Hjem >> ernæring >> Hemmelige bivirkninger av å spise hermetisert tunfisk,

Hemmelige bivirkninger av å spise hermetisert tunfisk,

Sier Science

Et av de mest populære lunsjproteinene, tunfisk på boks, har noen ganske fantastiske fordeler:det er en av de beste kildene til biologisk aktive, antiinflammatorisk, og hjerte-sunne omega-3 fettsyrer; det er en god proteinkilde; og det er så praktisk å spise - noe som gjør det enda lettere å spise sunne måltider på få minutter. Men til tross for alt det gode med dette billige proteinet, det er en fangst:En stor helsekomplikasjon du må være oppmerksom på når du spiser tunfisk er kvikksølvforgiftning.

Du får i deg små mengder kvikksølv - et giftig metall som kommer i forskjellige former i miljøet - når du spiser fisk. Selv om det er mange typer fisk med svært lave kvikksølvnivåer, som ansjos, laks, og flyndre, visse fisk, som hermetisert albacore tunfisk, har høye nivåer av kvikksølv, ifølge National Resource Defense Council (NRDC). Som regel, eksponering for små spor av kjemikaliet fra sjømat og til og med noen dagligvarer som lyspærer og noen batterier er ufarlig, men for mye eksponering kan føre til forskjellige, skremmende symptomer og helseutfall.

Under, Vi beskriver fire hemmelige bivirkninger av å spise hermetisert tunfisk som kan oppstå ved å spise overflødig kvikksølv. Husk, derimot, at hvis du holder deg til ekspertanbefalte 2-3 porsjoner fisk i uken, du kan redusere risikoen for kvikksølvforgiftning og også høste alle de helsemessige fordelene som å spise fisk kan tilby. Etter, Husk å lese En stor bivirkning av å spise rå fisk, Si eksperter.

1

Kvikksølv kan forårsake forsinkelser hos barn.

Shutterstock

I følge Medisinske nyheter i dag , inntak av for mye kvikksølv under graviditet kan være farlig for ufødte babyer og små barn. Når et barns hjerne utvikler seg, absorberer det raskt næringsstoffer og kvikksølv kan påvirke absorpsjonen ved å forårsake lærevansker og forsinkelser i utviklingen. Hos spedbarn, høye doser av kjemikaliet kan føre til kognitive problemer som cerebral parese og blindhet.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Det kan påvirke fruktbarheten.

Shutterstock

En studie fra 2019 viste at overdreven eksponering av kvikksølv kan forårsake svekkelse i reproduktiv funksjon. Så, hvis du er en som ønsker å bli gravid, Vurder å velge lav kvikksølvfisk som laks eller inkludere litt plantebasert tunfisk i kostholdet ditt. Good Catch lager alternativer for fiskepinner, krabbekaker, og ja til og med tunfisk, bare for å nevne noen få. Tunfisken er laget av en blanding av erteprotein, kikertmel, soyaproteinkonsentrat, linseprotein, og marinebønnepulver. Den beste delen? Det smaker bare som den virkelige tingen.

3

Det kan påvirke blodtrykksnivået negativt.

Shutterstock

Forskning har vist at kvikksølveksponering er knyttet til høyt blodtrykk (hypertensjon), høyere LDL (skadelig) kolesterolnivå, og økt risiko for hjerteinfarkt. Sørg for å gå lett på hermetisert tunfisk, og sørg for å variere fisken du spiser.

4

Kvikksølvforgiftning kan også føre til tap av ...

Shutterstock

Hukommelse og syn hos voksne. I tillegg, skjelvinger, nummenhet i ekstremitetene kan også forekomme. Andre symptomer inkluderer problemer med å gå, mangel på koordinering, og muskelsvakhet.

For mer, sørg for å sjekke ut:

  • Subway's Tuna er sannsynligvis et biprodukt for samlebånd, Expert sier
  • Hva skjer med kroppen din når du spiser hermetisert tunfisk
  • 6 beste hermetiske tunas på markedet, og 4 å holde seg borte fra