitt viral." Ferdigmalt kaffe, som du får i de fleste butikker, inneholder malte kakerlakker. "

Han forklarer videre:"En viss prosentandel av kaffebønner blir infisert med kakerlakker og andre insekter. Vanligvis kan de ikke bearbeides helt. Så de blir bare ristet og malt med kaffebønnene. De fleste matmyndigheter tillater en viss prosentandel av feildeler i maten vår ... Hvis du er allergisk mot kakerlakker, Jeg ville holde meg unna ferdigmalt kaffe. "

Dr. Rajan er ikke den første personen som slo alarm på dette hemmelige tilskuddet til koppen din Joe. I 2009, Douglas Emlen, Ph.D., en entomolog og biologiprofessor ved University of Montana, avslørte for NPR i et nå berømt intervju at kakerlakker ofte finnes i malt kaffe. Som, Dr. Rajan, Emlen beskriver også hvordan bønner kan bli så infiserte av kakerlakker at det rett og slett er umulig å få dem ut. Hva mer, FDA tillater feil i matvarer, bare så lenge det ikke er for mange av dem.

I følge nettstedet GoPests, Det er ingen spesiell bønne de er interessert i. "De finner veien til en mørk eller middels stek. Kakerlakker vil spise nesten alt for å få energien og næringsstoffene de trenger for å overleve." Faktisk, nettstedet går til og med så langt som å beskrive hvordan du kan bruke kaffen din til MacGuyver en provisorisk mort.

Så hva skal du gjøre med det? For nybegynnere, hvis du ikke er allergisk mot kakerlakker og det ikke ser ut til å bry deg, du trenger ikke å gjøre noe. Men hvis alt dette gir deg fullstendig fortvilelse - og vi forestiller oss at det gjør det - kan du ganske enkelt kjøpe kaffe med full bønne og male det hjem selv. Den veien, du har garantert en blanding uten mort.

Når det gjelder Rajan, han har siden tilbudt noen flere kafferåd til sine følgere. Hvis du er nysgjerrig på å vite når du burde drikke kaffen din, han vil råde deg til å unngå å gnusse det første når du våkner.

@dr.karanr Ikke gjør dette! #OurHouse2021 #kaffe #søvn #skole med drkaran #learnontiktok ♬ Steven Universe - L.Dre

"Når du våkner, kortisolnivået ditt er på topp, "sier han." Kroppen din inneholder faktisk koffein allerede. Hvis du bruker koffein når kortisolnivået allerede er høyt, du får ikke de fulle fordelene med kaffe ... Det kan kaste av kroppsklokken din, påvirker søvn, energi, og humør. "

Så når skal du drikke kaffen? Han har et svar på det, også, i en oppfølgingsvideo.

@dr.karanrDel 2. Perfekt kaffetid #OurHouse2021 #kaffe #søvn #skole med drkaran #learnontiktok ♬ Steven Universe - L.Dre

"Ti til 12.00, og 14.00 til 17.00, "sier han det er de beste tider. Og om du maler bønnene hjemme selv eller kjøper malt kaffe som kan inneholde insektdeler, sørg for at du unngår en type kaffetrakter, som er den farligste måten å drikke kaffen din, Ifølge en ny studie.