Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du spiser ris

Hva skjer med kroppen din når du spiser ris

Når du trenger den perfekte sideretten, ingenting treffer stedet akkurat som ris. Dette kornet kan utfylle nesten alt du kan kaste på det, og avhengig av variasjon, kan inneholde et vell av helsefremmende næringsstoffer som holder deg i bevegelse gjennom dagen. Ingen kan argumentere for at det å fylle deg opp med å tilsette en side ris til måltidene dine, men har du noen gang lurt på hva som egentlig skjer med kroppen din når du spiser ris?

Med så mange rissorter på markedet, Å lære inn og ut av hva hver type gjør føles oppsiktsvekkende. Hvis du elsker dette kornet og virkelig vil undersøke hva som skjer med kroppen din når du spiser denne fantastiske stiften, ventetiden er over. Vi spurte en håndfull helse- og ernæringseksperter om å lede oss gjennom det som skjer når vi spiser ris regelmessig.

For å oppdage virkningen av ris på kroppene våre, Les videre, og for enda flere sunne spisetips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Du kan oppleve betennelse.

Shutterstock

Betennelse kan gjøre noen raske skader, og hvis du elsker ris, du må holde deg på toppen av hvilken variant du lager mat med.

"Hvit ris er en moderat behandlet versjon av brun ris, "sier Trista Best, MPH, RD, LD fra Balanced One Supplements. "Denne prosessen fører til at hvit ris blir betraktet som et enkelt karbohydrat. Denne formen for karbohydrat brytes raskt ned og brukes umiddelbart av kroppen for energi. Du kan spise for mange karbohydrater av raffinert natur hvis du opplever oppblåsthet eller betennelse . Dette er fordi raffinerte karbohydrater skaper en tilstand av betennelse i kroppen og får kroppen til å lagre mer vann enn vanlig. "

For mindre betennelse, sørg for å nyte brun ris og sjekk ut Er øyeblikkelig brun ris like sunn som vanlig brun ris? For å finne ut hvilken type brun ris du skal hente i løpet av din neste dagligvarekjøring.

2

Du vil ikke føle deg så sulten.

Shutterstock

Det er ingen overraskelse at ris følger med så mange måltider. Takket være den unike ernæringsstrukturen, dette kornet kan få deg til å føle deg fyldigere og trer i kraft i det øyeblikket det treffer magen vår.

"Ris inneholder mye fiber, som kan hjelpe deg til å føle deg mett og fornøyd lenger, "Meghan Sedivy, RD, Sa LN. "Brun ris inneholder mer fiber enn hvit ris, og når du spiser enten, kroppen din bruker fibernivået for å holde fordøyelsessystemet ditt jevnt. "

Her er 9 advarselstegn du ikke spiser nok fiber.

3

Du kan oppleve blodsukkernivåer.

Shutterstock

Hvis du trenger å holde styr på blodsukkernivået, porsjonering av ris til hvert måltid er avgjørende.

"Kort tid etter å ha spist en porsjon ris, blodsukkeret ditt vil stige - men hvor mye og hvor raskt det stiger avhenger av hvilken type ris du spiser, "sier Megan Wong, RD. "Blodsukkeret ditt vil stige fordi ris er en kilde til karbohydrater og alle karbohydrater til slutt blir brutt ned i sukker."

"Generelt, kortkornet hvit ris øker blodsukkeret det høyeste og raskeste-dette inkluderer sushi ris, Jasminris, klissete ris, og Calrose ris, "Wong fortsetter." Langkornet ris, men - selv om det er hvitt - er bedre for å holde blodsukkeret mer stabilt. "

Wong forklarer også at det finnes to forskjellige typer karbohydrater i ris:amylose og amylopektin.

"Langkornet ris er høyere i amylose, som er bedre til å beholde strukturen enn amylopektin, "sier Wong." Dette betyr at hvert riskorn er mer intakt og tar lengre tid å tygge og fordøye, bremse den totale fordøyelsesprosessen. Langkornet brun ris er din beste innsats når det gjelder å nyte ris uten å forårsake blodsukkernivåer fordi den ekstra fiberen reduserer fordøyelsen enda mer. "

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å registrere deg for vårt nyhetsbrev.

4

Tarmbakteriene dine vil elske det.

Shutterstock

Vi glemmer ofte alle de gode bakteriene som lever gjennom GI -kanalen vår, men heldigvis, ris hjelper til med å ta vare på disse mikroskopiske organismer, selv om vi glemmer det.

"Hvis risen er avkjølt etter tilberedning, stivelsen blir en resistent stivelse, "Lindsay Allen, MS, Sa RDN. "Kroppene våre kan ikke absorbere all stivelsen, og den vil gå ufordøyd inn i tykktarmen der den mater våre gode bakterier. Motstandsdyktig stivelse øker fortsatt blodsukkeret, men mye saktere og gradvis. Dette betyr at vi blir fornøyd lenger og ikke opplever bivirkninger av opp og ned blodsukkernivå. "

"Tilsetning av eddik til risen reduserer absorpsjonen ytterligere, "sier Allen." Et perfekt eksempel på denne riskombinasjonen er sushi -ris. "

For å finne ut hvordan du lager den beste risen, sjekk ut #1 -måten å gjøre risen din fri for giftstoffer.

5

Du kan føle forstoppelse.

Jimmy Vong/Shutterstock

Hvis du virkelig liker å grave i en bolle med ris, du kan få en uventet konsekvens du aldri ville assosiere med et korn.

"Hvit ris har skallet, kli, og kimen til kornet fjernet, redusere fiber- og næringsinnholdet, "sier Diana Gariglio-Clelland, RD. "Fiber bidrar til å fremme tarmens regelmessighet, så å spise store mengder fiber med lite fiber som hvit ris kan føre til forstoppelse. "

Hvis du søker lettelse fra denne uønskede effekten av ris, sjekk ut 30 beste matvarer for forstoppelse.

6

Du kan oppleve vektøkning.

Shutterstock

Når vi spiser bearbeidede korn, vi må sørge for ikke å overdrive det, ellers bør vi forvente å få noen buksestørrelser

"Hvit ris har gjennomgått et behandlingsnivå som fjerner det fra kli og kiminnhold, "sier Lisa Richards, CNC. "Disse to elementene som er fjernet inkluderer mange viktige vitaminer og næringsstoffer, spesielt vitamin E, B, og fiber. Når hvit ris spises, behandler kroppen den raskere, noe som fører til mindre tilfredshet og behovet for å spise oftere eller oftere. Dette fører til slutt til overspising og vektøkning. "

Hvis du elsker ris, men ikke vil gå opp i vekt, ha ingen frykt! Hvis du husker å spise med måte og holde oversikt over hvor mye ris som kommer inn i kroppen din, du kan unngå denne uønskede bivirkningen ganske enkelt. Her er 18 enkle måter å kontrollere porsjonsstørrelsene på.