Hjem >> ernæring >> 5 måter å spise kikerter kan hjelpe deg å gå ned i vekt,

5 måter å spise kikerter kan hjelpe deg å gå ned i vekt,

Si dietister

Som om du trengte en grunn til å spise mer sunn mat som kikerter, hva om vi fortalte deg at de spiller en nøkkelrolle for å drive vekttap?

Sydney Lappe, MS, RDN, registrert diettist på bistroMD, sier kikerter pakker mange viktige vitaminer og mineraler, inkludert B -vitaminer, jern, fosfor, og magnesium. Allsidig og lett å bite i, Du kan inkludere denne belgfrukter i en forrett eller som en sentral del av måltidet.

Under, Lappe og Sydney Greene, MS, RD, og medlem av vår Spis dette, Ikke det Medical Expert Board deler alle måtene som kikerter kan bidra til å holde deg mett og samtidig hjelpe deg med å gå ned i vekt på en sunn og bærekraftig måte. Etter, sørg for å lese deg opp på vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

De inneholder mye fiber.

Shutterstock

Som Greene bemerker, "en porsjon kikerter inneholder omtrent 10 gram blodsukkerregulerende og sultundertrykkende fiber, som er et kritisk næringsstoff i vektkontroll. "

Mer spesifikt, kikerter inneholder løselig fiber, som bidrar til sunne tarmbakterier og kan også hjelpe med vektopprettholdelse, ifølge Lappe.

"Selv om forbindelsen ikke er helt klar, noen bevis viser at mennesker med et mangfoldig tarmmikrobiom har lavere risiko for å utvikle trang og magefett, " hun sier.

Her er 5 store bivirkninger av å ikke få nok fiber, Sier Science.

2

De kan fremkalle en "termisk effekt."

Shutterstock

Kikerter gir en god proteinkilde, og å spise en tilstrekkelig mengde av dette makronæringsstoffet er nøkkelen til å oppnå vekttap, Sier Lappe.

"Protein hjelper til med å regulere sult og relaterte hormoner, fører til større metthetsfølelse og dempe trang samtidig som den støtter muskelmasse og en effektiv metabolisme, "legger hun til.

Lappe understreker også at protein har en høyere "termisk effekt" sammenlignet med karbohydrater og fett, betyr at kroppen forbrenner flere kalorier som fordøyer protein enn det gjør med disse to andre makronæringsstoffene.

3

Plantebasert protein kan føre til mer vekttap.

Shutterstock

Det er mulig at det å spise plantebasert protein som finnes i matvarer som kikerter, quinoa, og soyabønner til lunsj kan bidra til å forhindre mellommåltidsbehov og holde deg mett til middag.

"Noen studier viser at bønner og belgfrukter rik på plantebasert protein fremmer større metthet sammenlignet med animalske proteiner som svinekjøtt og kalvekjøtt, "Sier Lappe.

4

De er pakket i amylose.

Shutterstock

Etter å ha spist kjeks eller gulrøtter med hummus, Du vil kanskje merke at du føler deg ganske fornøyd til tross for at det er en kalorifattig matbit. Bortsett fra de mettende effektene som kommer fra både protein og fiberinnhold, kikerter inneholder også amylose, en resistent stivelse som kroppen fordøyer sakte. Dette kan spesielt hjelpe mennesker med diabetes å gå ned i vekt fordi stivelsen forhindrer plutselige stigninger i blodsukkernivået, Sier Lappe.

5

De legger masse til måltider.

Hvis du bare spiser en bolle med grønne grønnsaker til lunsj, sjansen er stor for at du kommer til å være sulten innen to timer etter å ha spist. Siden kikerter tilbyr protein og fiber, de legger masse til måltidet ditt uten å koste deg en haug med kalorier.

"Det er vist at fiberrike matvarer forbedrer lipidnivået og gir en følelse av å være mett og samtidig forsinke fordøyelsesprosessen, "Sier Lappe.

Bunnlinjen, denne belgveksten er ikke bare vennlig for budsjettet ditt, men det kan også inkluderes i en rekke retter - fra stuinger til risretter.

"Å inkludere kikerter i et balansert kosthold kan bidra til å håndtere vekt, kontrollere blodsukker, forbedre blodlipider, blant de mange fordelene, "Legger Lappe til.

For mer, sørg for å sjekke ut hva som skjer med kroppen din når du spiser kikerter.