Hjem >> ernæring >> Overraskende bivirkninger brus har på immunsystemet,

Overraskende bivirkninger brus har på immunsystemet,

Sier Science

Det er ingen nyhet at brus ikke er bra for deg, men du tenker kanskje bare på midjen din eller til og med hjertehelsen din. Immunsystemet ditt, på den andre siden, kan bli oversett.

Siden brus hovedsakelig er laget av sukker, og sukker er kjent for å svekke immunfunksjonen, det er rimelig å si at brus kan ødelegge kroppens evne til å bekjempe sykdom, riktig? Under, vi bryter ned bare fem måter rutinemessig bruk av brus kan utgjøre en trussel mot din immunitet, og etter, ikke gå glipp av 15 undervurderte tips om vekttap som faktisk fungerer!

1

Fôrer dårlige bakterier.

Shutterstock

Bare en 12-unse boks Coca-Cola inneholder 39 gram tilsatt sukker, som kan forårsake en rekke helseproblemer hvis de blir brukt for mye - og det hele tiden. Faktisk, sukker er en grobunn for bakterier og virus som sprer seg i hele kroppen. Generelt, sukker undertrykker også immunsystemet, fordi det demper viktige celler som hjelper til med å holde bakterier ute. Så, hvis du skal ha en boks med cola, Sørg for å begrense forbruket til bare en gang i uken hvis du kan.

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å registrere deg for vårt nyhetsbrev!

2

Øker risikoen for infeksjon.

Shutterstock

Dette gjelder for alle, men det er en enda større bekymring for de med type 2 diabetes. Sukker i brus påvirker immunsystemets hvite blodlegemer, og disse viktige cellene er ansvarlige for å bekjempe infeksjoner. Dette er grunnen til at hvite blodlegemer ofte blir referert til som "drepercellene". De som har type 2 diabetes er allerede utsatt for andre alvorlige helsekomplikasjoner, som negative symptomer på COVID-19, så det er kritisk at de holder sitt brusforbruk uten diett lavt.

3

Øker risikoen for type 2 diabetes.

Shutterstock

Å åpne en boks med Dr. Pepper (eller to) hver ettermiddag kan ikke bare føre til at du yo-yo mellom å føle deg energisk og treg, men det kan også være det øke risikoen for diabetes type 2 . Rutinemessig drikking av sukkerholdige drikker kan redusere din insulinfølsomhet, som er en stor risikofaktor for å utvikle type 2 diabetes. Bortsett fra å kutte brus ut av kostholdet ditt, andre måter du kan forbedre insulinfølsomheten er ved å fjerne mettet fett som finnes i bearbeidet mat og rødt kjøtt, samt ved å implementere en variert treningsrutine.

4

Betennelse.

Shutterstock

Drikke som Sprite og Pepsi er fylt med tilsatt sukker, som kan vekke betennelse i kroppen som kanskje ikke bare hindre immunsystemet ditt men kan også øke risikoen for å utvikle kronisk sykdom senere på veien. En klinisk studie fant til og med ut at folk som drakk vanlig brus - mot de som drakk diett, melk, eller bare vann - hadde høyere nivåer av urinsyre, som er kjent for å fremme betennelse og til og med insulinresistens (en viktig indikator på type 2 diabetes).

5

Økt risiko for fedme.

Shutterstock

Tro det eller ei, bære for mye overvekt kan ha en negativ innvirkning på immunsystemet, og regelmessig å drikke brus kan føre til vektøkning over tid. Brus er en drikke som tilbyr det som kalles "tomme kalorier", noe som betyr at, mens det koster deg kalorier, ingen av dem gir næringsverdi . Faktisk, kaloriene i brus gjør det stikk motsatte av å gi helsemessige fordeler.

I følge Obesity Action Coalition, flere studier har vist det fedme kan svekke immuniteten på en rekke måter, fra redusert cytokinproduksjon til endret lymfocyttfunksjon. Som Brittany Busse, MD, assisterende medisinsk direktør i WorkCare forklart i en artikkel om melatonin og koronavirus, antiinflammatoriske cytokiner er nødvendige for riktig immunfunksjon. Lymfocytter, på den andre siden, hvite blodlegemer som er en del av immunsystemet som bidrar til å bekjempe invaderende virus og giftstoffer.

For mer, sørg for å sjekke populære brus som kan knyttes til leverskade, I følge Science.