Hjem >> ernæring >> 21 sunne snacks du bør unngå for enhver pris,

21 sunne snacks du bør unngå for enhver pris,

Sier Science

Du har hørt om skurker forkledd som helter, og leggings forkledd som bukser. Men junk food forkledd som sunne snacks? Sukk. Det er mer vanlig enn du tror.

Mellom sukkerfritt, glutenfri, lavkarbo, fettfattig, organisk, helt naturlig, og mer, Det er en overveldende mengde vilkår som blir slått på matetiketter. Forvirringen rundt å lese disse etikettene gjør det lett å ta feil av noe som "sunt, "forklarer registrert diettist Bonnie Taub-Dix, RDN, skaperen av BetterThanDieting og forfatter av Les den før du spiser den . Ofte, de sunne snacksene du strekker deg etter i supermarkedet er faktisk full av sukker, konserveringsmidler, og andre * tommelen ned * ingredienser, hun sier.

Snacking for vekttap er noe vi sterkt oppfordrer til, så det er ekstra viktig du ta de riktige valgene med sunne snacks . Noshing på villedende usunne snacks kan forårsake vekttap platå, eller til og med presse deg inn i vektøkningsterritoriet.

Se denne listen over de forferdelige "sunne" snacksene for vekttap, slik at du kan oppdage og unngå de verste lovbryterne. Plus, du finner noen nyttige porsjonskontrolltips for å hjelpe deg med å være på sporet. Og disse 15 undervurderte tipsene for vekttap som faktisk fungerer kan hjelpe deg på reisen, også.

1

Riskaker

Shutterstock

Ris kaker er en gammel skole vekttap stift. Men de enkle karbohydratene er notorisk høye på den glykemiske indeksen (GI) - et mål på hvor raskt blod stiger som svar på mat på en skala fra en til 100 (riskaker kommer inn på 82). Mat med høyt GI gir et rush av energi, men kan la deg sulten i løpet av få timer. Forskere ved New Balance Foundation Obesity Prevention Center fant at snacks med høyt GI forårsaket overdreven sult og økt aktivitet i trangen og belønningsområdet i hjernen-den perfekte stormen for overspising og vektøkning.

Spis dette! Tips:

Tilsetning av sunt fett eller protein til et måltid reduserer glykemisk belastning. Bytt et mini-måltid med to kaker for en riskake toppet med en sjenerøs sveip med nøttesmør. Kombinasjonen holder deg fyldigere lenger, og har den ekstra fordelen av å være et komplett protein med alle ni essensielle aminosyrer.

2

Mørk sjokoladeflis

Shutterstock

Sikkert, noen sjokoladeflis vil tilfredsstille din søte tann, Ikke sant? Forskere er ikke så sikre. En studie publisert i tidsskriftet Appetite viste at folk bruker gjennomsnittlig 41% flere kalorier når de spiser snacks. Forskere sier at det å skrelle av en innpakning, eller sprekker skallet på en mutter, bremser oss, som gir kroppen mer tid til å sende ut "Jeg er mett" -signaler. Plus, monteringshaugen med godteriinnpakninger og nøtteskall tjener som en visuell påminnelse om hvor mye du har spist.

Spis dette! Tips:

Husk at "bare en bit" fortsatt har kalorier, og vi stopper vanligvis ikke med bare en bit. Selv om mørk sjokolade av høy kvalitet (minst 70% kakao) kan være et midjevennlig valg, det kan være lurt å holde seg til små, individuelt innpakket porsjoner i stedet for hånd-til-munn alternativer som sjokoladeflis.

3

Nøtter

Shutterstock

Sikker, nøtter er deilig og bra for deg. Men, når de er belagt med et lag med sukkerholdig sirup, de er langt fra en sunn matbit. Planters honningstekte peanøtter inneholder 4 gram tilsatt sukker per porsjon - som er 4 gram mer sukker enn du ville spise hvis du valgte en smakløs variant.

Spis dette! Tips:

Hvis du vil ha litt smak på nøttene dine, velg krydder som kanel eller cayenne. Når det gjelder hvilket type av nøtt, velg varianter i skallet. Kalt "pistasjeffekten, "Forskning viser at det å skrelle nøtter kan bremse deg og gi kroppen din en sjanse til å registrere fylde 86 kalorier raskere enn du ellers ville gjort.

4

Glutenfrie snacks

Shutterstock

Hvis du ikke er glutenintolerant, det er ingen god grunn til å kutte gluten helt ut av kostholdet ditt - selv om du prøver å gå ned i vekt. "Mange mennesker har falt i fellen med å tro at glutenfri er synonymt med sunnere, men det er ikke tilfelle, "sier Lisa Richards CNC, ernæringsfysiolog og grunnlegger av The Candida Diet. (ICYDK, glutenfri er heller ikke synonymt med karbohydrater-det er mange karbohydrater som ikke inneholder gluten!)

Faktisk, hvis du ikke har cøliaki eller glutenintoleranse, å utelate gluten kan faktisk føre til mindre fiberinntak, sier Jaramillo. Og fordi fiber er ansvarlig for å holde oss mett, kutting av fibrøse glutenprodukter kan resultere i økt snacking og dermed vektøkning, hun sier.

Spis dette! Tips:

Ikke avslutt gluten med mindre det er en medisinsk nødvendighet! I stedet, stille sulten din med en fibrøs, mettende snacks som havregryn, fullkorns kjeks, eller stekte kikerter. Eller, Velg naturlig glutenfri mat som frukt og grønnsaker.

5

100-kalori pakker

Å nå en porsjonskontrollert pakke med kjeks eller kaker kan høres ut som en god snackstrategi for vekttap, men mini-pakkene kan fylle deg ut før de fyller deg opp, forskning tyder på. Faktisk, slankere oppfattet små snacks i små pakker som kostholdsvennlige og endte med å spise flere pakker og flere kalorier totalt sett enn da de fikk en vanlig pakke, en nylig studie i Journal of Consumer Research funnet.

Spis dette! Tips:

Ved slanking, det er bedre å servere deg selv en liten porsjon fra en vanlig pose enn å falle for tiltrekkingen av en minipakke, studieforfattere foreslår.

6

Frukt smoothies

En fruktsmoothie høres ut som et godt valg for en ettermiddagshenting, men vær oppmerksom på:Mange butikkalternativer blandes med meieribaser med høyt kaloriinnhold og billige søtningsmidler som gjør dem mer dessertlignende enn diettvennlige. En liten Baskin Robbins Mango Banana Smoothie pakker 420 kalorier (nesten en tredjedel av hva en gjennomsnittlig kvinne på et 1500-kalori vekttap diett trenger på en hel dag), og 91 gram sukker (det er mer enn du finner i syv øser av kjedens Orange Sherbet). Legger til fornærmelse mot skade, banan er ikke omtalt en gang på ingredienslisten.

Spis dette! Tips:

Hvis du har lyst på noe søtt og fruktig, ingenting slår et helt stykke (eller to!) ekte frukt . Faktisk, en nylig studie i tidsskriftet International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders fant flytende karbohydrater å være 17 prosent mindre fylling sammenlignet med faste. Som hovedregel:Spis, ikke drikk, fruktene dine. Og, hvis det er noe kremaktig du har lyst på, par frukten din med en kopp lettfattig vanlig hytteost eller yoghurt. En nylig studie fant at proteinrike snacks som spises om ettermiddagen kan forbedre appetittkontrollen og diettkvaliteten.

7

Granola

Shutterstock

Hva skjer når du tar en skål med havre, drukne dem i olje, dekk dem med sukker, og bake dem på en stekebrett? Du får din gjennomsnittlige granola:Svært deilig, svært kalorisk, med stor sannsynlighet for å sette deg over ditt daglige kaloribudsjett på bare en porsjon. Plus, sjansen er, du vil munke gjennom langt mer enn den knappe halvkoppen som utgjør en enkelt porsjon. Faktisk, en fersk studie fant at folk serverte seg selv det samme volumet av frokostblandinger uansett kaloriverdi. Med andre ord, du vil sannsynligvis helle samme mengde granola i en bolle som du ville ha cornflakes, og forbruker fem ganger kaloriene i prosessen.

Spis dette! Tips:

En stor bolle havregryn toppet med frisk frukt vil fylle deg opp for en brøkdel av kalorier og fett som en liten porsjon energitett granola. Faktisk, en fersk studie viste at havregryn var den mest tilfredsstillende frokosten i frokostblandingen-noe som førte til større og mer varig følelse av fylde enn frokostblandinger som er klare til å spise.

8

Veggie chips

Shutterstock

Det "sunne" alternativet til chips er bare nok en bearbeidet mat. Posen deres kan vise bilder av hele grønnsaker, men disse chipsene er faktisk pulverisert vegetabilsk mel blandet med olje og salt. Du kan gjøre det bedre.

Spis dette! I stedet:

Oppbevar en pose edamame i fryseren og tine individuelle porsjoner for en alltid klar matbit. Munch på gulrøtter, eller få en løsning på knase og protein fra to spiseskjeer peanøttsmør på hvetekjeks.

9

Kli muffins

Shutterstock

En av de største helsekostbedragerne, kli muffins er rett og slett unnskyldninger for å få deg til å spise cupcakes til frokost. Hver kan levere ca 440 kalorier, med nesten en fjerdedel av dem som kommer fra fett. Også, unngå scones:De rike, flassende smak kommer fra smørklumper, mel, og sukker, legge til opptil 500 kalorier en pop.

Spis dette! I stedet:

En sandwich med egg og ost kommer vanligvis under 400 kalorier uansett hvor du går, så lenge det ikke er på en bagel. Plus, proteintreffet hjelper til med å dempe appetitten når dagen går på.

10

Sti -blanding

Shutterstock

Fylt med mettende nøtter og biter fiberfylt frukt, løypemiks må være langt sunnere enn chips og kringler, Ikke sant? Ikke så mye. De fleste sti -blandinger er fylt med salt, og de tørkede fruktbitene er hovedsakelig sukker støvet med sukker. Faktisk, Target's bag med Market Pantry Trail Mix har 15 gram sukker !

Spis dette! I stedet:

Gå for en håndfull valnøtter eller mandler, eller bruk vår eksklusive guide for hvordan du lager den perfekte løypemiks!

11

Proteinbarer

Shutterstock

Ville du fylt på drivstoff med en Snickers etter en treningsøkt? Det er akkurat det du gjør når du strekker deg etter mange proteinbarer - med vaskerilisten over ingredienser, sukker, og konserveringsmidler, og opptil 350 kalorier per porsjon, det er bedre å spise godteri.

Spis dette! I stedet:

Gjør deg selv til en av disse beste protein shake -oppskriftene for vekttap!

12

Smaksatt yoghurt

Shutterstock

Fullpakket med metning, muskelbyggende protein og mage-fordelaktige probiotika, yoghurt er en utmerket mat for vekttap. Men ikke la deg lure av den onde tvillingen i telenovela-stil:yoghurt med smak, en svøpe med sukkerholdig frukt. For eksempel, Noosa har 19 gram sukker i karet på 4,5 gram.

Spis dette! I stedet:

Velg vanlig, 2%, eller fullfett yoghurt (fettfrie eller fettfattige versjoner er skummet av næringsstoffer), og tilsett noen ferske bær. Velg en av disse beste yoghurtene for vekttap!

1. 3

Craisins

Shutterstock

I moderasjon, tørket frukt kan være sunt, fiberfylt mellommåltid eller salatpålegg. Men, i mange tilfeller, det kan like godt være godteri. Ikke bare er sukkeret mer konsentrert i tørket frukt enn fersk, produsenter belegger ofte tørket frukt i mer sukker.

Spis dette! I stedet:

Fersk frukt er egentlig ikke så upraktisk å ha med seg. Bare gå for den virkelige tingen eller unngå den tørkede versjonen helt.

14

Omslag

Shutterstock

Disse skive-tynne midje-utvidelsene fortjener en dårlig rap. Mens de fleste brødskiver topper rundt 100 kalorier, mange wraps har to eller tre ganger det beløpet. Plus, for at tortillaen skal forbli fleksibel, produsenter legger til fett, ofte i form av soyabønneolje og hydrogenerte oljer.

Spis dette! I stedet:

Lag deg en sandwich med et av disse beste brødene for vekttap. Bare hold deg unna det bearbeidede kjøttet - de er fulle av salt og konserveringsmidler.

15

Redusert fett peanøttsmør

Shutterstock

Det er noen få "nyere" i livet:Aldri bruk to typer rutete samtidig, aldri si "jeg elsker deg" på den første datoen, og spis aldri peanøttsmør med fett. Når peanøttsmørprodusenter fjerner det naturlig forekommende, sunt fett fra peanøtter, de erstatter dem med sukker, mais sirup, og hydrogenert vegetabilsk olje, som øker risikoen for hjertesykdom med hele 23 prosent. Som om det ikke var nok, fettfattig har vanligvis samme antall kalorier som vanlig peanøttsmør.

Spis dette! I stedet:

Hold deg til vanlig, hjertesunt peanøttsmør og mandelsmør. Vår favoritt peanøttsmør er Smucker's Natural, bare laget av peanøtter, med et snev av salt.

16

Sjokoladehasselnøttpålegg

Shutterstock

Hvordan fikk peanøttsmør et så dårlig rykte? Den fettfattige dille på 90-tallet er skylden, og det forårsaket så mye villfarelse, at sjokoladehasselnøttspredningen på en eller annen måte ble ansett som et overlegen alternativ. I virkeligheten, den inneholder like mye sukker som sjokolade, pluss vegetabilsk olje, et emulgator, og "redusert fett kakaopulver."

Spis dette! I stedet:

Velg en av disse beste nøttesmørene for vekttap i stedet!

17

Sukkerfrie snacks

Shutterstock

Ikke bare har kunstige søtningsmidler faktisk blitt knyttet til vektøkning (de lurer kroppen til å ville ha ekstra karbohydrater), men matvarer merket som sukkerfrie kan faktisk inneholde sukker! Teknisk sett, de kan inneholde opptil 0,5 gram sukker per porsjon.

Spis dette! I stedet:

Hvis du har lyst på noe søtt, hopp over "sukkerfrie" alternativer og spis det du virkelig ønsker med måte.

I SLEKT: Den vitenskapelig støttede måten å dempe din søte tann på 14 dager.

18

Kornstenger

Shutterstock

Hvis du liker denne enkle grab-and-go-snacken, registrert diettist Hayley Cimring, BSc RD med Fitness Savvy har noen dårlige nyheter for deg:"Cerealebars image som helsekost er basert på myte." Det er riktig. Fylt med sukker, frokostblandinger er ofte ikke sunnere enn en sjokoladebar, kjeks, eller informasjonskapsel, hun sier. Nosh på disse sukkertette skurkene i morgen, og du vil bli rammet av et blodsukkerkrasj før lunsjtid.

Spis dette! Tips:

Hvis du skal kjøpe en frokostblanding, sjekk etiketten først. Start med sukkeret - hvis det er mindre enn ti gram sukker (åpenbart lavere er bedre), du er god til å gå. Deretter, Titt på fiber- og proteintallet. "Fiber holder deg mett og protein holder munchies i sjakk, "sier Cimring." Minst 3 gram fiber og 8 gram protein bør være målet ditt. "

19

Oliven olje

Shutterstock

Ekte, olivenolje inneholder enumettede (AKA sunne) fettsyrer, som er gunstig for hjertehelse og redusert betennelse. Men registrert diettist Shena Jaramillo MS, RD sier, "Olivenolje er et tilfelle av" nok er like godt som en fest ", og det er lett å tilfeldigvis" feire "olivenolje." Oversettelse:med 120 kalorier og 14 gram fett per en spiseskje, en porsjon er mer enn nok. Og det er veldig lett å feilvurdere hvor mye du får når du drypper det på salaten din, pasta, eller panne.

"Når du tilsetter for mye olivenolje til vår dag, du pakker virkelig på ekstra kalorier, som potensielt kan føre til vektøkning på lang sikt - eller i det minste forstyrre vekttap, "sier hun. Ugh.

Spis dette! Tips:

I stedet for å utelukke olivenolje helt, trekk ut noen måleskjeer når du lager den. Lett peasy.

20

Alt med Splenda

iStock -bilder

Splenda kan like godt rebrandes som "sukkererstatningen fra helvete". Også kjent som sukralose, med null kalorier Splenda har utbredt appell for folk som prøver å kutte kalorier. Men, ifølge Richards, "mens den ikke inneholder noen kalorier, den inneholder mange andre ting som er bekymringsfulle for helsebevisste individer. "

Mest skummelt er Splendas potensielle effekt på fordøyelsen og tarmhelsen. En studie fra 2017 publisert i journal of Frontiers in Physiology fant at seks måneders daglig forbruk av Splenda ved det som anses som akseptabelt daglig inntak, skader tarmslimhinnen i tarmen. "Denne skaden kan føre til økt tarmpermeabilitet (AKA 'lekkende tarm'), som er forbundet med økt matintoleranse og følsomhet. "Yikes.

Lengre, vanlig forbruk av kunstige søtningsmidler (inkludert Splenda) kan faktisk være knyttet til vektøkning, ikke vekttap, ifølge en anmeldelse fra 2017 publisert i Canadian Medical Association Journal.

Spis dette! Tips:

Erstatt Splenda for Stevia! "Stevia har ikke ubehagelige langsiktige bivirkninger, har en lav glykemisk indeks, og null kalorier, "sier Richards. Eller, hvis du ønsker en søt matbit, spis en porsjon (!) av den virkelige sukkerversjonen.

21

Eggehviter

Shutterstock

Sluttet du å spise eggeplommer og trodde det gjorde frokosten sunnere? Gode ​​nyheter:"Nå som vi vet at diettkolesterol har mye mindre effekt på kolesterolet i kroppen som vi en gang trodde, egg (inkludert eggeplomme!) har flyttet tilbake til helsemiljøets gode nåde, "sier Richards.

Hva mer, hel egg er faktisk en utmerket kilde til protein og sunt fett, som en plan for vekttap bør prioritere, hun sier.

Spis dette! Tips:

"Egg blir usunt ikke når du spiser eggeplommene, men når du spiser fire eller flere om gangen eller fyller dem med fettrike ingredienser, "sier Richards. Så spis på den gule delen av egget - bare ta lett på smøret, ost, og rømme.

Tilleggsrapportering av:Gabrielle Kassel