Hjem >> ernæring >> Den eneste maten å spise akkurat nå for umiddelbart å bli sunnere

Den eneste maten å spise akkurat nå for umiddelbart å bli sunnere

Føler du at kostholdet ditt er i rusk? Eller ønsker du å puste litt ekstra liv i det sunne kostholdet ditt? Du er ikke alene. Enten du har lagt merke til at du har falt inn i usunne spisemønstre nylig (mange av oss har) eller om du vil gi kostholdet litt en forfriskning, det er en enkel måte å gjøre det på - og det krever ikke overhaling av hele pantryet ditt. Tvert imot, i følge Lauren Manaker MS, RDN, LD , grunnlegger av Nutrition Now Counseling og forfatter av Fueling mannlig fruktbarhet , Du kan starte med ett trinn for å umiddelbart sette dietten på riktig vei til å bli sunnere: legge laks til kjøleskapet .

Helsemessige fordeler av laks er mange.

"Laks er full av viktige næringsstoffer for å støtte generell helse, inkludert selen, kalium, og vitamin B6. Plus, det er en kilde til proteiner av høy kvalitet som bidrar til å gjøre ethvert måltid mer tilfredsstillende, " hun sier.

Alle disse fordelene er store, men du lurer kanskje på hvorfor vi roper laks, spesielt, som en mat som umiddelbart kan forbedre kostholdet ditt. Det er så mange supermatvarer med utrolige helsemessige fordeler, Ikke sant? Ikke sant. Men det som skiller seg ut med laks er innholdet av omega-3 fettsyrer.

Hvorfor omega-3 fettsyreinnholdet i laks gjør det til en mat som kan hjelpe deg med å bli sunnere umiddelbart.

Omega-3 fettsyrer er en type flerumettet fett som regnes som "essensielt". Hva dette betyr er at kroppene våre ikke kan lage dette næringsstoffet - vi kan bare få det fra mat, og laks er en av disse matvarene. Faktisk, det er en av de beste kildene til omega-3, som inneholder den nest høyeste mengden av disse fettsyrene av all fisken i havet.

"Laks er kjent for å være en rik kilde til omega-3 fettsyrene DHA og EPA. Å ha tilstrekkelige nivåer av disse fettsyrene [i kostholdet ditt] er knyttet til en rekke helsemessige fordeler, inkludert redusert risiko for tidlig død, "sier Manaker.

Selv om omega-3 er en viktig faktor, sunn del av et balansert kosthold, Det er en enda viktigere grunn til at vi anbefaler å spise denne fisken: de fleste mennesker spiser ikke nær nok omega-3, så å legge til laks i kostholdet ditt kan umiddelbart begynne å repolere kroppen din med fettsyrene du trenger.

"De fleste amerikanere får ikke nok av disse viktige fettsyrene i kostholdet, som er bekymret fra et helseperspektiv. Å legge laks til kostholdet ditt er en enkel måte å øke inntaket av DHA og EPA på med liten innsats, "sier Manaker.

Hvorfor vi trenger å spise mer laks og andre omega-3-rike matvarer.

Mennesker utviklet seg på en diett med et forhold mellom omega-6 fettsyrer og omega-3 fettsyrer på 1:1; derimot, at forholdet nå er nærmere 15:1. Som omega-3, omega-6 er også viktig, men de er også pro-inflammatoriske. Som sådan, studier viser at du spiser for mye av dem, som vi gjør i vestlige dietter, kan føre til økt risiko for mange sykdommer, inkludert kardiovaskulær sykdom, kreft, inflammatoriske og autoimmune sykdommer, og fedme, ifølge en studie publisert i Næringsstoffer.

Det er noen få grunner til at omega-6 til omega-3-forholdet vårt er så mye høyere enn det en gang var. En av dem er at siden begynnelsen av moderne jordbruk, det har vært en merkbar nedgang i omega-3-innholdet i matvarer som tradisjonelt inneholder høye nivåer av omega-3, inkludert i fisk, animalsk kjøtt, og egg. Men enda viktigere, inntaket av omega-3-rike matvarer har falt betydelig.

Mens vi spiser færre omega-3 matvarer, Vi spiser også mer omega-6 fettsyrer enn vi tradisjonelt har. Dette skyldes blant annet forekomsten av soyabønneolje-en vegetabilsk olje som inneholder mye omega-6-i kostholdet vårt. Soyabønneolje er komponenten i det amerikanske kostholdet som har økt mest de siste 100 årene, som utgjør over 60% av alt spiselig vegetabilsk oljeforbruk i USA. Det finnes ofte i utallige bearbeidede matvarer og stekte matvarer, ifølge en studie publisert i Vitenskapelige rapporter.

Selv om du kan redusere omega-6-inntaket ditt ved å redusere inntaket av visse omega-6-rike matvarer som soyabønneolje, det er også, hvis ikke mer, viktig for fokus på å øke inntaket av omega-3 . Det er spesielt tilfelle siden, som nevnt tidligere, omega-6 er fortsatt essensielle fettstoffer, og de har helsemessige fordeler når de spises med måte. Plus, å erstatte mindre sunt mettet fett med flerumettet fett-til og med omega-6-er bra for deg.

Konklusjon

Oppsummert, ved å spise mer laks, du høster ernæringsmessige fordeler av mikronæringsstoffer, som vitamin D og B12, og kvalitetsprotein. Men kanskje best av alt, du vil øke inntaket av antiinflammatorisk, hjerte-sunne omega-3 fettsyrer.

For å høste fordelene, FDA anbefaler å spise 2 til 3 porsjoner fisk, eller omtrent 8 til 12 gram, per uke. Selv om vi anbefaler laks fordi den er allment tilgjengelig og en av de mer populære fiskene, eksperter anbefaler å spise en rekke fisk da hver har sin egen næringsprofil. Så start med laks, og legg deretter til flere fisketyper som tunfisk, makrell, torsk, og flyndre! Les mer:Overraskende bivirkninger av å spise fisk, I følge Science.

For flere sunne kostholdsnyheter, sørg for Meld deg på vårt nyhetsbrev!