Hjem >> ernæring >> 4 måter vin kan ta år av livet ditt,

4 måter vin kan ta år av livet ditt,

I følge Science

Rødvin kan bare være den sunneste alkoholholdige drikken av dem alle, derimot, for mye av noe-til og med noe som er så antioksidantfylt som et glass pinot noir-har sine konsekvenser.

På slutten av 2020, en studie viste at å drikke rødvin og spise ost var forbundet med forbedret kognitiv funksjon. Men vent, før du går tom og kjøper rødvinutvalget på din nærmeste vinmonopol, bare vet at å drikke for mye av tingene kan føre til helseskomplikasjoner, noen av dem kan til og med være dødelige. (Relatert:De 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå).

Under, du vil se bare fire måter tungt vinforbruk kan ta år av livet ditt.

1

Kan øke risikoen for slag.

Shutterstock

Når det gjelder å drikke alkohol, vet at ethvert forbruk kan sette deg i fare for slag - dette inkluderer vin. For eksempel, en genetisk studie fra 2019 publisert i The Lancet avviste påstandene om moderat alkoholforbruk (1-2 drinker om dagen) kan beskytte mot slag.

Studien, som involverte 160, 000 voksne, avslørte det menn som drakk fire alkoholholdige drikker om dagen hadde i gjennomsnitt 38% økt risiko for slag. Bare noen få kvinner som deltok i studien drakk alkohol, slik at forskere ikke kunne vurdere virkningen alkohol hadde på risikoen for slag.

I henhold til CDC, 1 av 6 dødsfall av hjerte- og karsykdom skyldtes hjerneslag i 2018. Risikoen for slag øker med alderen, så vurder å senke vininntaket til bare noen få glass i uken for å redusere risikoen.

2

Økt risiko for levercirrhose.

Shutterstock

Å drikke for mye vin over tid kan føre til alvorlig leverskade. spesielt hvis du drikker det daglig. For eksempel, Million Women Study avslørte at blant de over 175, 000 friske, middelaldrende kvinner som drakk syv eller flere alkoholholdige drikker hver uke, de som drakk daglig hadde større risiko for å utvikle levercirrhose (arr i sen fase) enn kvinner som ikke drakk daglig.

Skrumplever er ofte forårsaket av mange former for leversykdommer og til og med tilstander som kronisk alkoholisme. Hvis det ikke administreres, det kan føre til ulike helsekomplikasjoner, inkludert leverkreft og bein sykdom, så sørg for å ikke være så sjenerøs med hell!

3

Økt risiko for pankreatitt.

Shutterstock

Ifølge American Addiction Centers, tungt alkoholforbruk er forbundet med pankreatitt eller betennelse i bukspyttkjertelen. Ikke bare er tilstanden veldig smertefull, men det kan også forårsake død hvis symptomene ikke håndteres tidlig. Kronisk alkoholforbruk i løpet av flere år kan føre til akutt pankreatitt, som er et smertefullt angrep som utvikler seg raskt og kan vare i flere dager.

Forskning har indikert at omtrent 1 av 3 tilfeller av akutt pankreatitt i USA er forårsaket av alkohol, og hvis gjentatte tilfeller av denne tilstanden oppstår, det kan bli til kronisk pankreatitt. Mens de som drikker mye har størst risiko for å utvikle pankreatitt, det er fortsatt en god påminnelse om å begrense vinforbruket ditt, hvis ikke for å redde deg selv fra en brutal bakrus, men for helsen til bukspyttkjertelen.

4

Kan forkorte livet ditt med 1-2 år.

Shutterstock

Ifølge en studie fra 2018 publisert i The Lancet , av nær 600, 000 voksne som rapporterte å ha drukket alkohol analysert, ingen av dem har tidligere hatt kardiovaskulær sykdom, over 40, 000 dødsfall skjedde. Forskere registrerte en positiv sammenheng mellom dødelighet av alle årsaker og nivået av alkohol som forbrukes-de som hadde den laveste risikoen for død, spiste bare omtrent 100 gram alkohol (omtrent seks glass vin) per uke. Da de så nærmere på resultatene, de estimerte det inntak av mellom 10 og 15 alkoholholdige drikker hver uke (1-2 drinker hver dag) kan forkorte en persons liv med så mye som 1-2 år.

For mer, sørg for å sjekke ut folk som aldri burde drikke vin, Ifølge en ekspert.