Hjem >> ernæring >> The One Food Dietitians kan ikke anbefale nok

The One Food Dietitians kan ikke anbefale nok

Å finne en mat som gir store helsemessige fordeler, er tilgjengelig, og viktigst, smaker godt er noen ganger lettere sagt enn gjort. Og som registrert diettist, Jeg har en kort liste over matvarer som merker alle tre boksene. Og blant min korte liste, den eneste maten som topper den er den ydmyke jordbæren .

Selv om det er andre matvarer som pakker et slag i ernæringsavdelingen, ikke mange er like allsidige og akseptert som det saftige røde bæret som er elsket av mange. Og hvis en mat ikke smaker godt, hvorfor gidder du spise det - har jeg rett !?

Hvorfor er jordbær den eneste maten denne diettisten ikke kan anbefale nok? Les videre for å lære om noen store helsemessige fordeler som dette lille røde kraftverket tilbyr. Og for mer, sjekk hva som skjer med kroppen din når du spiser jordbær.

Jordbær kan støtte et sunt immunsystem

Shutterstock

Disse dager, mennesker er fokusert på å støtte sin immunhelse mer enn noen gang før, takket være en global pandemi som gjorde at verden gikk i stå.

Siden bare en kopp jordbær har alt vitamin C som trengs på en dag, begynnelsen av morgenen med en jordbærparfait eller jordbær kan hjelpe deg med å starte dagen med et immunitetsknall.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

Jordbær er gode for fordøyelseshelsen

Shutterstock

Den naturlige fiberen som finnes i jordbær kan støtte tarmhelsen - som både er knyttet til immunsystemet og fordøyelseshelsen din. Siden 70% av immunsystemet vårt finnes i tarmen, å holde fiberinntaket opp til nivå kan bidra til å holde immunsystemet i sjakk. En kopp jordbær inneholder nesten 3 gram fiber - over 10% av de fleste menneskers daglige behov! For mer, ikke gå glipp av 20 forskjellige måter å spise 28 gram fiber om dagen.

Jordbær er en diabetesvennlig frukt

Shutterstock

Selv om frukt inneholder naturlig sukker, det er ikke nødvendig å gi opp elsket frukt når du håndterer diabetes ifølge American Diabetes Association. Og blant fruktvalgene, jordbær er et utmerket alternativ for de som administrerer blodsukkeret av mange grunner.

Jordbær inneholder en naturlig forbindelse som kalles anthocyanin - som kan redusere risikofaktorer for type 2 diabetes, inkludert betennelse, oksidativt stress, og insulinresistens.

Plus, chowing ned på noen jordbær kan bidra til å redusere blodsukkernivået og betennelse, spesielt når det spises innen 2 timer etter et måltid, ifølge data publisert i Næringsstoffer .

For de som er ute etter noe søtt, men som klarer sukkerinntaket, å lene seg på jordbær for å tilfredsstille en søt tann er fornuftig, som en porsjon har mindre sukker enn og og eple og halvparten av kaloriene til en banan, mens den er fullpakket med antioksidanter, vitaminer, og fiber.

Jordbær kan bidra til å støtte hjernens helse

Shutterstock

Tro det eller ei, men å nyte søte jordbær kan hjelpe deg med å holde deg skarp. Ifølge resultatene fra en studie publisert i Annals of Neurology , Å spise jordbær mer enn to ganger i uken ser ut til å forsinke kognitiv aldring med opptil 2,5 år.

Og takket være naturlige faktorer som vitamin C, antocyanidiner, og totale flavonoider, Å spise jordbær kan redusere risikoen for Alzheimers sykdom og tilhørende demens.

Jordbær - den ene maten denne diettisten ikke kan få nok av

Shutterstock

Når du leter etter en mat som kan heve smaken på mange retter, samtidig som den gir kroppen et ernæringsmessig løft på samme tid, du trenger ikke se lengre enn den halvliter jordbær på din lokale matbutikk. Enten du nyter ferske jordbær dyppet i sjokolade, skiver jordbær i en spinatsalat, eller frosne jordbær blandet i din favoritt smoothie, Å nyte disse nydelige saftige røde bærene kan være en av de beste tingene du kan gjøre for å støtte din generelle helse på en helt tilfredsstillende måte. For noen smoothie -ideer, sjekk ut disse 50+ beste smoothiene noensinne for vekttap.