Hjem >> ernæring >> Denne kombinasjonen av kosthold og trening er nøkkelen til langsiktig vekttap,

Denne kombinasjonen av kosthold og trening er nøkkelen til langsiktig vekttap,

Ny studie sier

Verdensomspennende, forekomsten av fedme har nesten tredoblet seg siden 1975. I dag har Det er 650 millioner mennesker som kvalifiserer som overvektige, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Fedme kan føre til alvorlige helsemessige forhold, som hjertesykdom og diabetes type 2, og behandling av fedme - det vil si å gå ned i vekt og holde den av - er ikke lett.

En ny studie publisert i New England Journal of Medicine forsøkt å finne den mest effektive måten å opprettholde sunt vekttap. I en randomisert klinisk studie, forskerne så på 215 deltakere med fedme og fant at den mest effektive måten å gå ned i og opprettholde vekt kan være å først kontrollere kostholdet og deretter kombinere moderat til kraftig trening med appetittreduserende fedmemedisin.

Den aktuelle medisinen, et appetittundertrykkende hormon kalt liraglutid, er foreskrevet i USA under navn som Saxenda og Trulicity. Liraglutid er en analog til et naturlig appetitthemmende hormon GLP-1, som skilles ut av tarmene når vi spiser.

RELATERT:15 undervurderte tips for vekttap som faktisk fungerer

"Vanlige bivirkninger [av liraglutid] inkluderer kvalme, "Professor Signe Sørensen Torekov, hovedforskeren på den nye studien, forteller Spis dette, Ikke det! Derimot, å begynne med en lav dose og øke dosen sakte, bør hjelpe, hun sier.

Studiedeltakerne ble delt inn i fire grupper:to fikk placebomedisin, og to mottok liraglutid. En av gruppene som mottok medisiner utførte enten kraftig trening i 75 minutter i uken eller moderat aktivitet i 150 minutter i uken (eller en kombinasjon av de to), mens den andre gruppen ikke hadde et treningsprogram. Det samme gjaldt de to placebogruppene.

Shutterstock

Etter et år, mens deltakerne i placebogruppen uten trening fikk halve vekten tilbake, deltakerne som hadde trening alene og medisiner alene klarte begge å opprettholde sitt vekttap. Derimot, forskere fant at kombinasjonen av trening og liraglutid var vitne til de mest dramatiske forbedringene. Disse deltakerne mistet mer fettmasse mens de beholdt muskelmassen. De rapporterte også høyere treningsvurderinger, redusert blodsukkernivå, og forbedret livskvalitet.

Selv om disse resultatene er lovende, liraglutid er reseptbelagt medisin, og derfor ikke tilgjengelig for alle. Faktisk, noen registrerte diettister, som Dr. Lisa Young, PhD, RDN, CDN kan til og med fraråde slike appetittdempende midler.

"Jeg anbefaler ikke appetittundertrykkende midler ettersom kroppen din blir vant til dem, og du ikke lærer sunn oppførsel, " hun sier.

Som studien viser, selv uten liraglutid, deltakere som fulgte et moderat til kraftig treningsprogram var i stand til å opprettholde sitt vekttap selv uten appetittundertrykkende middel. Fokus på kosthold, som alle deltakerne gjorde under den første delen av studien, er avgjørende.

"Jeg anbefaler atferdsendring, porsjonskontroll, skape sunne vaner, og velge sunn mat som ikke er for kalori-tett. Og selvfølgelig, trening er også viktig "forklarer Young." Det er viktig å lage et livsstilsprogram du kan opprettholde. "

For treningstips, sørg for å sjekke ut 3 treninger som er bevist for å endre kroppsform, Sier Treningsekspert.