Hjem >> ernæring >> En stor bivirkning av å spise for mange egg,

En stor bivirkning av å spise for mange egg,

Sier Science

Å spise egg eller ikke spise egg? Det er mange helsemessige fordeler knyttet til maten, derimot, slik det er med de fleste matvarer - det er også noen potensielle ulemper å passe på.

Men først, la oss starte med det positive. Eggeplommer inneholder lutein, som er en type vitamin som kalles en karotenoid. Det er også relatert til betakaroten, som har antioksidantegenskaper. Vitaminet har vist seg å beskytte øyehelsen ved å avverge grå stær og forbedre symptomer forbundet med aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD). (Relatert:De 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå)

En annen grunn til ikke å hoppe over eggeplommen? Den er lastet med en haug med andre viktige næringsstoffer som B -vitaminer, selen, og fosfor. Derimot, den eneste tingen som kan få deg til å gå bort fra esken med egg er kolesterolinnholdet. Hvert egg inneholder omtrent 200 milligram kolesterol, som er mer enn det du finner i en kvart pund med ost og bacon på McDonald's på bare 115 milligram.

For ikke å nevne, egg inneholder også mettet fett. Å spise mat som inneholder mye kolesterol og mettet fett er kjent for å være risikofaktorer for hjertesykdom. En studie fra 2010 publisert i Canadian Journal of Cardiology fant ut at personer som regelmessig spiser egg har en nesten 20% høyere risiko for å oppleve kardiovaskulære problemer.

Men, studier har også vist at kolesterolet du inntar fra kostholdskilder (for eksempel eggeplomme) ikke nødvendigvis øker kolesterolet i blodet. Siden leveren din produserer kolesterol, den justerer hvor mye det tjener (avhengig av inntaket av kolesterol i kosten) for å hjelpe til med å få nivåene ut. Det kan være derfor, for de fleste, kolesterolnivået stiger ikke i det hele tatt når de spiser egg.

En studie viste at hos 70% av mennesker, egg økte ikke kolesterolnivået i det hele tatt. For kontekst, de andre 30% hadde mildt forhøyet total- og LDL -kolesterolnivå. Hvis du spiser to egg to til tre ganger i uken, du burde ha det bra. Men hvis du spiser tre eller fire egg hver dag, det er da du kan begynne å oppleve noen problemer. Vurder å snakke med en registrert diettist for å finne en anbefaling som er skreddersydd for deg og kroppens behov.

For mer, sjekk ut bivirkninger av å gi opp egg, Ifølge diettister.