Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du drikker iste

Hva skjer med kroppen din når du drikker iste

Med været som varmes opp over USA, utallige mennesker fyrer igjen opp grillene sine, høre dulcet -tonene i jingelen til den lokale isbilen, og avkjøles med et glass iste.

Derimot, den bratte og ofte søte drikken kan gjøre mer enn å bare gi deg en sårt tiltrengt forfriskning på en varm dag. Fra vekten din til funksjonaliteten til dine vitale organer, les videre for å oppdage bivirkningene av å drikke iste, ifølge vitenskapen. Og hvis du vil forbedre helsen din på den enkle måten, sjekk ut de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.

1

Du kan gå ned i vekt.

Shutterstock

Hvis du nipper til grønn te i løpet av dagen, du kan komme til å gå ned noen kilo. En metaanalyse fra 2009 publisert i International Journal of Obesity (London) fant ut at katekiner, en type antioksidant som er rikelig i grønn te, "betydelig redusert kroppsvekt og betydelig opprettholdt kroppsvekt."

Blant en studie fra 2013 av voksne med diabetes, forbruk av grønn te var ikke bare knyttet til vekttap, men også en nedgang i systolisk blodtrykk. For mer, sjekk hva som skjer med kroppen din når du drikker grønn te.

2

Men du kan gå opp noen kilo, avhengig av hvilken drink du ønsker.

Shutterstock

Derimot, hvis du laster den koppen is med sukker, ikke bli overrasket om tallene på skalaen begynner å bevege seg i feil retning.

En gjennomgang av forskning publisert i American Journal of Clinical Nutrition fant at inntak av sukkersøtet drikke-inkludert iste-er sterkt forbundet med vektøkning.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

3

Du kan redusere risikoen for nyrestein hvis du drikker grønn te.

Shutterstock

Hvis grønn te tilfeldigvis er ditt valg av brygge, nyrene dine kan ha nytte av ditt isteforbruk.

En klinisk undersøkelse fra 2019 publisert i International Journal of Urology fant at forbruk av grønn te var knyttet til redusert sannsynlighet for å utvikle nyrestein, spesielt blant menn.

4

Din munnhelse kan bli bedre.

Shutterstock

Vil du gjøre tannlegen din stolt? En av de hyggelige bivirkningene av å drikke grønn te kan være en forbedring av tannhelsen din. En sammenlignende studie publisert i Journal of Periodontology fant at inntak av grønn te var forbundet med en lavere risiko for å utvikle periodontal sykdom.

5

Du kan redusere risikoen for hjertesykdom.

Shutterstock

Det du spiser og hvordan du trener er ikke de eneste faktorene som holder hjertet ditt sunt - det du drikker kan være like viktig når det gjelder ditt kardiovaskulære velvære. Ifølge en gjennomgang av forskning publisert i International Journal of Cardiology , grønn te har vært knyttet til lavere blodtrykk, lavere totalt kolesterol, lavere fettnivå i blodet, og lavere total risiko for koronar hjertesykdom.

Hvis du vil høste fordelene med iste - svart, grønn, urte, navngi det - du må være forsiktig med sukkermengden per flaske. Velg usøtet versjoner, og vær så snill å unngå alle de usunneste flaskeisene på planeten.