Hjem >> ernæring >> Overraskende bivirkninger av å bli veganer,

Overraskende bivirkninger av å bli veganer,

Expert sier

Det veganske kostholdet er en utmerket livsstil å følge hvis du har tid og ressurser til å legge ned det. Fordi det er et mer restriktivt kosthold, du risikerer å gå glipp av flere viktige vitaminer og mineraler. Du kan også gå opp i vekt hvis du går i fellen med å spise bearbeidet, karbohydrattunge veganske produkter over ikke-veganske proteinkilder som fisk og magert kjøtt.

Alt dette kan unngås hvis du er utstyrt med kunnskap - og helt ærlig midler - for å følge det veganske kostholdet. Så du vet hva du skal passe på, her er fire negative utfall som kan finne sted. Også, sørg for å få med deg de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå!

1

Større risiko for vitamin B12 -mangel.

Shutterstock

Vitamin B12 er viktig for å gi deg energi, og det spiller til og med en rolle i DNA og generering av røde blodlegemer. Kroppen kan ikke lage dette vitaminet på egen hånd, noe som betyr at det er viktig å få det fra det du spiser. Mat som veganer unngår, som meieri, fisk, og kjøtt, er alle rike på vitamin B12. Med noen få unntak, de fleste plantebaserte matvarer inneholder ikke den. Som et resultat, veganere har stor risiko for vitamin B12 -mangel, som kan forårsake nerveskader, ifølge Dr. Niket Sonpal, styresertifisert gastroenterolog og professor ved Touro College of Osteopathic Medicine.

"En vitamin B12 -mangel skaper også en større risiko for nevritt, betente nerver funnet utenfor ryggmargen og hjernen, "sier han." Symptomer på nevritt inkluderer, men er ikke begrenset til, muskelsvakhet, stikkende smerte, og i alvorlige tilfeller, lammelse av det berørte området. "

For å sikre optimal helse, Det er kritisk for veganere å ta et vitamin B12 -tilskudd. Sonpal sier Kroppene våre kan vare mellom to og fire år uten eksternt vitamin B12 -tilskudd før symptomer på nerveskade sparker inn, som forvirring, vanskeligheter med å gå, muskel svakhet, og kribling i hendene.

Nå, sørg for å sjekke ut vitamin B -mangel kan være grunnen til at du er sliten hele tiden.

2

Økt risiko for hormonforstyrrelser.

Shutterstock

Tofu er et utmerket plantebasert protein å spise, spesielt som en erstatning for rødt kjøtt. Soyabaserte matvarer, som edamame, tempeh, tofu, og usøtet soyamelk eller yoghurt behandles minimalt, som betyr at de er fylt med vitaminer og mineraler.

Derimot, Sonpal advarer om at tungt bearbeidede soyabaserte matvarer, som energibarer, proteinpulver, og søtet soyamelk og yoghurt, kan potensielt forårsake forstyrrelse av hormoner i kvinnekroppen på grunn av deres høye konsentrasjon av isoflavoner (en type planteøstrogen, også kjent som fytoøstrogener).

"Fytoøstrogener kan binde seg med hormonreseptorer, ligner måten menneskelig østrogen gjør, "sier han." Høye doser soya kan forårsake infertilitetsproblemer på grunn av den sterke anti-østrogeneffekten, men du må spise mye av det for at dette skal skje. "

Kort oppsummert, så lenge du ikke bruker mer enn anbefalt mengde soyaproteinpulver i din smoothie med jevne mellomrom, du har ingenting å bekymre deg for.

3

Høyere sannsynlighet for inntak av giftige metaller.

Shutterstock

Som Sonpal bemerker, de som følger et vegansk kosthold bruker en større mengde soyaprotein enn de som identifiserer seg som vegetarianere eller altetende. Selv om soyabaserte matvarer ofte er gode for tarmhelsen og gir tilstrekkelige mengder protein, de kan også inneholde et giftig tungmetall kalt kadmium.

Faktisk, en studie fra 2011 fant at personer som konsumerte tofu -produkter viste den mest "robuste assosiasjonen" med kadmiumkonsentrasjon i urinprøver sammenlignet med de som spiste ingen.

"Kadmium er veldig giftig for nyrene og kan forårsake nyresykdom eller føre til at beinene blir svakere, "Sier Sonpal.

Å spise en balanse mellom soyabaserte matvarer og andre plantebaserte proteinkilder som linser og quinoa vil bidra til å holde eksponeringsnivået nede!

4

Risiko for jernmangel.

Shutterstock

Selv om det er motstridende forskning om hvorvidt veganer har større risiko for jernmangel enn befolkningen generelt, det er sant det flere ikke-vegansk vennlig mat som egg, fet fisk, og rødt kjøtt er rikt på jern. Når det er sagt, spinat, gresskarfrø, belgfrukter, og brokkoli er også alle rike på dette mineralet. Nøkkelen er å sørge for at du får nok av disse matvarene i kostholdet ditt regelmessig for å holde jernnivået i sjakk.

Husk å sjekke ut disse 6 tegnene på jernmangel du aldri bør ignorere for å lære mer om symptomene.