Hjem >> ernæring >> Bruk av dette apparatet til å lage bønner kan forårsake matforgiftning,

Bruk av dette apparatet til å lage bønner kan forårsake matforgiftning,

Sier Science

Fra frityrgryten til Instant Pot (med alle sine genialhack), så mange moderne benkeplater har gjort livet på kjøkkenet til en lek. Derimot, en rapport denne uken avslørte at et klassisk og populært apparat kommer med en veldig spesifikk fare som sjelden har blitt diskutert. Her er den enkle måten å unngå det.

Slow cookers, som Crockpot, har vært praktisk kjøkkenbesparende i tiår. Tenk på gryteretter, steker, gløgg, og desserter:Det virker som om det ikke er noe du ikke kan kaste i tregkokeren for å la den koke hele dagen og servere til smil senere. Men Food Safety News ga en viktig forsiktighet denne uken:Hvis du bruker tregkokeren til en bønnefat som chili (og hvem gjør ikke det?), Det er et ekstremt viktig skritt du bør ta for å forhindre matforgiftning.

Les videre for å lære hvordan du ikke får matforgiftning fra å lage bønner i tregkokeren.

RELATERT:100 enkleste oppskrifter du kan lage

Det starter med lektin.

Shutterstock

FSN forklarer at kidneybønner og andre belgfrukter inneholder et protein som kalles lektin, som til tider er funnet på høye nivåer i belgfruens frø. Disse lektinene kan eksistere som plantens naturlige forsvar mot patogener og skadedyr.

RELATERT:13 sunne belgfrukter og kornalternativer til tradisjonell pasta

Her er det som gjør lektiner farlige.

Shutterstock

FSN sier Food and Drug Administration (med sine nyttige mattrygghetstips) har forklart at lektin kan være en fare for mennesker og andre pattedyr fordi, enkelt sagt, det kan forstyrre prosessen med sunne kjemiske reaksjoner i cellene, spesielt røde blodlegemer hvis hovedfunksjon er å transportere oksygen gjennom kroppen.

Det er et kritisk temperaturpunkt for å ødelegge lektiner.

Shutterstock

Det sies at hvis tilberedt under 212 grader Fahrenheit, belgfrukter som nyrebønner når ikke det punktet hvor giftige lektiner ødelegges. Dessverre, i noen tregkokere, belgfrukter kan ikke nå den temperaturen - sier FSN:"Studier av gryteretter tilberedt i sakte komfyrer avslørte at maten bare nådde indre temperaturer på 75 grader C (167 grader F) eller mindre."

RELATERT:Dette trikset vil få bønnene dine til å smake bedre

Lektin-ødeleggende løsning er enkel.

Shutterstock

Heldigvis, måten å unngå matforgiftning med langsom komfyr på fra belgfrukter er relativt enkel. Eksperter har foreslått å koke bønnene i 30 minutter på komfyren for å sikre at de når 212 grader internt før du legger dem til sakte komfyren for å putre sammen med resten av retten.

Nok et tips ...

Shutterstock

Vær oppmerksom på at denne forsiktigheten i stor grad gjelder hvis bønnene dine er helt ukokte. Hvis du kjøpte dem på boks, så har de blitt kokt - som kan redusere sjansene for matforgiftning med langsom komfyr.

RELATERT:Costco ga akkurat ut denne seriøse matinnkallelsen

Sesongen med enkel matlaging er nesten her - ikke gå glipp av å gjøre dette med pasta kan faktisk gjøre det dødelig, Vitenskapen sier. (Super viktig foran pikniksesongen!)

Registrer deg for Spis dette, Ikke det! nyhetsbrev for mattrygghetsnyheter og mer.