Hjem >> ernæring >> 50 verste matlagingsfeil som ødelegger maten din

50 verste matlagingsfeil som ødelegger maten din

Det er få ting som er bedre enn et hjemmelaget måltid, og i dag, folk bruker mer tid på å lage mat hjemme enn noen gang før. En studie fra 2016 publisert i Ernæring Journa Jeg fant ut at hjemmelaget mat øker både hos menn og kvinner, og takket være det stadig voksende markedet for måltidssett og levering av dagligvarer, det blir bare lettere.

Derimot, Hvis du er en hjemmekokk - enten du er erfaren eller bare lærer tauene på kjøkkenet - kan det være du gjør det avgjørende matlagingsfeil uten å innse det, og det kan ødelegge maten din. Fra å servere fuktige grønnsaker til å kutte i mat for fort, vi har avrundet matlagingsvanene du må stoppe nå, slik at du kan begynne å lage måltidene dine bedre enn noen gang.

Og for mer, ikke gå glipp av disse 15 klassiske amerikanske desserter som fortjener et comeback.

1

Feil:Du forvarmer ikke pannen din.

Shutterstock

Enten du lager egg på koketoppen eller lager stekte grønnsaker i ovnen, å begynne med en varm panne er avgjørende. Hvis du ikke har varmet opp pannen før du har tilsatt ingrediensene, det vil ta lengre tid før retten blir tilberedt, og det vil også øke risikoen for å lage for mye mat (og hvem vil ha det?).

Og hvis du liker å lage mat, registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Feil:Du overblander deigen din.

Shutterstock

Selv om det er langt fra ideelt å finne små lommer med mel eller natron i bakevarer, overblanding er en like stor feil. Overblandet deig klemmer de små luftlommene som gir bakevarer sin luftighet og kan få det resulterende produktet til å bli seigt.

I SLEKT: Din ultimate restaurant og supermarked overlevelsesguide er her!

3

Feil:Du legger til meieri i oppskriftene på slow cooker for tidlig.

Shutterstock

Å lage kremet supper er en vanskelig virksomhet, spesielt hvis du ikke vet når du skal legge til meieriprodukter. Hvis du lager en slow cooker -oppskrift som krever melke, sørg for å legge den til på slutten. Hvis du bruker melk, rømme, eller kremost tidligere, du risikerer at det krøller i gryta.

4

Feil:Spinner ikke salaten din.

Shutterstock

En vassen salat er en trist salat. Før du serverer nok en glansløs, visnet salat som sitter i en tomme vann, invester i en god salatspinner. Tørking av greenene med tørkepapir fører sjelden bort nok fuktighet fra grønnsakene dine, og en salatspinner kan hjelpe deg med å redde noen trær i det lange løp, også.

5

Feil:Lag mat mens den fortsatt er frossen.

Shutterstock

Selv om det kan virke som å lage mat fra den frosne tilstanden, vil du spare tid, alt det vil gjøre er å gjøre måltidene grøtaktig. Hvis du tilbereder frossen mat, du damper det i hovedsak i fuktigheten først, forårsaker at det er et fuktig rot. For de beste resultatene, enten tine frossen mat i mikrobølgeovnen eller la den komme til romtemperatur og tømme overflødig fuktighet før den treffer pannen din.

6

Feil:Tilberedning av våte grønnsaker.

Shutterstock

Hvis nyvaskede grønnsaker går våt i ovnen, ikke bli overrasket når de resulterer i et fuktig måltid. For å sikre at grønnsakene dine steker ordentlig, tørk dem av før de treffer pannen for å sikre at de blir helt brune når du tar dem ut.

7

Feil:Vinger den når du baker.

Shutterstock

Å vinge den mens du baker, fungerer bare ikke. Hvis du baker, å bruke nøyaktig riktig mengde av en gitt ingrediens og følge oppskrifter til en T er forskjellen mellom deilige bakevarer og uspiselige.

8

Feil:Bruk av billig vin.

Shutterstock

Ta dette mottoet til hjertet:Hvis du ikke ville helle deg et glass av det, ikke lag mat med det. Dårlig vin, spesielt vin som har tatt en vending til vinegary -siden, vil ikke smake mye bedre i en oppskrift enn det gjør i et glass. Selv om dette ikke betyr at du bør helle en dyr årgang i pastasausen din, du bør sørge for at enhver vin du bruker i matlagingen din er velsmakende alene.

9

Feil:Tilberedning av kjøtt rett ut av pakken.

Shutterstock

Å slå en biff på grillen rett fra kjøleskapet er en fin måte å ødelegge den på. For å sikre riktig røye og jevn matlaging, du vil bringe kjøttet til romtemperatur og tørke av overflødig fuktighet før det varmes opp.

10

Feil:Skjære kjøtt rett av ovnen.

Shutterstock

Når biffen er tilberedt, gi den litt tid til å puste før du graver i. Når en biff blir utsatt for varme, væsken i den samler seg mot midten av kuttet. Derimot, hvis du lar biffen sitte i noen minutter etter at du har fjernet den fra en varmekilde, denne væsken har tid til å distribuere og absorbere på nytt gjennom biffen, holde mer fuktighet i kjøttet og mindre på tallerkenen din i det lange løp. Det er trikset mellom en saftig biff og en gummiaktig.

11

Feil:Bruk tørkede urter i stedet for ferske.

Shutterstock

Tørkede urter og krydder kan være livreddere når du lager mat, men de bør ikke brukes om hverandre med ferske. Tørkede urter inneholder mindre fuktighet enn sine ferske kolleger og har en mer konsentrert smak. Hvis en oppskrift krever en teskje fersk salvie og du bruker en teskje tørket salvie, du vil ende opp med å krydre retten din.

12

Feil:Krydder mat på slutten.

Shutterstock

Hvis du vil ha en deilig, perfekt krydret måltid, ikke vent for lenge med å tilsette urter og krydder. Krydder på slutten av tilberedningsprosessen betyr at disse krydderne ikke har en sjanse til å utvikle seg til mer komplekse smaker ved å smelte sammen med oppskriftens andre ingredienser. Hva er verre, i mange tilfeller, disse urter og krydder vil ikke inneholde i det hele tatt, slik at retten smaker for krydret eller salt at den praktisk talt er uspiselig. Å legge dem inn hele tiden hjelper dem med å marinere bedre med alle de andre smakene, så smaken av hvitløksreken din ikke er som om du spiser en skje med hvitløk.

1. 3

Feil:Ikke rør pastaen din snart nok.

Shutterstock

Du vet sikkert allerede at du må røre pastaen din for å unngå at den setter seg fast, men sjansen er stor, du lar det sitte for lenge, og du retter oppmerksomheten mot andre ting før du gir det et godt røre. Ifølge ekspertene ved den italienske matprodusenten Delallo, pasta er mer sannsynlig å henge sammen i begynnelsen av kokeprosessen før stivelsen slippes ut i vannet. Delallo -spesialistene sier at du bør røre pastaen din i løpet av de to første minuttene av tilberedningen, i stedet for å vente til du ser klumper som dannes.

14

Feil:Tilsett olje i pastavannet.

Shutterstock

Når det gjelder å lage pasta, noen mennesker tilfører olivenolje i vannet for å stoppe gryten fra å koke over eller for å forhindre at pastaen henger sammen, men det er en kardinal synd i italiensk matlaging. Grunnen? Oljen kan gjøre det vanskelig for sausen å feste seg til pastaen din, så sitter du igjen med slimete nudler og ingen saus.

I stedet, strekke seg etter saltet. Sørg for å tilsette saltet ettersom vannet begynner å koke før du legger pastaen i gryten. Dette er en av de sjeldne tilfellene når du ikke vil gå altfor lett på saltskakeren, ettersom saltet gir pastaen smak.

15

Feil:Bruk feil mengde væske i Instant Pot.

Shutterstock

Instant Pots skal gjøre forberedelsen av måltidene enklere, men det kan ta litt tid å bli vant til å finne ut riktig mengde væske for å tilsette den for perfekte måltider. Selv om du ikke bruker nok væske, er det viktig å ikke gjøre det fordi det kan føre til at maten brenner i gryten, å tilsette for mye væske er også et problem. Når det er for vannaktig, du vil sannsynligvis ikke få en feilmelding om at maskinen din ikke kan bygge trykk som du ville gjort med for lite væske - men Instant Pot -måltidet vil sikkert bli smakløst, noe verre enn å spise brent mat. Bare spill Goldilocks og få beløpet akkurat. Avhengig av hvilken type Instant Pot du har, Det er vanligvis et minimumskrav på rundt halvannen til to kopper væske.

I SLEKT: Lett, sunn, 350 kalori oppskriftsideer du kan lage hjemme.

16

Feil:Overfylt pannen din.

Shutterstock

Ja, Det er frustrerende når ikke alt passer i en enkelt arkform. Men hvis kjøttet og grønnsakene dine er for nært hverandre, de vil ikke lage mat jevnt, som kan påvirke hele måltidet.

17

Feil:Tilberedning av bacon ved høy varme.

Shutterstock

Hvis du liker å legge bacon til rettene dine, du kan bli fristet til å kaste baconskivene på en super-varm panne på komfyrtoppen. Men hvis du overoppheter bacon, det kan brenne. Det beste alternativet er å starte med baconet ditt på lav varme og øke varmen når det begynner å lage mat.

18

Feil:Sparer ikke bein og svor for å lage lager.

Shutterstock

Ikke kast den parmesan -skallen eller kast kyllingbenene! Du kan bruke dem til å lage kyllingfond eller bruke ostrestene til å smake på en hjemmelaget suppe.

19

Feil:Hell matolje eller fett i avløpet.

Shutterstock

Med mindre du vil bidra til et farlig fatberg i ditt lokale avløpssystem, ikke hell fett i søppeltømmingen. I stedet, Hell fett og fett i en kopp og kast den når den er kald.

20

Feil:Ikke sjekke fargen på kyllingen din.

Shutterstock

Når du kjøper rå kylling, det er en enkel måte å sikre at pakken du velger er fersk. "Fersk, rå kylling skal ha en rosa, kjøttfull farge. Ettersom det begynner å gå ille, fargen blekner til en grå nyanse, "Claudia Sidoti, kokk, leder i næringsmiddelindustrien, og medlem av Spis dette, Ikke det! Medical Expert Board som åpner en restaurant i New York i sommer, tidligere sagt til EatThis.com.

21

Feil:Ikke mørt kjøtt.

Shutterstock

Så du har en kjøttmørtler - men hvor ofte bruker du den? Hvis du ikke bruker verktøyet i matlagingen, du kan gå glipp av en mer smakfull middag. Prøv å møre kyllingbryst eller biff neste gang du lager dem - du kan bli overrasket over resultatet.

22

Feil:Ikke bruk kjøtttermometer.

Shutterstock

Å kutte et kyllingbryst eller en bifffil for å se hvilken farge det har på innsiden, er ikke en vitenskapelig forsvarlig måte å teste det på. I stedet, bruk et kjøtttermometer for å sikre at maten har nådd en trygg indre temperatur.

23

Feil:Ikke bruk separate skjærebrett for forskjellige matvarer.

Shutterstock

Kryssforurensning er en ekte ting, så følg de riktige sikkerhetstiltakene når du skjærer rått kjøtt. Ikke bruk det samme skjærebrettet og kniven igjen til grønnsaker, og sørg for å vaske kniver og skjærebrett grundig etter bruk.

24

Feil:Skylling av kylling.

Shutterstock

Kanskje du ble oppdratt med å tro at skylling av kylling vil få bakterier av det før du lager det. I virkeligheten, selv om, alt du gjør er å spre bakterier rundt kyllingen din. Vi hater å innrømme det, men Julia Child tok feil om denne.

25

Feil:Hoppe over en sprutskjerm når du lager mat med olje eller fett.

Shutterstock

En sprutskjerm kan virke som en unødvendig kjøkkeninnretning, men du trenger en. Hvis du tilbereder grønnsaker i mye olje eller fett kjøtt som bacon, du vil at dette verktøyet skal beskytte kjøkkenet ditt mot fettsprut. Du redder deg selv fra å bli brent, også.

26

Feil:Vend grillet kjøtt før det er klart.

Shutterstock

Hvis du prøver å unngå brent kjøtt, du kan bli fristet til å snu den kort tid etter at den treffer grillen. Men du kan ødelegge maten din hvis du snur den for tidlig. Hvis kjøttet ditt holder seg til grillen, den er ikke klar til å bli vendt ennå - den skal lett løsne når tiden for vending kommer.

27

Feil:Tilberedning av bacon på komfyrtoppen.

Shutterstock

Hvis du ikke har prøvd bacon i ovnen ennå, det er ikke for sent å begynne. Du unngår de varme fettsprutene, og kjøttet blir jevnere. Og hvis du fremdeles ikke er overbevist, vi sammenlignet tre metoder for baconlaging, og det ovnsbakte baconet var det beste.

28

Feil:Ikke makulere din egen ost.

Shutterstock

Ja, posene med revet ost i din lokale matbutikk er praktiske. Men hvis en oppskrift krever ristet ost, det vil komme mye bedre ut hvis du tar deg tid til å rive litt fersk ost på egen hånd. Det kan ta middagen din fra så som så til wow-verdig.

29

Feil:Med utsikt over friske urter.

Shutterstock

Ja, krydder er en deilig måte å tilsette maten på. Men hvis du ikke eksperimenterer med fersk persille eller basilikum, du går glipp av. Prøv å plukke opp noen kvister friske urter neste gang du er i matbutikken for å gjøre kjøtt- og grønnsaksretter enda mer deilig.

30

Feil:La en gryte stå uten tilsyn.

Fattyplace/iStock

Det kan virke som om du har tid til å gå på do eller slå på TV -en, men den gryten med vann kan raskt koke over hvis du lar den stå uten tilsyn. Når du lager mat, det er best å holde fast ved oppvasken hele tiden de står på komfyren - det er ikke verdt risikoen.

31

Feil:Bruk av metallverktøy med nonstick -panner.

Shutterstock

Advarslene på emballasjen er der av en grunn. Metallverktøy kan skrape nonstick -panner og føre til at de slites ut tidligere enn de burde. Bruk plast- eller treverktøy for å bevare pannenes integritet.

32

Feil:Ikke visp eggerøre.

Shutterstock

Det er en grunn til at dette tipset gjorde vår runde av eggerøre! Hvis du tar deg tid til å vispe dem før du legger dem i pannen, blir eggene dine ekstra luftige.

33

Feil:Ikke knekk egg i en egen bolle.

Shutterstock

Hvis du knekker eggene dine på siden av pannen eller blandeskålen, du risikerer at biter av eggeskall kommer inn i maten. Å knekke dem separat vil eliminere dette - det er verdt den ekstra oppryddingen.

34

Feil:Å kaste friske urter i stedet for å fryse dem.

Shutterstock

Så du kjøpte en beholder koriander, men du brukte bare en tredjedel av det i en oppskrift. Det betyr ikke at du må bli kvitt resten! Du kan fryse ned rester av urter til bruk senere - bare legg ristede urter i en isbit og tilsett vann.

35

Feil:Ikke tilberedning av måltider.

Shutterstock

Hvis du starter uken sterk, men faller av kokevognen halvveis, du er ikke alene. Derfor er måltidsforberedelsen en spillveksler-du trenger bare å lage mat en gang i en uke for lunsjer. Plus, du vil ikke ende opp med at en tom tom salatpose går til avfall bak i kjøleskapet, fordi du bare kjøper det du vet du trenger for uken.

36

Feil:Ikke tilsett salt til kaffen.

Shutterstock

Hør oss! Dette trikset fra Alton Brown får ikke morgenjava til å smake salt. En klype salt tilsatt kaffegrutet vil skjære gjennom bitterheten til ferskbrygget kaffe, etterlater deg med en perfekt stek.

37

Feil:Med utsikt over mayoens kraft.

Shutterstock

Sikker, mayo er god på smørbrød eller pommes frites. Men det kan også være et hemmelig våpen i matlagingsarsenalet ditt. Tilsett mayo i grillosten for en rikere smørbrød, eller legg det til eggerøre for en kremaktig bit.

38

Feil:Ikke bruk tørkepapir når du lager bacon.

Shutterstock

Et annet triks fra Alton Brown, Dette vil spare deg for en alvorlig oppryddingstid. Bekle stekeplaten med papirhåndklær for å fange baconfettet mens strimlene er i ovnen - det fungerer.

39

Feil:Maling av en hel pose kaffe i butikken.

Shutterstock

Hvis du bruker kvernen i butikken på kaffen din, du får ikke det beste brygget du kan ha. Å investere i en kaffekvern er verdt pengene - bønnene begynner å oksidere etter at de er malt, så hvis du holder posen på disken i mer enn noen få dager, du får ikke den ferskeste koppen.

40

Feil:Bare bruk muffinsformen til baking.

Shutterstock

Kjøkkenets standby kan gjøre mer enn å lage muffins! Bruk en muffinsform til å fryse supper, lage kakekopper, og mer. Her er 30 ting du kan lage med en muffinsform.

41

Feil:Ikke forvarm ovnen din.

Shutterstock

Vi snakket om å forvarme pannen din, men forvarming av selve ovnen er like viktig. Ja, det er fristende å bare kaste inn kakene før ovnen når ønsket temperatur. Men hvis du vil at de skal komme jevnt tilberedt ut, det er best å la ovnen varmes helt opp før du setter inn maten.

42

Feil:Å åpne ovnen for ofte for å sjekke maten din.

Shutterstock

Hvis du ikke har et ovnslys, Det kan være fristende å fortsette å åpne ovnen for å se hvordan det går med bakingen. Men hver gang du åpner ovnen, du slipper kjølig luft inn i kokeplassen, som bare får bakeprosessen til å ta enda lengre tid.

43

Feil:Investerer ikke i en pizzastein.

Shutterstock

Hvis du liker mye pizza hjemme, en pizzastein er nøkkelen for maksimal smak. Enten du baker deigen fra bunnen av eller bare varme en frossen pizza, pizzasteinen vil legge til det autentiske, ovnfyrt smak.

44

Feil:Bruk ketchup på flaske.

Shutterstock

Hvis du spruter ut ketchup med stabil hylle på pommes frites og smørbrød, du går glipp av. Hjemmelaget ketchup er ganske enkelt å lage - og når du har smakt forskjellen, du kommer aldri tilbake.

45

Feil:Ikke tilbered biffen med smør.

Shutterstock

Når du lager biff hjemme, litt smør og urter kan gå langt, spesielt med kutt som filet mignon. Den vil holde biffen fin og saftig og gi måltidet enda mer smak.

46

Feil:Tilberedning av ris uten lokk.

Shutterstock

Det er viktig å bruke lokk når du tilbereder ris på komfyrtoppen for å holde fuktigheten inne. Ikke løft lokket mens risen koker, enten - bare la det gjøre sitt.

47

Feil:Oppbevarer ikke urter på riktig måte.

Shutterstock

Hvis du ikke holder urter i vann, du bør starte. Klipp endene og ha dem i vann for å holde urter friske til du er klar til å bruke dem.

48

Feil:Lagrer ikke løk riktig.

Shutterstock

En annen mat som ofte lagres feil, er løk. Når de er uklippte, du bør lagre løk på et kjølig sted som er borte fra direkte sollys. Etter at de er skåret eller kokt, løk bør oppbevares i kjøleskapet for å holde seg frisk.

49

Feil:Bruk olivenolje til matlaging med høy varme.

Shutterstock

Olivenolje har et lavt røykpunkt, som gjør den perfekt til matlaging med lav varme eller som en etterbehandlingsolje. For matlaging med høyere varme, Prøv avokadoolje eller rapsolje.

50

Feil:Vend pannekaker for tidlig.

Shutterstock

Nøkkelen til å snu pannekaker er å vente til hele pannekaken bobler for å snu dem. Hvis du bare ser noen få bobler på sidene av pannekakene, de er ikke klare ennå, og du vil sitte igjen med et rot.

Bevæpnet med alle disse triksene, du vil aldri gjøre disse matlagingsfeilene igjen.

For mer, sjekk ut disse 108 mest populære brusene rangert etter hvor giftige de er.