Hjem >> ernæring >> Overraskende bivirkninger av ikke å drikke smoothies,

Overraskende bivirkninger av ikke å drikke smoothies,

Sier Science

Hvis du sjelden finner deg tilstrekkelig tid til å lage en tilberedt frokost om morgenen, smoothies er en enkel måte å tilsette frukt på, grønnsaker, og viktige vitaminer og mineraler i kostholdet ditt i all hast. Sunn, rask å forberede, enkelt å lagre (takk, fryseboks!), og lett å ta med på farten, det er vanskelig å forestille seg hvorfor ikke alle drikker en smoothie til frokost. De er så populære at 60% av frossen frukt kjøpt i 2014 gikk i smoothies, ifølge en NPR -rapport.

Men, akk, ikke alle har interesse av å lage smoothies. Kanskje du ikke vil bry deg med en blender, kanskje du ikke føler deg kreativ nok til å komme med den riktige smaken, eller kanskje du ikke liker å håndtere alle ingrediensene. Eller kanskje du pleide å være en smoothie -elsker, men du er bekymret for at de ikke hjelper deg med å nå dine helse- og treningsmål lenger. Uansett årsak til at du for øyeblikket ikke nipper til en smoothie, du kan være nysgjerrig: hva går jeg glipp av hvis jeg ikke drikker smoothies?

Det er ikke bare kalorier du går glipp av hvis disse blandede drikkene mangler i måltidsplanen. Les videre for å finne ut hva som skjer med kroppen din når du ikke drikker smoothies. Og hvis du vil forbedre kvaliteten på kostholdet ditt, sjekk ut de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.

1

Du kan finne deg selv mer mett.

Shutterstock / Josep Suria

Hvis du velger å spise smoothies som deler av hele frukt i stedet for å blande dem opp, du kan bare oppdage at du ikke er like sulten i det lange løp.

Ifølge en studie fra 2018 publisert i tidsskriftet Næringsstoffer , individer som spiste en tilsvarende porsjon fruktsalat som de ville ha i en smoothie, rapporterte at de følte seg fyldigere etter inntaket av frukten i sin ublandede form.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Fordøyelseskanalen din kan bli mer treg.

Shutterstock / Taras Mikhailyuk

De fleste frukt og grønnsaker har en sunn porsjon av både vann og fiber, hjelper til med å holde fordøyelseskanalen din regelmessig. Faktisk, ifølge en studie fra 2020 publisert i Journal of Renal Nutrition , blant hemodialysepasienter, høyt fruktinntak er forbundet med lavere forstoppelse. Så hvis du ikke drikker smoothies - en utmerket kilde til frukt og grønnsaker - og foretrekker å legge på sukkerholdig frokostblanding eller bacon og egg, fordøyelsen din kan føles litt treg.

For flere måter kan du bremse ting i tarmen, sjekk ut de 25 usunneste vanene for fordøyelsen.

3

Du kan ikke komme deg etter trening like raskt.

Shutterstock

Smoothies er en god drink etter treningen:full av sunne karbohydrater for å fylle opp brukte glykogenlagre og protein for å styrke muskler, nesten ingenting slår en smoothie som en gjenopprettingsdrink. Men hvis du ikke er en til å nippe til en etter trening, du kan finne deg selv litt sår eller sliten etter de tøffe øktene på treningsstudioet.

I en studie fra 2012 publisert i Journal of the International Society of Sports Nutrition , en gruppe på 10 kvinnelige studiepersoner fikk enten en blåbærsmoothie eller placebo både før og etter trening. De som drakk smoothien så musklene komme seg raskere, opplevd mindre muskelskade fra treningen, og hadde oksidativt stressnivå redusert raskere enn medlemmer av kontrollgruppen.

4

Du kan ha økt risiko for kognitiv tilbakegang.

Shutterstock

Frukt og grønnsaker er ikke bare bra for din fysiske helse - de kan bidra til å holde deg kognitivt i form, også. I følge en metaanalyse fra 2017 publisert i Grenser i aldring av nevrovitenskap , økt forbruk av frukt og grønnsaker er forbundet med lavere risiko for kognitiv tilbakegang og demens. For mange smoothies kan være en viktig kilde til de matvaregruppene i kostholdet ditt, så ved ikke å drikke dem, Det kan hende du ikke nyter den beskyttende effekten lenge. Og hvis du vil beskytte mot ytterligere tilbakegang, sjekk ut disse 9 hverdagsvanene som kan føre til demens, Si eksperter.