Hjem >> ernæring >> Over 60? Her er den beste maten å spise hver dag,

Over 60? Her er den beste maten å spise hver dag,

Sier diettist

Enten du nettopp har fylt 60 år eller du er godt inne i de gylne årene, Det er viktig at du spiser mat som holder hjertet og sinnet sunt.

Som Angie Asche MS, RD, CSSD -eier av Eleat Sports Nutrition og forfatter av Fuel Your Body forteller Spis dette, Ikke det! , kardiovaskulær sykdom er øverst på listen over helseproblemer for denne aldersgruppen. Mens du spiser en sunn, godt balansert kosthold er nøkkelen for å avverge sykdommen, få mye fysisk aktivitet bør også prioriteres.

"Dette er en spesielt viktig tid for å være fysisk aktiv. Styrketrening er avgjørende for å redusere effekten av sarkopeni og holde beinene sterke, "Å gå og svømme er fantastiske aktiviteter med lav effekt for å fremme kardiovaskulær helse."

RELATERT:Over 60? Her er de beste abs -øvelsene du muligens kan gjøre, Sier trener

Når det gjelder kosthold, selv om, Det er utallige matvarer du kan spise for å holde kroniske sykdommer (fra hjertesykdom til osteoporose) i sjakk. Men i stedet for å liste opp spesifikke matvarer, Det er best å sørge for at du spiser en rekke matvarer med forskjellige næringsprofiler. Her er de beste matvarene å spise hver dag hvis du er over 60 år, og for enda flere sunne spisetips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Proteinrik mat

Shutterstock

"Når vi blir eldre, våre totale kaloribehov (energibehov) avtar på grunn av en nedgang i hvilemetabolismen, "sier Asche." Imidlertid, proteinbehovet vårt øker i et forsøk på å minimere tap av muskelmasse, styrke, og funksjon. "

Mens RDA for protein er 0,8 gram kilo kroppsvekt per dag, Asche anbefaler at folk over 60 øker inntaket til minst 1,2 kilo om dagen. (Merk, du vil konvertere vekten din fra kilo til kilo for å beregne dine daglige behov!).

"Proteinkilder av høy kvalitet som laks, egg, og meieri, alle gir essensielle aminosyrer, "sier Asche." Velg proteinrike frokostalternativer for å starte dagen. for eksempel Kodiak Cakes karnemelkpannekake -blanding eller egg. "

For kontekst, en porsjon av disse pannekakene inneholder 14 gram protein.

RELATERT:19 høyprotein -frokoster som holder deg mett

2

Kalsium og vitamin D -matvarer

Shutterstock

"Kalsium- og vitamin D -behov er begge spesielt viktige for å optimalisere beinhelsen, og behovene vil økes for denne aldersgruppen, "Legger Asche til.

Meieri er både en god kilde til kalsium og vitamin D. Men bortsett fra det, det er mange andre matvarer som er rike på kalsium som brokkoli rabe, kokte grønne grønnsaker, marinebønner, og chiafrø. Fet fisk som laks og makrell er begge gode kilder til vitamin D, også.

"Målet er å konsumere en rekke fete fisk, som vil gi både protein og omega-3 fettsyrer som spiller en viktig rolle i betennelse, "sier Asche.

3

Fiberrike matvarer

Shutterstock

Et annet viktig næringsstoff den registrerte diettisten sier er viktig å prioritere, er fiber.

"Fiber har vist seg å redusere risikoen for å utvikle forskjellige tilstander, inkludert hjertesykdom, diabetes, metabolsk syndrom, og divertikulær sykdom, "sier hun." Målet er å inkludere et stort utvalg av vegetabilske matvarer til fiber, for eksempel, bringebær, grønne grønnsaker, chiafrø, linfrø, havre, kikerter, og quinoa. "

For mer, sørg for å sjekke ut den beste og verste maten for kvinner over 50 år.

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev! Etter, les disse neste:

  • Sunn mat Diettister sier at du bør spise hver dag
  • 17 bivirkninger av å spise egg hver dag
  • Måter å spise proteiner kan hjelpe deg å gå ned i vekt, Si dietister