Hjem >> ernæring >> Den verste maten for menn over 40 år,

Den verste maten for menn over 40 år,

Sier Science

I 20 -årene, du kan spise en hel pizzapai etter en sen kveld med fest og ikke få en unse. Men i 40 -årene? Vi vil, hvis du spanderte deg selv med en kjøttbullesub mer enn en gang i uken, du vil sannsynligvis se tallet på skalaen gå rett opp. For ikke å nevne, oppnå en meislet kroppsbygning kontra en pappa bod blir vanskeligere.

Derfor er det så viktig å holde oversikt over kostholdet ditt og unngå matvarer som ikke bare legger kilo til rammen din, men utsetter deg for alvorlige helsemessige forhold, som hjertesykdom, høyt blodtrykk, og diabetes.

For å sikre at du eldes omvendt, vi har satt sammen en liste over de verste matvarene for menn over 40. Se hvilke matvarer som er mindre enn ideelle for menn over 40 år, og i stedet sørg for å fylle på noen av de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.

1

Margarin

Shutterstock

De fleste margarinekar inneholder mettet fett som er tilstoppet av arterier og er fylt med bearbeidede oljer. Som om det ikke er ille nok, mange margarinmerker bruker propylenglykol, en syntetisk forbindelse, som forskning har vist å øke kolesterolnivået og forårsake vektøkning. For et sunnere alternativ, bytt i gressmatet smør eller erstatt med sunne oljer som ekstra jomfru olivenolje og kokosnøttolje.

2

Kunstige søtningsstoffer

Shutterstock

Selv om kunstige søtningsmidler ikke tilfører kalorier til kostholdet ditt, de kan øke suget etter mer sukker. Faktisk, forskning viser at aspartam, sukralose, og steviosid kan faktisk føre til vektøkning, diabetes, og andre helsemessige forhold. Hvis du vil søte bakevarer dine smart, bytt sukker med lønnesirup, råhonning, eller usøtet eplemos.

3

Soda

Shutterstock

Å velge brus fremfor H2O er en dårlig beslutning, men akkurat gjør den karamellfargede brusen så ille for deg? Sukkerholdige drikker som brus har giftige kjemikalier. En studie fra 2014 fra Consumer Reports og Johns Hopkins Center for a Livable Future viste at kjemikaliet 4-metylimidazol (4-MEI) kan øke risikoen for å utvikle kreft. Sjekk ut disse andre urovekkende faktaene om brus.

4

Konditorfarge

Shutterstock

De kunstige matfargestoffene du ser i mange bakevarer, godteri og annen bearbeidet mat kan forårsake alvorlige bivirkninger for helsen din. Til tross for at det er godkjent av Food and Drug Administration (FDA), disse fargestoffene kan inneholde kreftfremkallende forurensninger. Hvis du vil legge til en farge i maten din, gå etter naturlige kilder, som betesaft, grønn kaldpresset juice, eller paprika.

5

Sukkerholdige cocktailer

Shutterstock

Det kan ha hørt ut som en god idé å doble to knotter to Jack and Cokes i 20 -årene, men i 30 -årene og utover, Det er viktig å holde alkoholinntaket til et minimum. CDC anbefaler at menn begrenser sitt daglige alkoholforbruk til to drinker daglig. Hvis du er ute med kolleger for å nyte en happy hour etter jobb, kutt fanen etter din første bestilling. Dette er en oppmerksom påminnelse om at du allerede har drukket en drink.

6

Fruktjuice

Shutterstock

Hvis du er over 40 og prøver å gå ned i vekt, det siste du vil gjøre er å suse litt OJ til frokost. Fruktose, som er hovedsukkeret i fruktjuice, har vært knyttet til magefett. Magefett har vært knyttet til hjertesykdom, diabetes, og andre metabolske sykdommer. Vil du sparke sukkertrangen din? Få en kopi av 14-dagers sukkerdiett - den er fylt med sunne bytter, spisesteder, oppskrifter, og mye mer!

7

Muffins

Shutterstock

Det skader ikke å behandle deg selv en gang i blant, men når du har fylt 40 -årene, du vil aktivt unngå å spise søtsaker ofte. Emballerte muffins kan lett inneholde en hel dags tilsatt sukker og fett. Og de er ikke den eneste søte godbiten du bør slippe ...

8

Muffins

Shutterstock

Ja, det samme gjelder cupcakes. Å ha for mye av det søte i kostholdet ditt kan også bokstavelig talt eldre deg. Å utvikle akne rundt haken og ha for tidlige rynker er begge tegn på at du kan spise for mye sukker.

9

Delikatessekjøtt

Shutterstock

Vi hater å dele det med deg, men delikatessekjøttet i smørbrødene dine er kanskje ikke alt som det ser ut til. En nærmere titt på ingrediensetiketten avslører skyhøye nivåer av mageoppblåst natrium, nitratkonserveringsmidler, modifisert maisstivelse, og karragenan. Så neste gang du er ute etter en sub, Sørg for å konsultere vår liste over de beste og verste delikatessekjøttene, og nyt uherdet kjøtt sparsomt.

10

Charred Meats

Ivana Cajina/Unsplash

Grilling er en av de raskeste og enkleste måtene å tilberede rettene på, men hvis du er bekymret for helsen din, du vil holde grillingene til et minimum. Stekende steker og andre proteiner ved høye temperaturer over åpen flamme kan produsere heterocykliske aminer (HCA) og polycykliske aromatiske hydrokarboner (PAH). Det er funnet at disse kjemikaliene endrer DNA og øker risikoen for kreft.

11

Nacho Cheese Dips

Shutterstock

Ostedips for nachos er full av kunstige farger og smakstilsetninger, i tillegg til tilsetningsstoffer. Lag din egen dukkert hjemme med ekte ost og ditt valg av krydder og urter for å øke smaken.

12

Kinesisk takeaway

Shutterstock

De høye nivåene av natrium og sukker i retter som General Tso's og chicken lo mein er en solid grunn nok til å holde seg borte fra kinesisk takeaway.

1. 3

Kalkunbacon

Shutterstock

Hvis du tror du gjør det sunne valget ved å velge kalkunbacon, Tenk igjen. Selv om kalkunbacon har omtrent 13 færre kalorier per skive, Det er høyere i mettet fett og natrium - ikke gode nyheter hvis du har høyt blodtrykk.

14

Hvit pasta

Shutterstock

Raffinerte korn blir fratatt fiber og andre næringsstoffer for å gjøre en myk, putete tekstur. Derimot, raffinerte og bearbeidede korn er også høyt glykemiske, noe som betyr at de får blodsukkernivået til å stige og falle raskt. Å spise for mange av disse raffinerte matvarene kan føre til metabolske sykdommer som diabetes og fedme, så det er best å droppe den hvite pastaen og velge full hvete eller bønnebasert pasta.

15

Loff

Shutterstock

Det betyr at den samme logikken bør brukes på hvitt brød, også. For å dekke ditt daglige inntak av tarmsunt fiber og gi næring til kroppen din med næringsstoffene den trenger, hopp over de hvite skiver og bagels og velg fullhvete eller spiret brød.

16

Fettfri dressing

Shutterstock

Lav- eller fettfri salatdressing utgjør fraværet av fett med en bøtte sukker, salt, og tilsetningsstoffer. Som et sunnere alternativ, lag din egen hjemme med disse 8 Go-To Salad Dressings.

17

Fettfrie meieriprodukter

Shutterstock

Fettfrie meieriprodukter som ost, kremost, og cottage cheese pleier å være mindre tilfredsstillende enn den virkelige tingen, som kan anspore cravings i sekunder eller tredjedeler. Plus, tilsynelatende sunnere fettfattig mat pakker i tilsatt sukker for å gjøre opp for mangelen på fett. Leter du etter den beste fete maten? Sjekk ut disse 20 beste fete matvarene for vekttap!

18

Smaksatt yoghurt

Shutterstock

I motsetning til gresk yoghurt, som er fullpakket med mettende protein og har lite sukker, yoghurt med smak er fylt med tilsatt sukker. Hvis du vil legge til litt smak, fiber, og tekstur til din greske yoghurt, topp den med litt fiberrik frukt, chia- eller hampefrø, og nøtter.

19

Hermetisert frukt

Shutterstock

Hermetisert frukt kan virke som en god snarvei, men det er bare en rask vei til magefett. Pakket med sirup, kunstige smakstilsetninger, og andre ekle tilsetningsstoffer, du åpner i utgangspunktet en boks med midjeutvidende ormer. Selv usøte varianter mangler den avgjørende fiberen, og vitamininnhold kan bli forringet i hermetikkprosessen.

20

Pannekakesirup

Shutterstock

Hvis du ikke er forsiktig, sirupen du velger å dryppe smørbrødene med, kan føre til problemer for magen. Sirup med lønnesmak som Log Cabin's og Tante Jemima er laget med mais sirup med høy fruktose, et sukker som har vært knyttet til metabolsk syndrom og økt magefett. I stedet, hold deg til ekte lønnesirup, som inneholder spormineraler. (Leter du etter flere nyttige tips? Din guide til det antiinflammatoriske kostholdet som helbreder tarmen din, senker tegn på aldring, og hjelper deg å gå ned i vekt er her!)

21

Pisket pålegg

Shutterstock

Vi ser på deg, Kul pisk! Pisket pålegg har faktisk ingen krem. I stedet, Du finner mangfoldige ingredienser som delvis hydrogenert vegetabilsk olje og mais sirup med høy fruktose - to syndere som kostholdet ditt definitivt kan klare seg uten.

22

Hurtigmat

Shutterstock

I en 15-årig studie bestående av 3, 000 voksne, Det ble funnet at de som spiste hurtigmat mer enn to ganger i uken, utviklet insulinresistens med dobbelt så høy hastighet som de som ikke spiste hurtigmat. Insulinresistens øker risikoen for å utvikle type 2 diabetes og prediabetes.

23

Hermetisert suppe

Shutterstock

Mange hermetiske supper pakker i en halv dags natrium, i tillegg til tilsetningsstoffer som appetitt-spiking MSG. For et sunnere alternativ, måltid forberede din egen suppe hjemme med gressmatet beinbuljong og lagre rester for enkel bruk. Beinbuljong er også full av kollagen, som hjelper til med å skru klokken tilbake på huden vår.

24

Pastasaus

Shutterstock

Å avklare, vi sier ikke at alle pastasauser er dårlige for deg - bare noen. Bearbeidede pastasauser kan inneholde tomater eller tomatpuré som den første ingrediensen, men ofte, disse lune sabotørene inneholder også massevis av inflammatoriske oljer, tilsatt sukker, og salt.

25

Bearbeidet peanøttsmør

Shutterstock

Mange bearbeidede peanøttsmør har tilsatt sukker og hydrogenerte og bearbeidede vegetabilske oljer som kan øke kolesterolnivået. Handle rundt for en krukke? Sjekk ut vår liste over De 36 beste peanøttsmørene - rangert!

26

Vegetabilske oljer

Shutterstock

Soyabønne, korn, og bomullsfrøolje er sterkt bearbeidet og har høye nivåer av essensielle omega-6 flerumettede fettstoffer. Selv om omega-6 fettsyrer kan være bra for hjertet ditt hvis de spises med måte, inntak av for mye av det kan forårsake en negativ ubalanse med omega-3 fettsyrer. For å sikre at du får begge deler, bytt med avokado eller ekstra jomfru olivenolje.

27

Mac og ost i eske

Shutterstock

Mac og ost var sannsynligvis din favorittrett som ung, men det betyr ikke at du skal fortsette å unne deg. Mange kommersielle esker inneholder opptil 30 prosent av ditt daglige anbefalte inntak av natrium, så vel som blodsukker-spiking tomme karbohydrater som kommer fra de hvite skallene.

28

Kaffe på flaske

Shutterstock

Noen kalde java kan øke stoffskiftet, men mange flaskevarianter kan gjøre det motsatte. Ta Gold Peaks salte karamell og mandelkaramell med kaldt brygge. Begge pakker inn 270 kalorier og hele 53 gram sukker! Overflødig sukker kan øke risikoen for diabetes og forårsake ødeleggelse av hormonene dine.

29

Brødrister Vafler

Brent Hofacker/Shutterstock

Du har kanskje likt Eggos til frokost som barn, men det er ingen grunn til at du skal nyte noe til måltidet når du er over 40. De inneholder knapt tarmglade fibre eller proteiner for å holde deg mett.

30

Lettbrus

Shutterstock

Null-kalori kunstige søtningsmidler som finnes i sukkerfrie drikker som Diet Coke og Diet Pepsi kan la deg få lyst på mer av det søte. Kunstige søtningsmidler er 200 til 600 ganger søtere enn ekte sukker, så det kan signalisere en insulinfrigivelse fra bukspyttkjertelen.

31

Milkshakes

Shutterstock

Dette kan være en godbit fra barndommen, men nå som du har nådd 40, det er på tide å hoppe over å bestille en av disse når du spiser ute. Restaurant milkshakes er ofte like kalori som en hel hovedrett, ettersom de ikke lenger bare består av melk og iskrem.

32

Pop-terter

Shutterstock

Dette er et annet raskt og enkelt frokostvalg fra skoledagene du bør unngå. En pakke kommer med to bakverk, som vil koste deg 30 gram tilsatt sukker hvis du går for jordbærfrostsmaken, og det er bare i begynnelsen av dagen. Forskning har funnet ut at inntak av for mye tilsatt sukker øker risikoen for å dø av hjertesykdom.

33

Energidrikker

Shutterstock

Du kan få en plutselig økning av energi fra disse hermetiske drikkene, men de er snøret med tonnevis med skadelige søtningsmidler som er verre for tennene dine enn de som finnes i brus. Disse drikkene er rett og slett ikke verdt det og med et sunt kosthold, du får riktig mengde energi du trenger, naturlig.

34

Frozen Pie

Shutterstock

En frossen eplekake virker ufarlig, men dette dessertalternativet er et du bare bør si nei til. Ta for eksempel Marie Callenders eple - det er fullpakket med hydrogenerte oljer, så en skive har hele tre gram transfett. Transfett kan øke risikoen for kardiovaskulær sykdom, og et stykke ferdiglaget kake er bare ikke verdt å skade hjertehelsen din.

35

Oreos

Shutterstock

Oreokaker er en annen godbit du kanskje har spist regelmessig som barn, men nå, det er på tide å la disse behandlede informasjonskapslene ligge i glasset. De er fylt med tomme kalorier og vil bidra til at midjen din utvides. Du kan aldri spise bare en, og når du blir eldre, det er ingen hemmelighet at det ikke går like lett å gå ned kilo, så prøv å holde deg unna denne snacken.

36

Limonade

Shutterstock

Lemonade kan virke som et drikkevalg som er uskyldig nok, men det er ofte høyt i kalorier og sukker i bare en kopp. Minute Maid, for eksempel, har hele 40 gram sukker på bare en 12-unse boks. Du trenger ikke å nippe til dette nå som du er 40!

37

Iste på flaske

Shutterstock

Nei, vi snakker ikke om den rene teformen som faktisk er bra for deg. En studie fant faktisk at du må drikke 20 flasker kjøpt te for å få den samme mengden antioksidanter som er i bare en hjemmelaget kopp. Butikk-kjøpt te på flaske er ikke bare fullpakket med sukker, men mange av disse drikkene får fargen sin fra karamellfarge i stedet for ekte te.

38

Glutenfri mat

Shutterstock

Med mindre du har en glutenfølsomhet eller har cøliaki, det er ingen grunn for deg å fjerne hveteprodukter fra kostholdet ditt. Mange fullkorn inneholder fiber i midjen som hjelper blodsukkernivået, holder deg vanlig, og støtter gode bakterier i tarmen.

39

Oppdrettet fisk

Shutterstock

I motsetning til villfanget, oppdrettsfisk inneholder høyere nivåer av inflammatoriske omega-6 fettsyrer. For å holde omega-3 og omega-6 nivået balansert, velge vill over oppdrettet for å få antiinflammatoriske og andre helsemessige fordeler.

40

Kommersielle proteinshakes

Shutterstock

Mange kjøpte flasker er fylt med kunstige tilsetningsstoffer, tilsatt sukker, hydrogenerte oljer, konserveringsmidler, og flere kalorier enn du vanligvis spiser i et måltid. Med andre ord, denne kombinasjonen er en oppskrift på vektøkning.