Hjem >> ernæring >> Populære matvarer som ødelegger kroppen din,

Populære matvarer som ødelegger kroppen din,

Si dietister

Beklager, men det er ikke mye sannhet i ordtaket "det som ikke dreper deg gjør deg sterkere" når det gjelder kostholdet ditt. Selv om det er greit å konsumere omtrent alle matvarer i moderate mengder, jo lengre og oftere du bruker visse, jo større sannsynlighet er det for at du vil oppleve noen negative bivirkninger (ja, til og med døden). Det er en håndfull populære matvarer som kan skade kroppen din på flere måter enn en - vi snakker om vektøkning, økt risiko for hjertesykdom og hjerneslag, og mer.

I et forsøk på å holde deg i toppform, vi spurte et team med registrerte dietister om å nevne de populære matvarene som kan ha en negativ innvirkning på kroppen din. Les videre for å se valgene deres - og for mer om hvordan du spiser sunt, ikke gå glipp av de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.

1

Grillet kjøtt

Shutterstock

"Grillet kjøtt kan ødelegge kroppen din når du griller ved høye temperaturer for å produsere en røye på utsiden. Grillet kjøtt kan være en kilde til polycykliske aromatiske hydrokarboner (PAH) og heterocykliske aminer (HCA), som regnes som potensielle kreftfremkallende stoffer, " sier Holly Klamer, RDN , en diettist og forfatter fra Michigan med My Crohns og Colitis Team.

For å minimere skaden som grillet kjøtt forårsaker, Klamer har noen få tips. "Disse effektene kan minimeres ved å grille slankere kjøttstykker i stedet for fetere kjøtt, "sier hun. Mindre fett betyr mindre fett drypper, brennende, og røyking på bålet, hvilken Matkjemi studie funnet å være den viktigste bidragsyteren til PAH -dannelse når du griller kjøtt.

"En annen måte å redusere risikoen for PAH og HCA er å marinere kjøtt før du griller, "Klamer legger til, sa at "marinaden kan fungere som et ekstra beskyttelseslag for å stoppe fett fra å dryppe ned på varmekilden, slik HCA og PAH kan dannes."

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Delikatessekjøtt

Shutterstock

"Bearbeidet delikatessekjøtt er ikke bare høyt i natrium, men de har ofte nitrater og nitrater tilsatt fra herding og prosessering, " sier Diana Gariglio-Clelland, RD , en registrert diettist på ansatte ved NextLuxury. "Selv om det er noen potensielle helsemessige fordeler, nitrater og nitritt har vært knyttet til økt risiko for kreft. "

3

Soda

Shutterstock

"Brus gir bare tomme kalorier uten ernæringsmessige fordeler. Den er full av sukker eller kunstig sukker, kjemiske stoffer, noen ganger fargestoffer og konserveringsmidler, " sier Alicia Galvin, RD , en kostholdsekspert bosatt i Dallas til Sovereign Laboratories. "Over tid, Dette kan føre til insulinresistens og fettlever eller diabetes hvis du stadig bruker rent sukker. "

4

Sukkertøy

Shutterstock

"I likhet med brus, det er ingen ernæringsmessige fordeler ved å spise godteri, og det gir bare kjemikalier, kalorier, sukker, og kunstige farger, "Sier Galvin." Å bruke godteri regelmessig kan føre til forhøyede blodsukker, insulin dysregulering, potensielt diabetes, hjertesykdom, fettlever, og vektøkning. "

5

Korn

Ryan Pouncy/ Unsplash

"Dessverre, de fleste frokostblandinger er fylt med sukker og kunstige søtningsmidler og fargestoffer. En typisk porsjon kan ha så mye som 12 gram sukker, som er omtrent en spiseskje granulert sukker, "Påpeker Galvin." Og så langt som protein og fiber? Bare omtrent to gram av hver avhengig av merke. "

Galvin anbefaler å gjøre undersøkelser før du velger en frokostblanding. "Les etiketten til din favorittblanding før du kjøper den for å sikre at den inneholder lite sukker, høy i fiber og protein, "sier hun. Eller, sjekk ut vår guide:10 beste sunne kornmerker for vekttap.

6

Fruktjuice og smoothies

Shutterstock

Andre sukkerholdige drikker, for eksempel fruktjuice, flaske smoothies, eller til og med søtet iste, kan være like skadelig som brus. "Selv om det sannsynligvis ikke er nyheter at sukkerholdige drikker ikke er bra for deg, de negative helseeffektene går langt utover hulrom og potensiell vektøkning, "Gariglio-Clelland sier." Det er en sammenheng mellom å drikke sukkerholdige drikker og risiko for hjerte-og karsykdommer, som er forbundet med hjerteinfarkt og hjerneslag. "

Les mer:Farlige bivirkninger av å drikke sukkerholdige drikker, I følge Science

7

Stekt mat

Gilly/ Unsplash

"Stekt mat blir vanligvis stekt i en usunn olje, og selve stekeprosessen fører til visse giftige forbindelser som avanserte glykationssluttprodukter, eller ALDER, "Galvin sier." ALDER er skadelige forbindelser som dannes når protein eller fett kombineres med sukker. Denne prosessen kan skje i blodet eller i matvarer, spesielt når maten varmes opp til høye temperaturer, for eksempel under grilling, steking, eller risting. "

"Høye nivåer av aldre har vært knyttet til utviklingen av mange sykdommer, inkludert diabetes, hjertesykdom, nyresvikt, og Alzheimers, så vel som for tidlig aldring. "I tillegg til å se inntaket av stekt mat, hvis du vil se ung ut så lenge som mulig, vurdere å investere i de beste kosttilskuddene som bekjemper aldring, Ifølge eksperter.