Hjem >> ernæring >> 12 mennesker som aldri skulle drikke kaffe,

12 mennesker som aldri skulle drikke kaffe,

Ifølge eksperter

Kaffe kan definitivt defineres som en helseeliksir. Det er funnet å redusere risikoen for prostatakreft, redusere risikoen for hjertesvikt og enda lavere risiko for hørselstap. Og å drikke en mørk stek kan til og med hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Men for visse mennesker, kaffe kan faktisk ha flere negative bivirkninger enn positive. Vi spurte ernæringseksperter om menneskene som burde hoppe over å drikke kaffe for bedre helse, og her er hva de sa. Les videre, og for mer om sunt kosthold, ikke gå glipp av det som skjer med kroppen din når du drikker kaffe.

1

Personer med IBS.

Shutterstock

"Koffein kan øke tarmens regelmessighet, inkludert å øke sjansen for diaré (et stort symptom på irritabel tarmsyndrom, eller IBS), " sier Angel Planells MS, RDN , Seattle-basert registrert diettist ernæringsfysiolog og talsperson for National Media for Academy of Nutrition &Dietetics. "Så hvis du har IBS, det oppfordres til å begrense/unngå koffeinholdige drikker. "

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Personer med glaukom.

Shutterstock

"Intraokulært trykk økte for de med glaukom når de spiste kaffe [ifølge en nylig studie], så det oppfordres til å begrense/unngå inntak, men mer forskning er berettiget, "sier Planells.

3

Personer med overaktiv blære.

Shutterstock

"Vi vet alle at det er best å unngå en stor kopp kaffe før en lang tur, spesielt hvis toalettpausene er begrensede. Koffeininntak kan øke både urinfrekvens og hastverk, " sier Sue Heikkinen, MS, RD, registrert diettist for MyNetDiary. "Hvis du ikke regelmessig drikker kaffe, du kan være enda mer følsom for denne effekten. "Hvis du planlegger en lang tur, sjekk deretter ut disse 25 beste sunne snacksene som skal pakkes for en biltur.

4

Personer med hjertesykdom, som arytmier.

Shutterstock

"Ettersom koffein fra kaffe kan forårsake midlertidige økninger i blodtrykk og hjertefrekvens, det er viktig for alle med eksisterende hjertesykdommer å snakke med helsepersonell om/hvor mye kaffe som er trygt å drikke, " sier Kelli McGrane MS, RD , registrert diettist og miste det! ernæringskonsulent.

5

Folk som er gravide.

Shutterstock

"American College of Obstetrics and Gynecology anbefaler gravide kvinner å begrense koffein til 200 milligram (omtrent det som finnes i 2 kopper kaffe) daglig for å minimere risikoen for spontanabort, for tidlig arbeidskraft, og lav fødselsvekt, "sier Heikkinen." Imidlertid, en anmeldelse fra 2020 publisert i British Journal of Medicine konkluderte med at det ikke er noe sikkert koffeininntak under graviditet. Gravide kvinner bør diskutere koffeininntaket med legen sin. "

6

Folk som ammer.

KAL VISUALS/Unsplash

"Ettersom koffein er et stimulerende og vanndrivende middel, bekymringen er at en ammende mor kan ha risiko for dehydrering, "sier Planells." The American Pregnancy Association foreslår å unngå koffein så mye som mulig under graviditet og amming. "

7

Personer med søvnforstyrrelser.

Shutterstock

"Det er forståelig å strekke seg etter en kopp kaffe (eller mer) etter en dårlig natts søvn, men din kaffevane kan forevige en syklus med dårlig søvn og tretthet, "sier Heikkinen." Selv om du ikke tror at ettermiddagskaffen din påvirker søvnen din, det kan faktisk påvirke søvnkvaliteten. Unngå koffein minst 6 timer før sengetid, som anbefalt av Sleep Foundation. "I stedet kanskje bytte til en av de 4 beste teene for søvn, Ifølge eksperter.

8

Personer med høy angst eller er utsatt for panikkanfall.

Shutterstock

"Koffein er et sentralstimulerende middel, som kan forverre angst hos noen individer, "sier McGrane." Hvis du regelmessig opplever angst eller panikkanfall, kan det være lurt å vurdere å unngå eller redusere koffeininntaket. "

9

Personer med diaré.

Shutterstock

"Noen sverger til en kopp kaffe om morgenen for å få tarmen i bevegelse, 'men denne effekten er ikke ønskelig hvis du sliter med diaré, "sier Heikkinen." Koffeinfri kaffe kan være mindre problematisk, selv om varme væsker, generelt, har en tendens til å stimulere tarmen. "

Relatert:7 ting du aldri bør legge til i kaffen

10

Personer med epilepsi.

Shutterstock

"Mens en begrenset studie, [de siste funnene viste at] tungt kaffeforbruk var forbundet med økt anfallsfrekvens. Men flere studier er nødvendig, "sier Planells. Vurder å snakke med nevrologen din om koffeininntaket ditt hvis du har epilepsi.

11

Barn under 12 år.

Shutterstock

"Selv om koffein kan gjøre noen av oss litt urolige, det kan ha mer merkbare og til og med alvorlige bivirkninger ved mindre doser hos barn, "sier McGrane." For eksempel, for mye koffein hos barn kan føre til økt puls, økt følelse av angst, konsentrasjonsvansker, og urolig mage. Et annet aspekt å vurdere, spesielt hos småbarn, er at kaffe kan maskere sultstikk, så småbarn får kanskje ikke den ernæringen de trenger for vekst og utvikling. Endelig, Husk at kaffe i seg selv er ganske sur, og som et resultat kan det skade tannemaljen og øke risikoen for hulrom. "

12

Personer med gastroøsofageal refluks (GERD).

Shutterstock

"Koffein kan løsne den nedre esophageal sfinkteren, som er ventilen mellom spiserøret og magen. Dette kan føre til at surt mageinnhold kommer inn i spiserøret, som resulterer i ubehagelige GERD -symptomer, "sier Heikkinen." Hvis du har GERD, se om det hjelper å bytte til koffeinfri. "Eller kanskje hoppe over kaffe helt:Hva skjer med kroppen din når du slutter å drikke kaffe.