Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du spiser bakt havre

Hva skjer med kroppen din når du spiser bakt havre

Bakt havre har et øyeblikk. Kanskje du har laget dem i årevis, eller kanskje du er en vogn -fan i kjølvannet av den virale TikTok -gjengivelsen - er vi ikke alle? Uansett, frokost-maten-ble-så-mye-mer tar over kjøkken over hele Amerika. Moset, kokt, og ofte kombinert med kreative pålegg, retten gir en velsmakende og relativt sunn godbit.

Enten du liker å bake et stort havrebrett for å nyte hele uken, eller du lager en serveret bakt havre til frokosten om morgenen, vi måtte spørre oss selv:hva skjer med kroppen din når du spiser bakt havre? Og er det i det hele tatt annerledes sammenlignet med vanlig havregryn?

Les videre for å se hva ernæringsfysiologer synes om den stadig mer populære frokostmaten, og for enda flere sunne spisetips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Du vil føle deg mer mett.

Shutterstock

"Bakt havre ligner på standard havre, "sier Rachel Fine, RRD og eier av To The Pointe Nutrition.Fine påpeker at fordi havre er et naturlig glutenfritt fullkorn, de har mange helsemessige fordeler som ikke vil bake-off.

Havre er en "fantastisk kilde til karbohydrater og løselig fiber, "sier Fine. Fine forklarer også hvordan karbohydrater og fiber kombinert i bakt havre bidrar til å skape den viktigste følelsen du vil ha etter å ha spist et måltid:fylde.

"Karbohydrater fremmer metthet ved å utløse frigjøring av visse hormoner som insulin og leptin, som begge virker for å bringe kroppen til en naturlig fylde etter et måltid, "sier Fine." Løselig fiber bidrar til å bremse fordøyelsen, som ikke bare fremmer en jevn frigjøring av både insulin og leptin, men fremmer også den "fulle følelsen" under et måltid- hjelper deg å håndtere porsjoner naturlig. "

Visste du at havregryn regnes som en frokost til en lengre levetid?

2

Fiber- og gode bakterienivåer får et løft.

Shutterstock

I dagens verden, litt ekstra fiber er en stor avtale. I følge Julie Miller Jones, PhD, LN, og medlem av Grain Foods Foundation's Scientific Advisory Board, mindre enn 4% av den amerikanske befolkningen oppfyller kravet om kostfiber.

Hvor mye fiber skal vi spise? Ifølge The American Heart Association, en person anbefales å spise mellom 25 til 30 gram fiber per dag. Det er en ganske betydelig økning fra de anslåtte 15 gramene en gjennomsnittlig person bruker daglig.

"Havregryn er en god kilde til [fiber] - uavhengig av korntype, "sier Jones.

Fine legger til at den løselige fiberen i havre er gunstig på andre måter enn å bare nå anbefalingen. Det "fremmer produksjon av kortkjedede fettsyrer (SCFA) i tarmen, som bidrar til drivstoff våre gode bakterier, " hun sier.

En 1/2 kopp porsjon havregryn inneholder 4 gram fiber. Plus, hvis du tilfører andre fiberrike matvarer, som bringebær (4 gram for 1/2 kopp) eller chiafrø (2 gram per 1 teskje) vil frokosten gi deg 10 gram fiber først om morgenen!

Her er 9 advarselstegn du ikke spiser nok fiber.

3

Du kan være litt gassete.

Shutterstock

Med all den gode fordøyelsen og fiberbivirkningene av havre, kanskje dette er å forvente. Havre generelt er kjent for tidvis å forårsake tarmgass og oppblåsthet, forklarer Amber O'Brien, en lege som jobber på Mango Clinic. Og med de forskjellige måtene bakt havre kan innlemmes i en diett, det er større potensial for overforbruk, som igjen vil forverre denne bivirkningen.

Den beste måten å minimere gass og oppblåsthet, ifølge O'Brien, er "ved å ta havre i små mengder og deretter øke mengden gradvis. Det vil få kroppen til å venne seg til havregryn og dermed ingen oppblåsthet."

Riktig porsjonering av havre og følge en oppskrift (ligner denne) er en enkel måte å sikre at du ikke vil føle deg gassete eller oppblåst etter at du har spist bakt havre. Eller hold det enkelt med en av disse 51 sunne havreoppskriftene på sunne!

4

Energien din vil gå opp.

Shutterstock

Glem den andre koppen kaffe - den bakte havre din har makt til å vekke deg, også.

"Karbohydrater i havre og frukt i en porsjon med bakt havre er hovedmåten kroppen vår bruker energi på. Dette gjør dem til et godt valg til frokost eller til og med før en treningsøkt, "sier Laura Zea, MS.

Definitivt en annen idé for en pre-workout, men Sarah Schlichter, MPH, RDN, of Bucket List Tummy back Rygg opp. Hun anbefaler å toppe den bakte havre med nøttesmør eller yoghurt for et ekstra proteinkick. Eller til og med egg!

"Hvis du bruker egg i din bakte havregryn, det vil også gi små mengder av den forgrenede aminosyren, leucine, som kan hjelpe med muskelgjenoppretting og redusere betennelse etter trening, "sier Schlichter.

5

Huden din kan bli bedre.

Shutterstock

Vent til TikTok -fanen hører dette:ikke bare er bakt havre sunt og morsomt å lage, de kan også bidra til å holde huden glatt og vakker.

"Sjansen er, du har sett havregryn i tonnevis av hudpleieprodukter. Å spise supermat kan tilby like mange fordeler for huden din, hvis ikke mer, "sier John Fawkes, en ernæringsrådgiver. Fawkes påpeker en studie som viser hvordan havre inneholder antiinflammatoriske forbindelser som bidrar til å bekjempe effekten av aldring, inkludert rynker.

Havrebakt kan være nøkkelen - men kan du virkelig spise deg til en bedre hud? Fawkes sier ja, "så lenge du ikke inkluderer massevis av kollagenskadelig sukker."

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!