Hjem >> ernæring >> Overraskende bivirkninger brød har på tarmen,

Overraskende bivirkninger brød har på tarmen,

Sier Science

Selv om brød blir unngått av mange, å velge riktig brødtype kan ha positive effekter på tarmen. Selvfølgelig, det motsatte kan muligens også være sant. Her er en oversikt over fem overraskende bivirkninger brød har på tarmen din. Les videre, og for mer om sunt kosthold, ikke gå glipp av 7 sunneste matvarer å spise akkurat nå.

1

Det kan forbedre tarmhelsen.

Shutterstock

Velge fiberrik, 100% fullkornsbrød kan forbedre tarmhelsen "fordi den løselige fiberen som finnes i noen fullkorn er gjæret av de gode bakteriene i tarmen for å produsere kortkjedede fettsyrer, "forklarer registrert diettist Lauren Harris-Pincus, MS, RDN , grunnlegger av NutritionStarringYOU.com og forfatter av The Protein-Packed Breakfast Club . "Disse kortkjedede fettsyrene er gullstandarddrivstoff for cellene i tykktarmen, og de kan forbedre tarmbarrieren, redusere betennelse, og redusere risikoen for tykktarmskreft. "

LES MER:De sunneste brødene for å gå ned i vekt, Ifølge diettister

2

Kan øke immunsystemet.

Shutterstock

Flere studier har blitt utført for å kontrollere hvordan tarmmikrober reagerer på forbruket av fullkorn, inkludert 100% fullkornsbrød. Å spise fullkorn kan være til nytte for bakterieprofilen i tarmen. Noen studier har vist at fullkorn, inkludert 100% fullkornsbrød, øke mikrober kalt Bifidobakterier og Lactobacilli . Når disse mikrobene økes, har det blitt assosiert med å øke immunsystemets funksjon-akkurat som med disse 30 beste immunforbedrende matvarene.

3

Kan hjelpe deg til å føle deg fornøyd.

Shutterstock

Det er bevis som tyder på at du spiser fullkorn, som 100% full rugbrød og fullkornsbrød, kan påvirke tarmbakteriene og føre til en metthetsfølelse (eller metthet). Forskningen pekte mer på hele havre, bygg, og rug - som finnes i noen fullkornsbrød. Selv om det er behov for mer forskning, inkludert forskjellige varianter av fullkornsbrød i din sunne spiseplan kan hjelpe deg med å føle deg fornøyd. Så ikke bare kan brød støtte din tarmmikrobiomhelse, men å spise de riktige typene kan også holde deg mett og holde magen i sjakk.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

4

Kan forårsake magesmerter, gass, oppblåsthet, diaré, eller forstoppelse.

Shutterstock

For de med irritabel tarmsyndrom (IBS) "inntak av visse gjærbare karbohydrater i brød kalt FODMAPS kan forårsake magesmerter, gass, oppblåsthet, diaré eller forstoppelse, "sier Harris-Pincus." Mens folk ofte klandrer gluten, lovbryteren kan faktisk være fruktaner som finnes i glutenholdige korn som hvete, rug, eller bygg. "I stedet Harris-Pincus anbefaler å prøve et glutenfritt utvalg av brød eller hvit surdeig som vanligvis tolereres bedre.

5

Kan forårsake ubalanse i bakteriene i tarmen.

Shutterstock

Å spise brød som er lite i fullkorn, som hvitt brød er forbundet med en tilstand som kalles tarmdysbiose, noe som betyr at det kan føre til ubalanse i tarmmikrober. Dette betyr at bakteriene i tarmen din ikke gjør en god jobb med å holde tarmen frisk. På den andre siden, Du kan kanskje støtte veksten av gunstige bakterier ved å legge til gjæret mat i kostholdet ditt. Lær mer ved å lese hva som skjer med kroppen din når du spiser gjæret mat.