Hjem >> ernæring >> 40 beste og verste matvarer å spise før søvn

40 beste og verste matvarer å spise før søvn

Etter en skummel natt med søvn, de fleste spiller skyldspillet, peker fingre på jobbstress, det blå lyset fra enhetene deres, eller sengekameratene som kaster, snu, eller logrer. Men det er en annen vanlig forstyrrelse av Zzzs mest søvnmangel folk ikke tenker på:middagen deres eller en sen kveldsmat.

Som det viser seg, hva du velger å snakke på før sengetid kan spille en stor rolle for hvor godt du treffer høyet.

"Noen matvarer gir direkte energi, og andre kan forverre tilstander som halsbrann, fordøyelsesbesvær, og sur refluks, "forklarer Lisa Richards CNC, ernæringsfysiolog og grunnlegger av The Candida Diet. Å spise disse matvarene rundt sengetid vil gjøre det vanskelig å sovne (og bo!) hun sier. Hvis du ikke kan sove og ikke kan finne ut hvorfor, kutte ut lunkent mat som ødelegger en gjenopprettende natts søvn kan hjelpe.

Gode ​​nyheter:Ikke alle matvarer ødelegger sjansene for lukket øye. Noen nattlige neser fungerer faktisk som søvnhjelpemidler, ifølge Richards. Enkelte matvarer kan hjelpe deg med å sove - de har en beroligende, søvnfremkallende effekt på kroppen som gjør det lettere å sovne, hun sier.

Selvfølgelig, unngå noen spiser og chowing ned andre kan ikke kurere søvnløshet eller stille en teething baby. Fortsatt, å justere matinntaket før sengetid kan ikke skade. Rull ned for en liste over 20 som kan hjelpe deg med å slappe av i drømmelandet-og 20 matvarer som vil ødelegge god søvn raskere enn du kan si "halsbrann."

Først ... Det beste

1

Estragon

Shutterstock

En populær pynt på kjøtt og fisk (spesielt i Frankrike!), estragon er like medisinsk som den er smakfull. "Estragon har blitt brukt som et middel for dårlig søvnkvalitet, "forklarer integrerende helsepersonell Kristin Grayce McGary LAc., MAc., forfatter av Holistic Keto for Gut Health:A Program for Resetting your Metabolism. Vårurten har også antioksidantegenskaper, støtter fordøyelsen, og er en god kilde til kalium, hun sier.

Ditt trekk: kjøp enten fersk estragon (som FYI kan vare i kjøleskapet i ca 4 dager) eller tørket estragon. Deretter, enten lag denne Whole30 Butternut Squash, Fennikel, og Tarragon Hash, denne kremete soppen, Kylling, og dragon suppe, eller dryss urt på en lakseplate, kylling, kalvekjøtt, eller hva kjøttet du ønsker.

2

kål

Shutterstock

Sove dårlig? Det er ingen unnskyldning for å kutte ut grønnkål. "Du SKAL spise mørke grønne grønnsaker til middag, "sier kjendisernæringsfysiolog Dr. Daryl Gioffre (som har jobbet med Kelly Ripa)." De gir deg rikelig med fiber, prebiotika, og probiotika, som hjelper til med å holde tykktarmen ren. "Og, som spinat, grønnkål er fullpakket med kalsium, som hjelper kroppen din med å produsere søvnfremkallende melatonin, han sier.

Hvis du har muligheten mellom å steke den seige grønne og spise den rå, Dr. Gioffre anbefaler å velge rå, fordi varmen kan redusere matens vitamin C -innhold.

Ett forbehold: Fordi grønne grønnsaker er så fulle av langsomt fordøyelige fiber, han anbefaler å gi bladene omtrent tre timer til å bevege seg gjennom systemet før du lukker øynene. Så, unngå grønnkål på nettene når du planlegger å slumre umiddelbart etter snacking.

3

Kyllingnudelsuppe

Shutterstock

Den ultimate komfortmat, det faktum at kyllingnudelsuppe er beroligende, er nettopp det som gjør den til en god matbit før sengetid. "Trøstende mat (som kyllingsuppe) kan hjelpe nervesystemet til å slå seg av og slappe av for å gi hele kroppen en trygghet, "sier akupunktør og kinesisk medisinsk spesialist Tsao-Lin Moy. Pluss, suppe er lett å fordøye for kroppen, han sier, så du vil ikke bli holdt på med fordøyelsesbesvær. Hvis du går den kjøpte ruten, velg et lavere natriumalternativ. For mye salt kan holde deg våken.

Prøv vår oppskrift på kyllingnudelsuppe, eller hent et av de best smakende hermetiske alternativene (i henhold til vår smakstest).

4

Søtpotet

Shutterstock

Så lenge de ikke er i fransk yngelform, søte poteter kan hjelpe deg med å sove bedre! Registrert diettist Lisa Mastela, MPH, RD, grunnlegger og administrerende direktør i Bumpin Blends forklarer:"Søte poteter inneholder B6 som øker humøret og melatonin som forbereder seg på søvn, så å spise søte poteter hjelper deg til å føle deg både avslappet og søvnig. "Pluss, grønnsaken er fiberrik, så du trenger ikke å bekymre deg for å våkne sulten midt på natten. Hvordan er det for en vinn-vinn-vinn?

Prøv en av våre 25 sunne og deilige søte potetoppskrifter.

5

Hvit ris

Shutterstock

Jepp! Behold det som er igjen av hvit ris som fulgte med din siste sushi eller kinesisk matbestilling. Å spise det før sengetid kan redusere hvor lang tid det tar å sovne, ifølge Richards. "Hvit ris inneholder mye karbohydrater, som antas å fremme en følelse av fylde og ro. "Og, den har også en høy glykemisk indeks, som antas å redusere tiden det tar å sovne, hun sier.

Bare vær sikker på å holde deg til en en-kopps servering. Selv om det kan hjelpe deg med å slumre, det er ikke den sunneste maten i verden. En kopp har 250 kalorier, mindre enn 1 gram fiber per porsjon, og veldig lite protein.

6

Fet fisk

Shutterstock

Gaffling til en fiskemiddag før sengetid er en fin måte å sikre at du får en god natts søvn. Fet fisk som laks, sild, og sardiner inneholder både omega-3 fettsyrer og vitamin D, næringsstoffer som er viktige for regulering av serotonin, som regulerer søvn, en studie i fremskritt i ernæring sier. En annen studie i Journal of Clinical Sleep Medication undersøkte effekten av å spise fet fisk på søvn og fant at de som spiste 10,5 gram atlantisk laks tre ganger i uken i seks måneder sovnet omtrent 10 minutter raskere enn de som ikke spiste fisk .

Prøv en av våre 21+ beste sunne lakseoppskrifter.

7

Kiwi

Shutterstock

Kom deg under dynen med denne søvnfremkallende maten fra Down Under. Deltakere som spiste to kiwifrukter 1 time før sengetid hver natt i 4 uker sovnet 35 prosent raskere enn de som ikke spiste New Zealand -frukten, en studie i Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition funnet. I tillegg til å være rik på antioksidanter, karotenoider, og vitamin C og E, den inneholder også et kjent hormon, serotonin. Dette søvnhormonet er relatert til rask øyebevegelse (REM) søvn og dets lave nivåer kan forårsake søvnløshet. På samme måte, kiwi er rik på folat, og søvnløshet er et av helseproblemene som er et symptom på folatmangel.

I SLEKT: Bli slank for livet med denne 14-dagers flate magen.

8

Kirsebær

Shutterstock

Søvn er en stor del av å få en diett og treningsplan til å fungere, siden den lar kroppen din behandle og gjenopprette seg etter all svette og nedbrytning av muskler. Og kirsebær er den perfekte frukten for jobben. En studie publisert i European Journal of Nutrition fant at folk som drakk bare en unse tærte kirsebærjuice om dagen rapporterte at de sov lenger og mer godt enn de som ikke gjorde det. Så hva skjer her? Kirsebær fungerer som et naturlig søvnhjelpemiddel takket være melatonininnholdet, et naturlig produsert hormon som signaliserer til kroppen vår at det er på tide å legge seg. Så nyt en kopp kirsebær til dessert - de hjelper deg med å opprettholde din tonede fysikk ved å bytte ut mindre dydige desserter og bevege deg langs slumringsprosessen.

9

Kornblanding med skummet melk

Selv om det tradisjonelt anses som et frokostalternativ, en lavsukkerblanding sammen med skummet melk er en perfekt matbit før sengetid. Melk inneholder aminosyren tryptofan, som fungerer som en forløper for hormonet serotonin, et søvnfremkallende middel. (Bare sørg for at melken din er skummet. Fettmelk med høy fett vil ta lengre tid å fordøye kroppen din, la kroppen din jobbe sent i stedet for å slumre.)

Og ifølge en studie i American Journal of Clinical Nutrition, å spise en høyt glykemisk karbohydrat som jasminris (eller riskorn) 4 timer før sengetid kan redusere tiden det tar å sovne i halvparten sammenlignet med mat med lite GI. Dette er fordi høyt glykemiske karbohydrater, som øker insulin og blodsukker raskere enn matvarer med lite GI, kan bidra til å øke forholdet mellom tryptofan som sirkulerer i blodet ditt ved å suge ut andre aminosyrer til musklene dine. Dette lar tryptofanet utkonkurrere de andre aminosyrene for å komme inn i hjernen din, slik at mer av beroligende midler signaliserer at det er på tide å legge hodet til puten.

10

Bananer

Shutterstock

Fordi de er en utmerket kilde til både kalium og magnesium, bananer kan sette kroppen din i en søvnig tilstand ved å hjelpe med muskelavslapping. I en studie i Journal of Research and Medical Sciences, magnesium hadde en positiv effekt på søvnkvaliteten hos eldre voksne med søvnløshet ved å forlenge tiden de brukte på å sove i sengen (i stedet for bare å ligge der) og gjøre det lettere å våkne. Bananer inneholder også tryptofan, forløperen til beroligende og søvnregulerende hormoner serotonin og melatonin.

Prøv en av våre 20 sunne bananbrødsoppskrifter.

11

Mandler

Shutterstock

Nok en stor muskelavslappende magnesiumkilde? Nøtter! Cashewnøtter og peanøtter er gode, men mandler regnes som en av de beste matvarene som hjelper deg med å sove. Det er fordi mandler (en av våre må-ha stifter for et kjøkken med flat mage) også inneholder mye kalsium. Dette tag -teamet jobber sammen for å berolige kroppen og slappe av muskler. Kalsium spiller sin rolle ved å hjelpe hjernen til å konvertere aminosyren tryptofan til søvnfremkallende melatonin. Dette forklarer også hvorfor meieriprodukter som inneholder både tryptofan og kalsium, er en av de beste søvnfremkallende matvarene.

12

Spinat

Shutterstock

Nok en grunn til å elske denne allsidige maten. Med sin lange liste med søvnfremkallende næringsstoffer, spinat er en søvnløs beste venn. Det er ikke bare en kilde til tryptofan, men den grønne bladene er også en utmerket kilde til folat, magnesium, og vitamin B6 og C, som alle er viktige medfaktorer for syntetisering av serotonin, og senere, melatonin. Spinat inneholder også glutamin, en aminosyre som stimulerer kroppen til å bli kvitt celletoksinene som fører til søvnløshet.

Når det gjelder matlaging av spinat, unngå flammen. Varme bryter ned både glutamin og vitamin C og B, så det er best å spise spinat rå-kombinere med en banan og mandelmelk for den perfekte snacken før sengetid. For flere tips om tilberedning av mat for de fleste helsemessige fordelene, ikke gå glipp av rapporten vår, hvordan du får ut de fleste næringsstoffene fra maten din.

1. 3

Tyrkia

Shutterstock

Ikke tell sauer, spise kalkun! Tryptofan, en aminosyre som finnes i de fleste kjøttvarer, har vist kraftige søvnfremkallende effekter. En fersk studie blant søvnløshet fant at bare 1/4 gram - omtrent det du finner i en skinnfri kyllingestokk eller tre gram magert kalkunkjøtt - var nok til å øke timene med dyp søvn betydelig. Og det kan oversette til en lett slanking. Koble tryptofankilden din til en karbohydratrik mat som brun ris (også høy i søvnstøttende magnesium og vitamin B3 og B6) for å forbedre øyet.

Prøv en av våre 31+ beste sunne bakken Tyrkia oppskrifter.

14

Fettfattig yoghurt parfait

Shutterstock

For en tryptofan trippel godbit, kombinere fettfattig gresk yoghurt, honning, og litt banan. Både yoghurt og bananer inneholder tryptofan, og karbohydrater fra bananen vil hjelpe de tryptofanrike matene til å bli absorbert av hjernen. Trenger du noe mer fylling? Bland inn litt rå havre (de mykner i yoghurten), som er en viktig kilde til tryptofan.

15

Peanøttsmør på fullkornsskål

Den "hele" delen er viktig. Fullkorn inkluderer kimen til kornet, som fjernes under raffinering av hele hvetekorn til hvitt mel. Denne kimen inneholder viktige B -vitaminer som folat og vitamin B6 - begge viktige mikronæringsstoffer som kreves for riktig absorpsjon av tryptofan - samt magnesium for å løsne musklene. Kombiner det med peanøttsmør som inneholder tryptofan (og kanskje noen bananer og honning) for å hjelpe deg med å fange noen ZZZ-er.

16

Hytteost

Shutterstock

Helt unngå mat før sengetid kan faktisk være dårlig for dine vekttapsmål. I stedet for å sove med en rumlende mage, ha litt cottage cheese. Ikke bare er det rikt på kaseinprotein-et melkeprotein som sakte frigjør og holder sulten i sjakk gjennom natten-det inneholder også aminosyren tryptofan. Bland den med hummus for en smakfull pålegg og et ekstra tryptofan -boost (aminosyren finnes også i kikerter!), eller med guacamole for muskelavslappende magnesium!

Prøv en av våre 18 smarte måter å spise hytteost på.

17

Passionflower te

Shutterstock

Hvilken sykdom kan ikke løses med en kopp te? I hvert fall ikke søvnløshet! Mange urtete gir beroligende effekt gjennom flavonene, flavonoider, og harpikser. For nybegynnere, pasjonsblomst te har flavon chrysin, som har fantastiske anti-angst fordeler og er et mildt beroligende middel, hjelper deg med å roe nervøsiteten slik at du kan sove om natten.

18

Sitronmelisse

En annen avslappende te er sitronmelisse. Den syrlige teen fungerer som et naturlig beroligende middel, og forskere rapporterte at de observerte reduserte nivåer av søvnforstyrrelser blant personer som brukte sitronmelisse kontra de som fikk placebo.

19

Valerian te

Shutterstock

Valerian er en urt som lenge har blitt verdsatt som et mildt beroligende middel, og nå viser forskning hva teentusiaster har kjent i århundrer. I en studie av kvinner i tidsskriftet Menopause, forskere ga halvparten av testpersonene et valerianekstrakt og et halvt placebo. Tretti prosent av de som mottok valerian rapporterte en forbedring i søvnkvaliteten, mot bare 4 prosent av kontrollgruppen. Selv om forskere ennå ikke har identifisert den eksakte aktive ingrediensen, de mistenker at reseptorer i hjernen kan stimuleres til å treffe "dvalemodus" når de kommer i kontakt med valerian.

20

Hopp te

Legenden forteller at da arbeidere samlet humle til bryggerens siste øl, de sovnet stadig på jobben! Folk begynte å innse at det var en beroligende egenskap for humlen, og de begynte å bruke dem i te for å hjelpe med søvnløshet. Nå, forskere fant at den farmakologiske aktiviteten hovedsakelig skyldes bitre harpikser i bladene. Virker på samme måte som melatonin, humle øker aktiviteten til nevrotransmitteren GABA, som hjelper mot angst. Mens humle har blitt brukt i århundrer for å hjelpe til med søvn, studier har bare vært i stand til å bevise effektiviteten når den kombineres med valerian.

Leter du etter flere nyttige tips? Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

Og nå ... Det verste

1

Iskrem

Shutterstock

Den serveringen av Ben &Jerry's du har skjeet før du kryp mellom arkene, gjør ikke søvnplanen din noen tjeneste. Funksjonell medisinguru Dr. Josh Ax, D.N.M., C.N.S., D.C., grunnlegger av Ancient Nutrition, forfatter av de bestselgende bøkene KETO DIET og COLLAGEN DIET forklarer:For det første, "Iskrem inneholder mye sukker, som kan øke insulinnivået ditt. Og høye insulinnivåer har vist seg å gjøre det vanskelig å sovne, "sier han. Utover det, de fleste spiser iskrem sent på kvelden - i motsetning til kl. som, klokken seks. "Snack på iskrem sent på kvelden kan føre til økte kortisolnivåer, som er stresshormonet som kan gjøre det vanskelig å sovne også, " han sier.

Selvfølgelig, Det er noen netter når en bolle med Chunky Monkey er verdt rastløsheten som følger. Men du kan prøve å piske opp en porsjon frossen banan "iskrem", som smaker sjokkerende som den virkelige avtalen. Plus, bananer (som vi sa) fremmer faktisk søvn.

2

Grapefrukt

Shutterstock

"Meget sure matvarer kan forverre symptomene på halsbrann ved å slappe av den nedre esophageal sfinkteren, som kan forårsake søvnforstyrrende acid reflux, "sier Dr. Axe. Og dessverre, det blir ikke mye surere enn grapefrukt og appelsiner. Hvis det er en sunn dessert du er ute etter, sjekk ut denne listen over 73+ sunne dessertoppskrifter.

3

Tomat

Shutterstock

En annen frukt (ja som sier frukt, ikke vegetabilsk) som er super sur? Tomater. "Tomater og tomatbaserte produkter kan virkelig ødelegge din evne til å sove, "sier registrert diettist Amanda Kostro Miller, RD, LDN, som sitter i rådgivende styre for Fitter Living. Grunnen? En gang til, halsbrann.

4

Ost

Shutterstock

Spoiler -varsel:Hvis du har litt melkeintoleranse eller allergi, og du chow ned en ostefat før sengetid, det kommer til å forstyrre din Zzz. I hvert fall ifølge Moy, "All intoleranse kan forårsake betennelse, gass ​​og oppblåsthet, som kan føre til smerter og ubehag som gjør det vanskeligere å få søvn av høy kvalitet. "

Selv om du er det ikke meieri-ugunstig, ifølge Dr. Axe, det er oster du bør unngå. Han forklarer:"Eldre oster inneholder tyramin, en aminosyre som øker produksjonen av noradrenalin-en nevrotransmitter som frigjøres under stressende situasjoner som en del av kamp-eller-fly-responsen-noe som kan føre til økt årvåkenhet og redusert søvnkvalitet, "sier han. Så lagre goudaen til morgenomeletten din, og velg ost som geitost, smuldret feta, og halloumi om natten.

5

Vin

Shutterstock

Det avslappende glasset med chardonnay kan gjøre det motsatte av intensjonen. Mens et glass vin sent på kvelden kan hjelpe deg med å slappe av og du sovner raskere, det faktisk forhindrer kroppen din i å fullstendig gi seg i REM -syklusen (Rapid Eye Movement), det er der virkelig avslappende søvn og drømmer oppstår. Ifølge ernæringsfysiolog Mitzi Dulan, RD, "Forskning viser at å drikke alkohol før sengetid kan gjøre deg mer sannsynlig å våkne opp gjennom natten og redusere søvnkvaliteten. Vi vet også at alkohol kan føre til snorking siden det er en kraftig muskelavslappende." For en liten motivasjon til å kutte ned på sprit, sjekk ut disse fantastiske fordelene med å gi opp alkohol!

6

Øl

Shutterstock

Beklager, tøffe fans, men øl er utenfor grenser, også. "Med øl, mengden alkohol er kanskje ikke så høy som med en martini eller vin, men det er fortsatt nok til å dehydrere kroppen, forårsake muskelkramper midt på natten, og forstyrre søvnsyklusen din, "sier intuitiv ernæringscoach Joanna K Chodorowska NC, TPTH, METS, CSG. Utover det, "øldrikkere har også en tendens til å stå opp hver 2. til 3. time etter å ha lagt seg for å gå på do på grunn av overflødig væske som forbrukes etter middagen."

Hvis du liker ideen om en jordnær kveldsdrink, prøv kombucha. Hell det i tistelglass, så vet ikke vennene dine at det er alkoholfritt.

7

Kaffe og brus

Vi håper du kjenner denne nå! Men i tilfelle du trenger litt bakgrunnsinformasjon:"Koffein kan stimulere sentralnervesystemet flere timer etter inntak av det, "sier The Nutrition Twins, Lyssie Lakatos, RDN, CDN, CFT og Tammy Lakatos Shames, RDN, CDN, CFT. "Hvis du i det hele tatt er sensitiv for det, du vil sannsynligvis ligge våken. "Koffeins stimulerende effekter kan vare alt fra 8 til 14 timer, så sørg for å ha søvn i tankene når du tenker på tidspunktet for den cuppa joe eller ettermiddagsbrusen. Vi vil anbefale å legge ned rundt 8 timer før du planlegger å slå høyet.

8

Sjokolade

Shutterstock

Beklager at jeg bærer dårlige nyheter, men den sjokoladebehandlingen etter middagen gjør ikke REM noen fordeler. Som kaffe, mørk sjokolade inneholder også koffein, som kan øke opphisselsen, hindre at kroppen din slår seg av, og redusere din evne til å utvikle og opprettholde dypere søvnstadier. Sjokoladebarer har varierende mengder koffein, men en gjennomsnittlig 2-unse, 70 prosent mørk sjokoladebar inneholder rundt 79 milligram-over halvparten av det som er i en 8-unse kopp kaffe. Hvis du vet at du er sensitiv for koffein, men vil ikke slippe den mørke sjokoladen helt, Prøv å nyte din søte godbit tidligere på kvelden eller kutt ned på porsjoner.

9

Fet mat

Vi snakker om de vanlige mistenkte her, som burgere, lastet burritos, og pizza. (Jepp, du må si farvel til den siden av søtpotetfries eller nachos før sengetid, også!). "Disse fettrike matvarene tar lengre tid å fordøye, "tilby Nutrition Twins, som de forklarer vil holde kroppen i gang fremfor å slappe av. Fet mat "forårsaker ofte oppblåsthet og fordøyelsesbesvær som forstyrrer en god natts søvn, "fortsetter de. Dette fører til mer fragmentert søvn, så du våkner neste morgen uten å føle deg uthvilt.

10

Korn med høyt sukkerinnhold

Pass opp Froot Loops, vær så snill. "Å spise korn med høyt sukkerinnhold vil få blodsukkeret til å stige og krasje, som vil påvirke søvnen din, "sier ernæringsfysiolog Lisa DeFazio, MS, RDN. Hun fortsetter, "velg en frokostblanding med mindre enn fem gram sukker per porsjon."

11

Varm paprika og krydret mat

Shutterstock

Krydret mat er en go-to når det gjelder å øke stoffskiftet, men de ødelegger også sjansene dine for å sovne. Krydder som cayenne og Tabasco får stoffskiftestimulerende egenskaper fra capsaicin, som kan utløse halsbrann hos følsomme individer. Erin Palinski-Wade, RD, CDE, forklarer at denne forbindelsen også får blodet til å flyte, "Dens termogene egenskaper kan øke kroppens kjernetemperatur." Siden kjernetemperaturen din naturlig faller når du gjør deg klar til å sove, å øke den kan føre til at du føler deg mer våken og sliter med å sove.

12

En proteinrik eller fettrik middag

Shutterstock

En liten leksjon i logikk:"Du tror kanskje at en proteinrik eller fettrik middag holder deg mett hele natten, hindrer deg i å våkne. Men forskning viser at å spise et proteinrikt måltid før sengetid kan føre til søvnforstyrrelser, "forklarer Palinski-Wade. Eksperter tror det er fordi et proteinrikt måltid bidrar med mindre tryptofan-aminosyren som er en forløper til det beroligende hormonet serotonin-enn det gjør andre aminosyrer. Et lavere forhold mellom tryptofan og andre store aminosyrer reduserer faktisk serotonin. Og, som mange andre matvarer på denne listen, du kan ende opp med fordøyelsesbesvær eller sure oppstøt siden du vil ligge med full mage.

1. 3

Tørket frukt

Shutterstock

Å spise for mye fiberrik mat som tørket frukt kan plage magen og føre til at du får gass og kramper i løpet av natten, ifølge DeFazio. "Dette er takket være deres fiberrike, lavt vanninnhold. "Kom morgen, ikke spis dem, enten. De er en av de beste matvarene som ernæringsfysiologer ønsker at du ville slutte å legge til havre.

14

Vann

Shutterstock

Du vil kanskje tenke om å ha det høye glasset H2O på nattbordet ditt - med mindre du sparer det til morgenen. "Ja, du bør drikke rikelig med vann i løpet av dagen for å holde deg hydrert. Faktisk, selv liten dehydrering kan tappe energinivået ditt betydelig, "tilbyr Palinski-Wade." Men hvis du drikker for mye rett før sengetid, du kan komme til å våkne flere ganger for å tisse. I stedet, begynn å redusere væskeinntaket omtrent tre timer før sengetid. "For å tappe mer vann i løpet av dagen og hjelpe deg med å gå ned i vekt, Prøv et av disse deilige detox -vannet!

15

Pizza

Shutterstock

Et stykke pizza kan tilfredsstille ditt trang til sen kveld, men det vil etterlate deg verre i A.M. "Kombinasjonen av fett i osten og syren i tomatsausen kan ha en negativ innvirkning på søvnkvaliteten din, "sier Palinski-Wade." Mat med høy syre kan utløse acid reflux, spesielt når det spises nær sengetid. Selv om du ikke føler halsbrann, 'denne refluksen kan få deg til å våkne delvis fra søvn og gjøre deg sliten neste dag. "

16

Peppermynte

La de ettermiddagsmyntene stå på sjekken og dra hjem! Det er mange helsemessige fordeler med mynte, men å sove godt er ikke en av dem. "Mange poper peppermynter i munnen etter middagen for å friske opp pusten, "sier Hayim." Noen mennesker har det i te og tror det vil berolige dem. Men, som det viser seg, peppermynte er en halsbrannutløser. Så, hold deg definitivt borte fra det før du legger deg! "

17

Grønn te

Shutterstock

Vi er store fans av fettforbrenning av grønn te, men sørg for å avta flere timer før sengetid, i det minste. På toppen av koffein, grønn te inneholder to andre sentralstimulerende midler, kalt teobromin og teofyllin, som Hayim forteller oss kan forårsake økt puls, følelser av nervøsitet, og generell angst.

18

Pommes frites med ketchup

Shutterstock

Denne hurtigmatskombinasjonen serverer en dobbel whammy når det gjelder å forstyrre de søte drømmene. Pommes frites er fete, som er et tegn på at de inneholder mye fett, og vil holde deg oppe mens kroppen din prøver å fordøye dem. Å dyppe dem i ketchup ber om mer trøbbel. "Ketchup er ekstremt surt takket være tomatene den er laget med, "tilbyr Hayim." I tillegg til syren som naturlig er der, ketchup er vanligvis konservert med andre kjemikalier som gjør dem enda surere og kan føre til halsbrann. "Se opp for tomatsaus, også:"Pasta- og marinara -sauser kan bidra til fordøyelsesbesvær og halsbrann, "Nutrition Twins sier." Dette er spesielt viktig hvis du er utsatt for fordøyelsesbesvær. Når du legger deg for å legge deg, fordøyelsen bremser, og den horisontale posisjonen kan gjøre halsbrann og fordøyelsesbesvær enda verre. "

19

Rå løk

Shutterstock

Å kunne kysse noen god natt er ikke den eneste grunnen til å gi opp disse gutta rett før sengetid. "Løk kan forårsake gass som påvirker trykket i magen, "sier Hayim, som kan føre til at syre kommer inn i halsen igjen - ikke en hyggelig følelse når du prøver å fange noen ZZZ -er. Hun forklarer, "Studier har funnet ut at rå løk kan forårsake sterke og langvarige refluksfølelser hos mennesker som allerede har halsbrann." Nå er det noe å kaste og snu. Så selv om du spiser sunt de sene nettene på kontoret, sørg for å nix disse fra salaten din.

20

For mye mat

Selv om du ikke skal legge deg sulten (som presenterer sine egne kroppslige problemer, som å tømme lagringen av magert muskel), du bør heller ikke slå sekken fullstappet. Når du spiser et stort måltid før sengetid, kroppen din jobber med å fordøye den langt ut på natten - og hvis kroppen din fortsatt er opparbeidet, det er du også. Jo senere du sovner, jo mindre hvile får du, og du vil våkne og føle deg groggy og mer sannsynlig å strekke deg etter kalori-tette varer.

Tilleggsrapportering av Gabrielle Kassel.